„Google“ telefonai pasiūlys tai ko dar nematėte: naujausi flagmanai gaus net ir „Android 16“ atnaujinimą

Lukas Snarskis

2021-10-11, 11:30 (atnaujinta 2023-02-20, 13:45)

7 komentarai (-ų)
„Google“ telefonai pasiūlys tai ko dar nematėte: naujausi flagmanai gaus net ir „Android 16“ atnaujinimą

Per pastaruosius keletą metų „Google“ tapo mažiausiai nuspėjamu gamintoju, kuomet kalba pakrypsta apie išmaniųjų telefonų pristatymą. Internete jau kuris laikas sklando įvairiausi gandai apie naujuosius „Pixel 6“ serijos įrenginius, tačiau oficiali išleidimo data buvo nežinoma iki šiol.

Kaip bebūtų, situacija pasikeitė praėjusią savaitę, kuomet pasirodė oficialus „Made By Google“ pranešimas, kuris buvo paskelbtas socialiniame tinkle „Twitter“. Pranešama, kad oficiali spaudos konferencija bus surengta jau spalio 19 dieną, o ją tiesiogiai stebėti bus galima nuo 20 val. Lietuvos laiku. Tačiau tai dar ne viskas.

Naujausia informacija rodo, jog naujieji „Google“ išmanieji telefonai atkeliaus su jau įdiegta „Android 12“ operacinės sistemos versija, o gamintojas ketina pasiūlyti net keturis didžiuosius „Android“ atnaujinimus. Tai reiškia, kad „Pixel 6“ įrenginiai gaus „Android 13“, „Android 14“, „Android 15“ ir „Android 16“ naujinius. Negana to, tai bus pirmasis telefonas, kuris turės tokį ilgą programinės įrangos palaikymą.

„Google“ dažniausiai siūlo naujinius trejiems metams, tačiau akivaizdu, kad naujausi flagmanai turės net penkerių metų palaikymą. JAV milžinės atstovai kol kas nėra paskelbę ar panaši strategija bus naudojama ir praėjusiais metais išleistuose „Pixel 5“ telefonuose, tačiau tokia informacija turėtų paaiškėti pristatymo metu.

Primename, jog šiemet tikimasi išvysti du naujus „Pixel 6“ serijos išmaniuosius telefonus – tai standartinį „Pixel 6“ ir „Pixel 6 Pro“. Tikėtina, kad abu išmanieji telefonai veiks su pirmuoju „Google“ sukurtu procesoriumi, pavadinimu „Tensor“. Jau anksčiau paaiškėjo, jog šis lustas turės aštuonis branduolius bei „Exynos“ 5G modemą bei „Wi-Fi 6E“ palaikymą.

„Google Pixel 6“ serijos išmanieji telefonai taip pat turėtų būti aprūpinti ekranais su 120 Hz atsinaujinimo dažniu, o viršutinėje dalyje rasime ir nedidelį asmenukių kameros apskritimą. Gamintojas po ekranu įmontuos ir pirštų antspaudų jutiklį. Pranešama, kad „Pro“ modelis turės tris kameras nugarėlėje, kai standartinis „Pixel 6“ pasižymės tik dvejomis. Žinoma, abu šie įrenginiai atkeliaus su jau įdiegta „Android 12“ operacinės sistemos versija.

Kiek anksčiau, buvo pasirodę pranešimų ir apie galimas išmaniųjų telefonų kainas. Jeigu informacija pasitvirtintų, naujasis „Pixel 6“ turėtų kainuoti apie 649 eurus, o „Pro“ modelis būtų parduodamas už maždaug 899 eurus. Įdomu ir tai, jog tas pats šaltinis, dar anksčiau, kartu su kainomis pateikė galimą pristatymo datą, kuris sutapo su „Google“ paskelbta. Tai leidžia manyti, kad ir kainos turėtų atitikti tas, kurias planuoja taikyti gamintojas.

7 komentarų

Krabas

Būtų šaunu, jeigu Lietuvos operatoriai pardavinėtu Pixel telefonus. Tikrai sudomino šitie nauji Pixel modeliai. Tikriausiai reikės atsinaujinti savo Oneplus 7 Pro.

Tomtom

Aš jau du pixel atsisiunciau iš užsienio tiesiogiai iš google. Naudoju vien pixel jau 5 metus. Nekeisčiau i nieka.

Wissen

Na Google verti dėmesio manau ir jau iš anksčiau, tik kiek žinau jie išleis jau savo gamintais chipset lyg tai ir brangesni bus už praeitus modelius, bet kas liečia palaikymą tai atnaujinimu negaili, manau į Google verta investuot, nes su kinais pvz nėra aišku kiek veiks ir kiek naujinsis, pvz realme po atnaujinimo išimė lietuviu kalbos paketa iš savo realme ui ir ten anksčiau nebuvo regiono lietuvos bei kaikuriu kitu lygtais. Tai kinais nusiviliu kažkaip dabar. iš android manau dabar verti dėmesio google, samsung arba sony.

Pavel

Laukiu nesulaukiu . Dar neturejas pixel,visada su samsungu nuo s2 pradejau,bet tikrai imsiu pixeli,kazkaip pabodo samsungas,plius USA snapdragona gauna ,o EU pacio samsungo chipseta. Kiek skaites,kameros pixeliu neblogos.

Eds

Turiu pixel4a. Jeigu ekranas būtų ne silkės 19,5:9, o senojo16:9 standarto dydžio, telefonas būtų idealus. Sparta pakankama, foto geros. Labai aukštas kainos/kokybės santykis.

Psichiatro asistentas

Tai ir naujas pikselis bus su samsungo šūdinu exynos čipu. Kam keisti?

;)

Ka cia spanksti nenaudoja jie samsung jokio chipseto. Arba snapdragon arba naujas su savo sukurtu tensor

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas