„Huawei“ dienos suskaičiuotos? Naujausia statistika atskleidžia nepavydėtiną bendrovės situaciją

Lukas Snarskis

2021-07-29, 09:25 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

5 komentarai (-ų)
„Huawei“ dienos suskaičiuotos? Naujausia statistika atskleidžia nepavydėtiną bendrovės situaciją

Kinijos kompanijos „Huawei“ ateitis – daugiau nei miglota. Vos prieš keletą metų ši milžinė dar galėjo džiaugtis pakilimu į antrąją vietą pagal išmaniųjų telefonų pardavimus, o šiai dienai situacija yra apsivertusi aukštyn kojomis. Niekam ne paslaptis, jog „Huawei“ yra supančiota JAV Vyriausybės pritaikytų sankcijų, kurios, panašu, kad netrukus gali suduoti ir lemiamą smūgį.

Tai, kad „Huawei“ situacija už vietinės rinkos ribų yra prasta buvo žinoma jau seniai, tačiau dabar aiškėja, kad ne ką geresnė padėtis ir Kinijoje. Remiantis naujausiais IDC duomenimis, šalies milžinė pirmąsyk, po daugybės metų, nebėra tarp penkių populiariausių gamintojų šalyje. Į penketuką jau patenka buvusi dukterinė „Huawei“ bendrovė „Honor“.

Pranešama, kad per antrąjį 2021 metų ketvirtį, Kinijoje buvo parduota 78,1 mln. išmaniųjų telefonų, o tai yra 11 proc. mažiau nei analogišku laikotarpiu pernai. Pirmoje pozicijoje įsitvirtinusi „Vivo“, kuri šiuo metu užima 23,8 proc. rinkos, antroje vietoje rikiuojasi „Oppo“, su 16,5 proc. rinkos, o trečioje – „Xiaomi“, kuri užfiksavo 47 proc. augimą ir dabar tenkinasi 17,2 proc. rinkos.

Atskiro paminėjimo verta „Honor“, kuri dar ne taip seniai priklauso „Huawei“. Antrojo ketvirčio metu, kompanijos vadovai galėjo džiaugtis itin solidžiais pardavimais, kurie siekė 6,9 mln. ribą. Šiai dienai įmonė užima 8,9 proc. Kinijos išmaniųjų telefonų rinkos, o tokių rezultatų pakako tam, jog išstumti „Huawei“ iš penketuko.

Panašu, jog „Huawei“ situacija tampa vis liūdnesnė, o daugelis ekspertų pastebi ir tai, kad bendrovės kuriami išmanieji telefonai tampa tiesiog bandymu išgyventi. Kinijos milžinė, dėl JAV pritaikytų sankcijų, negali naudoti „Google“ paslaugų paketo savo įrenginiuose, o taip pat neturi ir galimybės gaminti naujų „Kirin“ procesorių, kas iš esmės stipriai apsunkina gamintojo situaciją, kuri akivaizdu, yra vis blogesnė ir blogesnė.

5 komentarų

Tomas

Kinijos penketuke esančios įmonės savų procesorių, kiek žinau, negamina. Kas trukdo ir Huawei žengti tuo keliu. Be to Kinijoje Google servisai draudžiami, tad populiarumui Kinijos rinkai jie neturi jokios įtakos. Paprasčiausiai žmonėms per brangu, gal dar ir Harmony prisideda prie brendo populiarumo smukimo.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas