„Huawei“ naujienos atkeliaus ir į Lietuvą: Europoje debiutuoja naujasis „Mate 50 Pro“ flagmanas, sulauksime ir pigesnio telefono

Lukas Snarskis

2022-09-27, 12:45 (atnaujinta 2022-11-29, 01:56)

2 komentarai (-ų)

Kinijos kompanija „Huawei“ rugsėjo mėnesį pradėjo pristatydama „Mate 50“ serijos išmaniuosius telefonus. Iki šiol nebuvo aišku ar šie įrenginiai debiutuos ir tarptautinėje rinkoje, tačiau nežinią dar vakar išsklaidė oficialus pristatymas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ naujienos atkeliaus ir į Lietuvą: Europoje debiutuoja naujasis „Mate 50 Pro“ flagmanas, sulauksime ir pigesnio telefono

Į Europą atkeliaus vienas iš trijų „Huawei Mate 50“ serijos flagmanų – tai „Mate 50 Pro“, kurio bazinis modelis kainuos nuo 1299 eurų. Šis išmanusis telefonas atkeliaus ir į Lietuvą, o jo prekyba prasidės lapkričio 7 dieną. Tiesa, jau nuo spalio 24 dienos bus galima atlikti ir išankstinius užsakymus.

Išmanusis telefonas aprūpintas 6,74 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška bei 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu. Sunku būtų nepastebėti ir didžiulės ekrano išpjovos, kur gamintojas įmontavo 13 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą asmenukių kamerą, o taip pat ir TOF 3D sensorių, kuris skirtas veido atpažinimo technologijai.

„Huawei Mate 50 Pro“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1“ procesoriumi bei turi dvi atmintinių versijas. Bazinis modelis turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties, o norintiems daugiau talpos bus pasiūlytas ir variantas su 512 GB vidine atmintine. Ir nors „Huawei“ flagmanas veikia su naujausiu „Qualcomm“ lustu, tačiau 5G ryšio palaikymo čia nerasime.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime didžiulį kamerų apskritimą, kas jau tapo šios serijos vizitine kortele. Pagrindinė kamera aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu su kintančia diafragma, svyruojančią nuo f/1.4 iki f/4.0. Ši „Mate 50 Pro“ modelio kamera taip pat aprūpinta ir optiniu vaizdo stabilizavimu. „Huawei“ įrenginio nugarėlėje taip pat įmontavo plataus kampo kamerą su 13 MP sensoriumi, o trečiasis objektyvas – 64 MP teleobjektyvas, kuriam panaudotas RYYB jutiklis.

Naujasis „Huawei“ flagmanas taip pat turi 4700 mAh talpos bateriją, kuri gali būti įkrauta su 66W greitojo įkrovimo technologija. Išmanusis telefonas taip pat palaiko 50W belaidį įkrovimą bei 5W atvirkštinio įkrovimo galimybę, kuri leis belaidžiu būdu įkrauti kitus įrenginius.

Kinijoje pristatyti „Huawei“ flagmanai buvo aprūpinti „HarmonyOS“ operacine sistema, tačiau Europoje jie bus parduodami su „Android“ bei „EMUI 13“ vartotojo sąsaja. Deja, tačiau „Google“ paslaugų paketo čia nerasime.

Tiesa, tai nėra vienintelė naujiena, kuri netrukus pasieks ir Lietuvą. „Huawei“ dar visai neseniai pristatė naująjį „Nova 10 SE“ išmanųjį telefoną, o dabar aiškėja ir jo pasirodymo mūsų rinkoje datos. Telefonai.eu žiniomis, šio vidutinės klasės įrenginio išankstinė prekyba Lietuvoje prasidės jau spalio 3 dieną.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas