Greitai sulauksim telefonų su 200 megapikselių kameromis - tai svarbesnis pasiekimas nei atrodo iš pirmo žvilgsnio

Greitai sulauksim telefonų su 200 megapikselių kameromis - tai svarbesnis pasiekimas nei atrodo iš pirmo žvilgsnio

Jau kurį laiką šmėžuoja informacija apie tai, jog kuriamas 200 megapikselių raiškos kameros sensorius, skirtas išmaniesiems telefonams. Pasak naujausio @UniverseIce pranešimo, „Samsung“ sukurtą sensorių pirmoji panaudos „Motorola“, o kitų metų antroje pusėje telefoną su tuo pačiu sensoriumi turėtų pristatyti ir „Xiaomi“. Pati technologijos kūrėja „Samsung“ nebus pirmoji, panaudosianti ją įrenginiuose - savo prietaisus su 200 MP jutikliais ji pristatys tik 2023-iaisiais.


Tai nebus pirmas kartas, kuomet „Samsung“ nepristato naujos technologijos savo pačios prietaise - vos prieš du metus ji sukūrė pirmąjį 100 MP raiškos sensorių, tačiau pirmasis telefonas su juo buvo „Xiaomi CC9 Pro“. „Samsung“ sukurtas 200 MP jutiklis yra vadinamas „ISOCELL HP1“ ir yra sukurtas naudojant pažangią 0,64 μm technologiją, tad nepaisant neįtikėtinos galios, šis sensorius yra pakankamai mažas, kad galėtų būti integruotas į kone bet kokį modernų išmanųjį telefoną.

Siekiant geresnio vaizdo fiksavimo esant prastoms apšvietimo sąlygoms, „ISOCELL HP1“ naudojama iki šiol nematyta „ChameleonCell“ technologija, skirta pikseliams sulieti. Priklausomai nuo aplinkos ir situacijos, ji gali naudoti pilnus pikselius arba sulieti juos 2x2 bei 4x4 formatu. Nors to dėka mažėja nuotraukų raiška, čia ir sužaidžia 200 MP magija - suliejant fiksuojamus pikselius nuotraukų kokybė bus lygi 50 arba 12,5 MP, tad teoriškai net ir ekstremaliomis salygomis užfiksuoti kadrai bus geresnės kokybės, gali pasiūlyti bet kuris dabartinis išmanusis telefonas. Negana to, „ISOCELL HP1“ gebės filmuoti 30 kadrų per sekundę 8K raiška arba net 120 kadrų per sekundę 4K raiška.

Kuo ypatingas „Samsung ISOCELL HP1“ sensorius?

Apart anksčiau minėtų savybių, šis sensorius turės „Staggered HDR“ savybę - tai aukšto dinaminio diapazono nuotraukų fiksavimo tipas, kuomet kamera vienu metu užfiksuoja tris kadrus su skirtingomis ryškumo savybėmis ir sulieja jas į vieną kadrą, kuriame geriau išryškėja tiek šešėliai, tiek ryškios detalės.

Automatinis fokusavimas taip pat patobulintas - „Samsung“ šią inovaciją vadina „Double Super PD“, mat gali vienu metu sufokusuoti dvigubai daugiau atskirų pikselių nei jos pirmtakė „Super PD“. Tai leis užfiksuoti kvapą gniaužiančius kadrus net fotografuojant sparčiai judančius objektus.

Su neįtikėtina rezoliucija ir vaizdo fiksavimo inovacijų gausa, „ISOCELL HP1“ perkels mobiliąją fotografiją į kitą lygį. Belieka tikėtis, jog pirmosios kompanijos, išdrįsusios panaudoti šį sensorių, gebės sukurti atitinkamo lygio programinę įrangą, optimizuotą tokio masto vaizdinės informacijos apdorojimui.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas