„Huawei“ pasiruošusi nužudyti „Android”: jos operacinę sistemą naudos šimtai milijonų kitų gamintojų įrenginių

„Huawei“ pasiruošusi nužudyti „Android”: jos operacinę sistemą naudos šimtai milijonų kitų gamintojų įrenginių

Ne paslaptis, kad kinų „Huawei“ išgyvena ne pačius geriausius laikus - jos įrenginiai dingsta iš pardavimų statistikos, o jų pasiūla yra tokia sumenkusi, kad norint gauti šios gamintojos išmanųjį Kinijoje pirmiausia reikėtų pasidomėti kurioje vietoje jį įsigyti. Nuopuolis prasidėjo nuo JAV sankcijų dėl neva „Huawei“ bendradarbiavimo su Kinijos valdžia; iš to kilo nepasitikėjimas šiuo prekės ženklu ir manymas, jog sukaupti vartotojų duomenys yra netinkamai tvarkomi. Prasidėjusiam prekės ženklo degradacijos procesui kelio atgal nėra, o tai apsunkina ne tik produktų pardavimą, bet ir jų kūrimo procesą.

Vienas pirmųjų su sankcijomis įvykusių pokyčių buvo „Google“ pranešimas, jog ši nebedirbs kartu su „Huawei“ - to pasekoje nutrauktas naujų „Android“ versijų kūrimas ir tiekimas. Būtent dėl to kinų technologijų milžinė nusprendė parodyti, kad gyvenimas be „Google“ taip pat įmanomas ir nusprendė sukurti savo pačios programėlių krautuvę bei operacinę sistemą. Visai netrukus turėtų pasirodyti pirmieji prietaisai su „Harmony OS“.

„Huawei“ nusiteikusi ryžtingai ir planuoja perkelti net 200 milijonų aktyvių įrenginių į savo naują operacinę sistemą. Į šiuos planus įeina ir 100 milijonų trečiųjų šalių prietaisų - nors informacijos mažai, kai kurie Kinijos gamintojai į naująją operacinę sistemą žiūri rimtai ir žada ją taikyti savo produktuose. Kokie tai gamintojai kol kas taip pat nėra pranešama.

Prieš porą dienų taip pat pasklido žinia, jog „Huawei“ savo būsimąją OS siekia padaryti suderinamą tiek su „Qualcomm“, tiek su „MediaTek“ procesoriais. Jei tai pasiteisins, Kinija galės girtis turinti nuosavą puslaidininkių gamintoją ir, tikėtina, stiprią alternatyvą populiariajai „Android“.

Jei „Huawei“ iš tikro sugebės parduoti „Harmony OS“ stambiems Kinijos išmaniųjų įrenginių rinkos žaidėjams, „Google“ bus praradusi Kinijos rinką. Žinoma, tai neįvyks iškart, tačiau tai tik laiko klausimas, kada skaitmeninės technikos lyderė praras gausią dalį naudotojų. Globalioje rinkoje reikalai išliks daugiau mažiau nepakitę - „Harmony OS“, bent kol kas, bus siūloma tik Kinijoje.

Nors lengva įžvelgti perspektyvų, šioje istorijoje vis dar yra gausu nežinomųjų - neaišku nė kokį produktą sukūrė „Huawei“ ir kokią naudą lyginant su konkurentais suteiks tiek naujieji prietaisai, tiek pati „Harmony OS“ programinė įranga. Žinant „Huawei“ skandalo priešistorę taip pat galima įžvelgti dvi situacijos klostymosi versijas - Kinijos valdžia ramiai stebės kompanijos mėginimą vėl atsistoti ant kojų arba ragins kitas vietos technologijų kompanijas kurti gaminius, skirtus veikti su „Harmony OS“.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas