„Huawei“ laukia sunkūs laikai: svarstomas net pasitraukimas iš kai kurių rinkų

„Huawei“ laukia sunkūs laikai: svarstomas net pasitraukimas iš kai kurių rinkų

Po to kai JAV įvedė sankcijas Kinų milžinei „Huawei“, pastaroji išgyvena ne pačius geriausius laikus. Apie tai jau šnekama daugiau nei metus, o gamintojo situacija su kiekvienu mėnesiu tampa vis prastesnė. Niekam ne paslaptis, jog kinai turi problemų su reikiamų komponentų gamyba, o spaudoje pasirodė naujas „Huawei“ įkūrėjo Reno Zhengfei pranešimas, kaip stengiamasi iš to kas turima, sukurti aukščiausios klasės įrenginius.

„Huawei“ specializuojasi techninės įrangos kūrime t. y. išmanūs telefonai, ryšio įranga ir kt. Bet dėl įvestų JAV sankcijų susiduria su problemomis dalių ir įrangos tiekime iš JAV, tiekimas visiškai sustojęs. Kitaip sakant trūksta dalių aptarnaujant jau esamą įrangą ir kuriant naujus produktus. Dabar vienintelė išeitis, bandyti naudoti ne tokios aukštos kokybės komponentus, siekiant sukurti aukšto lygio įranga nuo išmaniųjų telefonų iki kompiuterių. Tikimasi, tai padės išgyventi šį sunkų laikotarpį.

2021 metai „Huawei“ kompanijai bus tikras išbandymų metas, stengiantis prarasti kaip įmanoma mažiau klientų bei rinkos dalies. Kompanija ketina fokusuotis į tas sritis ir paslaugas, kurios užtikrina pagrindines pajamas t. y. išmanūs telefonai ir ryšio įranga. „Huawei“ rimtai svarsto net pasitraukti iš kai kurių šalių rinkų, taip siekiant sumažinti nuostolius. Ketinama net decentralizuoti kai kuriuos procesus įmonės viduje ir stengtis dirbti pelningai.

Vis daugiau kompanijų pastebi, kad „Huawei“ susiduria su iššūkiais gaminat įvairią įrangą. Kaip betų skaudu, bet tenka pripažinti, kad Kinijos tiekėjai nesugeba pasiūlyti visų reikiamų komponentų, tam kad sukurti aukštos kokybės produktus ir tiekti vakarams. „Huawei“ yra labiau techninės įrangos gamintoja, nei paslaugų ar programinės įrangos gamintoja. „Huawei“ svarsto galimybę tapti labiau panašiai į „Google“ ir kurti programinės įrangos paketus, siekiant išgyventi, nes kuriant vien tik techninę įrangą nepavyks.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas