„Huawei P30 Pro” kaina pramušė naują dugną: pardavėjai jau gyvena „P40” serijos nuotaikomis

Ignas Petrikonis

2020-03-08, 01:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:58)

7 komentarai (-ų)
„Huawei P30 Pro” kaina pramušė naują dugną: pardavėjai jau gyvena „P40” serijos nuotaikomis

„Huawei” patvirtino, jog kovo 26 dieną Paryžiuje pristatys naująją „P40” flagmanų seriją. Kadangi iki iškilmingo renginio liko kiek daugiau nei dvi savaitės, išmaniųjų telefonų pardavėjai nusprendė nedelsti ir ėmėsi tuoj į pensiją išeisiančio „Huawei P30 Pro” kainų karpymo.

Kinijos „Suning Tesco” elektroninėje parduotuvėje brangiausia 8GB RAM ir 256GB vidinės atminties turinti „P30 Pro” versija atpigo beveik 250 eurų ir dabar kainuoja vos 523 eurus. Tai yra didžiausias šio modelio kainos kritimas nuo pat jo pristatymo - net ir per garsiuosiuos 11.11 išpardavimus negalėjome išvuysti tokių skaičių. Nuolaidų sulaukė ir pigesnis 8GB+128GB variantas, atpigęs nuo 638 eurų iki 459 eurų.

Tuo metu Lietuvoje prekybininkai dar kol kas nesiruošia pasiduoti „P40” serijos karštinei. Bazinis 6GB operatyviosios ir 128GB vidinės atminties modelis šiuo metu oficialiose elektroninėse parduotuvėse kainuoja maždaug 590 eurų - praktiškai tiek pat jis kainavo ir prieš Kalėdas. Kita vertus, mūsų šalies rinkoje tai yra visiškai įprasta praktika, todėl labiau apčiuopiamų nuolaidų galima tikėtis tik tada, kai prasidės išankstiniai „Huawei P40” išmaniųjų užsakymai.

Egzistuoja tikimybė, kad „P30 Pro” pardavimo kaina Lietuvoje ir visoje Europoje per daug nesikeis net ir debiutavus jo įpėdiniui. Kadangi „P40 Pro” pasirodys be įdiegto „Google” paslaugų paketo, „Huawei P30 Pro” taps paskutiniu ir geriausius parametrus turinčiu kompanijos telefonu su gyvybiškai svarbiomis aplikacijomis mūsų rinkoje. Tuo metu Kinijoje, kur „Google” paslaugos ne tik nepopuliarios, bet dar ir neprieinamos, šio išmaniojo kaina pamažu kris ir toliau.

„Huawei P40 Pro”

Tiesa, skubėti įsigyti „P30 Pro” nėra patartina. Prieš porą mėnesių skelbėme gandus, jog „Huawei”, norėdama kompensuoti „Google” netekimą, „P40” serijos atstovus pardavinės kur kas pigiau nei pirmtakus (tikslias kainas rasite čia), o kompanijos kuriamai nuosavai aplikacijų parduotuvei sekasi ypač gerai.

Primename, kad „Huawei P30 Pro” pasižymi itin prabangiu stiklo ir aliuminio dizainu, priekinėje dalyje turi 6,47 colio įstrižainės OLED FullHD+ raiškos ekranas, o jo viduje veikia „Kirin 980” procesorius. Šio modelio nugarėlėje įmontuota itin geros kokybės 40MP pagrindinė kamera, 20MP itin plataus kampo jutiklis, net 5 kartų optinį priartinimą galintis pasiūlyti periskopinis sensorius bei sulieto fono režimui skirtas „ToF” jutiklis. Lašo formos ekrano išpjovoje slepiasi 32MP asmenukių kamera. Ištvermingą veikimą užtikrina 4200mAh talpos baterija, palaikanti itin spartų 40W greitąjį įkrovimą.

Detalią „Huawei P30 Pro” apžvalgą rasite čia.

Ar laukiate „Huawei P30 Pro” kainos kritimo? Ar šis modelis jums vis dar patrauklus, praėjus beveik metams nuo jo debiuto? Laukiame jūsų nuomonių komentaruose.

7 komentarų

keistuoliai

Damos kiekvienas naudoja tokį telefoną, koks patinka. Geru telefonų, kaip ir blogų nėra. Kiekvienas randa savo pirkėją :)

Dot

'@Tas - palaiko 5G, kurio Lietuvoj dar neturim. Taigi niekas nieko nesharins, kaip to ir nedarė anksčiau. Kas liečia Smart TV, jei tu kelių eurų per mėnesį namų internetui gaili (jei jau sharint reikia traffica), tai apie P40 pirkimą nereiktų svajot :)

Tas

Naujasis Huawei p40 dvigubai geresnis uz 30: optika x10, o svarbiausia palaiko naujos kartos 5g interneto greitį, tad jau už metų galėsim į smart tv share'int internetą, kurio pagalba žiūrėsim filmus UHD raiška online ;)

The Best Huawei!

To Rokai, kvailas tu, kaip bato aulas, tavo amerikosai pridarę į kelnes, nes Huawei suvarė per kelis metus visus 'best' gamintojus į vienus vartus, o operacinės sistemos, (jeigu tu apie duomenų saugumą) tai tavo xiaomi, tuo labiau graužtuko apple yra tokios pačios pažeidžiamos, kaip ir visų įrenginių, perduodančių duomenis, jeigu galvoji, kad amerikosai yra ta liaudis, kuri neseka, neįrašinėja, nenaudoja žmonių asmeninių duomenų, esi labai, labai naivus. Ir ruskiai, ir amerikosai, ir kitaicai, ir visos valstybės tai daro. O Huawei ir operacinė sistema ir patys įrenginiai yra labai, labai kokybiški.

As

IPhone yra paskutinis šūdas dėl ženkliuko kaina tokia juokina tie amerikiečiai vistiek surinktas iPhone Kinijoje

Niekas

Tavo xiaomi kinu, be to iphone pardavimai ar kas ir jis nukrito i 3 vieta o Huawei 2 o Samsung 1.
tai xiaomi aplenks iPhone tada iPhone bus 4 vietoj pamatysi ir xiaomi bus ir banas, kur cia nesimato apples darbas cia yra ir tiek.

Rokas

Viskas šaunu, bet amerikiečiai nėra kvaili ir naivūs, kad dėl kažkokių "smulkmenų" paskelbė "karą“ Huawei, tad aš ir kitiems nesiūlyčiau turėti artimų reikalų su šia kompanija (kurios operacinė ir paieškos sistema yra kinietiškos, t. y. galimybė šnipinėti klientą tiesiogiai), praktiškai tokio gero telefono analogas yra Xiaomi M10 ir Xiaomi M10 Pro, kurio dabar ir laukiu...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 10:44

0 komentarų

Ekrano laiko ribojimas vaikams – neretai tik iliuzija. Mažųjų noras tęsti kovas įtraukiančiuose žaidimuose, žiūrėti „TikTok“ filmukus ar tiesiog susirašinėti su bendraamžiais dažnai nugali įrenginiuose įjungtus virtualius „sargus“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Ekrano laiko ribojimas vaikams – neretai tik iliuzija. Mažųjų noras tęsti kovas įtraukiančiuose žaidimuose, žiūrėti „TikTok“ filmukus ar tiesiog susirašinėti su bendraamžiais dažnai nugali įrenginiuose įjungtus virtualius „sargus“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Vaiko teisių gynėjai sako, kad perteklinis laikas prie ekranų gali rodyti trūkstamą santykį su artimaisiais ir vesti į vaikų vienišumą, o „Telia“ ekspertai atkreipia dėmesį į populiariausias mažylių gudrybes ir pataria, kaip nuo jų apsisaugoti.

Jungtinėje Karalystėje atliktos apklausos duomenimis, šeši iš dešimties paauglių žino, kaip išmaniuosiuose prietaisuose apeiti tėvų kontrolės nustatymus. Net 59 proc. jų tėvų baiminasi, kad tai įgalina atžalas be jų žinios leisti lėšas, pusė nerimauja dėl netinkamo turinio peržiūrų, o kiek daugiau, nei trečdalis – bijo apsaugų apėjimo sąlygoto vaikų bendravimo su nepažįstamaisiais.

„Džiugina, kad vis daugiau tėvų į vaikų elektronikos prietaisų naudojimą žiūri atsakingai ir yra linkę pasinaudoti įvairiomis išmaniomis ekrano laiko ribojimo priemonėmis. Tik, deja, labai dažnai viskas ir pasibaigia „apsaugų“ įjungimu. Gobėjai vėliau pamiršta pasidomėti, ar tikrai vaikams nėra pavykę atkurti įrenginio gamyklinių nustatymų, slapta pavogti slaptažodžio ar pergudrauti interneto filtrų. Būtent dėl to verta pasinaudoti kontrolės įrankiais, kurie veikia už atskirų prietaisų ribų bei yra kur kas kietesnis riešutėlis „mažiesiems programišiams“, – teigia „Telia“ Skaitmeninės pažangos centro vaikų saugumo internete ekspertė Julija Markeliūnė.

Valanda, dvi, o gal visos trys?

Pasak J. Markeliūnės, šiomis dienomis kuo toliau, tuo labiau darosi sunku brėžti universalias ribas vaikų laikui su elektronikos įrenginiais. Jei anksčiau buvo kalbama apie valandą per dieną, šiandien kiekvieno mažylio situaciją reikėtų vertinti individualiai. Vaikai gali net keletą valandų per dieną praleisti prie kompiuterio ekrano, ruošdami pristatymą klasei ar atlikdami rašto darbus, jau nekalbant apie pokalbius su toli gyvenančiais seneliais ar į kitą šalį dirbti išvykusiu vienu iš tėvų.

Siekiant nustatyti optimalius ekrano laiko rėžius tėvams labiau reikėtų atsižvelgti į tai, kaip įrenginių naudojimas veikia atžalų elgesį. Trumpinti kasdienę „ekrano dozę“ vertėtų tada, kai mažylis dėl naudojimosi prietaisu nebeturi motyvacijos mankštintis, tampa irzlus ar praranda apetitą. Žalingą poveikį gali išduoti ir sutrikęs miego režimas bei suprastėję jaunuolio santykiai su draugais ir šeimos nariais.

„Prie ekranų daugiau laiko praleidžia tie vaikai, kuriems trūksta užimtumo ir ryšio su artimaisiais, tad jeigu jūsų vaikas elgiasi būtent taip, vertėtų jam skirti daugiau dėmesio, nuoširdžiai domėtis jo gyvenimu, dažniau užsiimti bendromis veiklomis. Socialinio kontakto stokojantis mažylis vėliau gali susidurti su rimtais bendravimo iššūkiais, jam gali būti sudėtinga palaikyti ryšį su bendraamžiais ar kitais žmonėmis, kas dažniausiai veda į vienišumą“, – komentuoja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos psichologė Rasa Jankūnaitė.

Didžiausią dėmesį reikėtų skirti vaizdo žaidimų laiko normavimui. Mažiesiems iki 3 m. amžiaus kompiuterinių žaidimų patariama vengti ar bent jau neviršyti 1 valandos per dieną. Pasiekus priešmokyklinį amžių, ribojimą galima šiek tiek „pakelti“, vaikui suteikiant bent jau 1,5 valandos, o pradinukams – palikti 2 valandas. Tačiau šios žaidimo laiko kartelės jau nebereikėtų kelti ir pasiekus paauglystę, kadangi brendimo laikotarpiu ekrano laiką smarkiai „išpučia“ bendravimas su bendraamžiais ir kitos veiklos.

Norint užtikrinti, kad ekrano laiko normavimas keltų kuo mažiau blogų emocijų ir ugdytų paties vaiko sąmoningumą, prieš duodant prietaisą jaunuoliui, rekomenduojama iš anksto aptarti, kiek ir kokioms veikloms bus skiriama laiko. Tuo metu pasibaigus laiko limitui, reikėtų padėti mažajam pereiti prie su skaitmeniniu pasauliu nesusijusios veiklos. Galiausiai tėvams jokiais atvejais nerekomenduojama ekrano laiko ribojimo naudoti kaip bausmės – taip tik dar labiau pakurstysime vaiko troškimą bet kokia kaina surasti būdą žaisti ar naršyti internete.

Ne visi ribojimai duoda rezultatą

Pradėjus riboti ekrano laiko limitą, užblokavus prieigą prie tam tikrų programėlių ar nusprendus naudoti kitas apsaugos priemones, svarbu suprasti, jog tai neveiks amžinai. Kiekviena kliūtis link daug malonumo teikiančių pramogų vaikams yra lyg naujas iššūkis, kurio įveikimui jie gali skirti neįtikėtinai daug laiko ir pasitelkti visą savo išmonę. Dėl šios priežasties tėvams rekomenduojama nuolat stebėti mažylio elgseną, naudojantis išmaniaisiais įrenginiais, bei žinoti apsaugų silpnąsias puses.

„Kasdienį ekrano laiko ribojimą jaunuoliai neretai gali apeiti įrenginio nustatymuose pakeitę laiko zoną ar laiką atsukę pora valandų atgal. Nepavykus to padaryti, gali sekti bandymai atkurti gamyklinius nustatymus, iš naujo nustatant įrenginį be tėvų įvestų ribojimų ir atkuriant duomenis iš atsarginės kopijos. Taip pat nereikėtų nuvertinti mažųjų galimybių pasisavinti apsaugos kodų – slaptažodį jie gali sužinoti tiek slapta įjungę ekrano įrašymą, tiek išnaršę įrenginio užrašinę“, – gudrybes vardina „Telia“ Skaitmeninės pažangos centro atstovė.

Išvardintų triukų kraitį galima papildyti ir vidinių programėlių naršyklių naudojimu. Net jei pagrindinėje įrenginio naršyklėje aktyvuoti turinio filtrai, vaikai į savo „Gmail“ el. pašto dėžutę gali išsiųsti norimą pasiekti nuorodą ir ją atverti pačios aplikacijos viduje, išvengiant „raudonų švyturėlių“ ir blokavimo.

Veiksmingiausia – riboti interneto prieigą

Nors šiuolaikiniai elektronikos įrenginiai jau gamykliškai turi ne vieną tėvų kontrolės funkciją, jų efektyvumas kiekvienu atveju gali būti labai skirtingas. Vaikų priežiūrą skaitmeninėje erdvėje dar labiau apsunkina tai, kad mažyliai šiais laikais naudojasi ne vienu prietaisu. Pavyzdžiui, namų darbus jie gali atlikinėti asmeniniame kompiuteryje, socialinius tinklus naršyti savo išmaniajame telefone, o žaisti – su tam skirta konsole. Kadangi žalingas naudojimas įmanomas kiekviename iš šių įrenginių, tėvams kyla iššūkis įsigilinti į kiekvieno jo nustatymus bei stebėti apsauginių mechanizmų veiksmingumą.

„Norint apsaugą visiems įrenginiams įjungti vienu metu, galima pasitelkti namų Wi-Fi maršrutizatorių. „Telia Smart Wi-Fi“ programėlė leidžia sukurti profilius kiekvienam šeimos nariui, priskiriant jo naudojamus prietaisus. Tokiu būdu galima nustatyti valandas, kuriomis maršrutizatorius leis vaikui naudotis internetu visuose jo įrenginiuose, ir įjungti centralizuotą nepageidaujamo turinio filtravimą, kurio neįveiks vidinių programėlių naršyklių naudojimas ar įrenginio gamyklinių parametrų atstatymas“, – pataria J. Markeliūnė.

Tokio tipo ribojimai užtikrins, kad mažyliai vidury nakties pasislėpę po antklode nežiūrėtų „TikTok’ bei neeikvotų poilsio laiko nesibaigiančioms kovoms vaizdo žaidimuose. Patogi prieiga prie internetinio srauto taip pat suteikia galimybę matyti, ką tiksliai vaikas veikia internete ir leidžia greitai pastebėti, ar lankomų svetainių sąraše neatsirado tam tikros srautą slepiančios programos domeno.

„Net jeigu matote, kad vaikas ieško visokiausių būdų išvengti tėvų nustatytų skaitmeninių „užkardų“, visiškas jo atribojimas nuo technologijų nėra sprendimas. Internetas yra neatsiejama mūsų gyvenimo dalis, o protingai naudojantis kompiuteriu ar telefonu, jaunuolis plečia akiratį, įgyja naujų žinių, mokosi. Gyvenime yra labai svarbus balansas, tad prieš įvedant bet kokius ribojimus, šeimoje vertėtų nusistatyti aiškias taisykles, kada, kiek laiko ir kokiais klausimais vaikas naudosis internetu. Pasižadėjimų šeimos nariams sulaužymas ir jų asmeninio pasitikėjimo praradimo rizika kartais gali būti veiksmingesnė ekranų drausmės priemonė, nei įvairūs elektroniniai barjerai“, – reziumuoja R. Jankūnaitė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas