„Huawei” netrukus numes bombą: pristatys sulenkiamą „Mate X2” telefoną

Dainius Martinkus

2021-02-05, 10:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
„Huawei” netrukus numes bombą: pristatys sulenkiamą „Mate X2” telefoną

Nuo tada, kai buvo pristatytas „Huawei Mate XS“ telefonas, iš šios kompanijos stovyklos jau kuris laikas negirdėti jokių žinių apie „sulenkiamus“ flagmanus, kai „Samsung“ išsijuosusi pluša prie trečios kartos „Fold“ įrenginio. Panašu, situacija netrukus pasikeis iš esmės, kadangi pasirodė informacija apie „Huawei Mate X2“ flagmaną.

Iš paveikslėlių matome, kad naujasis „Huawei“ kūrinys sulenktas labai primins „Sony Xperia 1 II“ dėl siauro ir ilgo 21:9 kraštinių santykio. Priekinėje dalyje matome dvigubą ekrano išpjovos skylutę, kuri jau spėjo tapti tipiniu „Huawei“ braižu. Manoma, kad viena asmenukių kamera bus su 16MP sensoriumi, o dėl šalia esančiosios - dar nėra žinių. Gali būti, kad ji tebus gylio jutiklis saugesniam atrakinimui veidu,

Visiškai atlenktas „Huawei Mate X2“ savo išvaizda primins „Samsung Galaxy Fold“ ar „ Fold 2“ telefonus. Iškleistoje ar atlenktoje padėtyje, kaip jums patogiau vadinti, bus galima džiaugtis „nepertraukiamu“ ekranu. Didysis ekranas bus „švarus“ - jokios ekrano išpjovos ar skylutės kamerai, priešingai nei pas konkurentus.

Taigi, daugiau nei akivaizdu, kad šiais metais „Huawei“ nuspredė pakeisti „Mate X“ telefonų serijos dizainą, lyginant su pirmtaku, atsisakiusi savo kurtos unikalios konstrukcijos ir pasirinkusi rinkoje konkurento jau patikrintą variantą. Manoma, kad tai padaryta dėl praktinių priežasčių. Naujasis įrenginys išsilanksto į išorę, tai leidžia naudoti du skirtingus ekranus, o ne vieną kaip anksčiau. Telefonui išsilankstant į išorę, didysis ekranas taip pat yra labiau apsaugotas nuo aplinkos veiksnių, tokių kaip dulkių, vandens bei, žinoma ,smūgių.

Dėl tokių dizaino pakeitimų „Huawei“ nebeužteks vienos kameros sistemos, t. y. sulenktoje ir atlenktoje padėtyje, priekinės kameros, bus nukreiptos skirtingomis kryptimis - priešingai nei „Mate X“ telefone, kuris naudojo vieną kamerų sistemą. Galima spėti, kad galinėje telefono dalyje atsiras dar viena pagrindinė kamerų sistema, visai kaip „Samsung Galaxy Fold2“. Be to, kol kas neatskleidžiama, ar bus galima filmuoti save visiškai atlenkus telefoną. Nejaugi „Huawei“ ketiną sumontuoti kameras po ekranu? O gal turėsime judančių kamerų sistemą? Kas sunkiai tikėtina, žinant kokie yra trapūs sulankstomi telefonai.

Planuojama, kad Kinijos rinkai naujasis „Huawei“ sulankstomas flagmanas bus pristatytas jau vasario 22 dieną. Manoma, „Mate X2“ bus komplektuojamas su „Kirin 9000“ procesoriumi, tačiau dėl „Huawei“ kompanijai dar galiojančių sankcijų sukeltos ribotos pasiūlos neaišku ar sulaksime „Mate X2“ už Kinijos ribų. Tikėtina, tai bus labai riboto leidimo telefonas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas