„Huawei“ paskelbė naujųjų flagmanų išleidimo datą, tačiau mums šios naujienos tikrai nepatiks

Lukas Snarskis

2021-07-19, 13:35 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

2 komentarai (-ų)
„Huawei“ paskelbė naujųjų flagmanų išleidimo datą, tačiau mums šios naujienos tikrai nepatiks

Kinijos kompanijos „Huawei“ planai pristatyti naujuosius „P50“ serijos išmaniuosius telefonus jau kuris laikas apgaubti nežinia. Niekam ne paslaptis, jog bendrovė išgyvena ne pačius geriausius laikus, o telefonų gamyba yra itin komplikuota dėl JAV pritaikytų sankcijų.

Kalbos apie „Huawei P50“ serijos pristatymą sklando jau ganėtinai ilgai, o šiandien, pagaliau, sulaukėme ir oficialių naujienų. Kompanijos vadovas Richardas Yu oficialiai patvirtino, kad pristatymas įvyks liepos 29 dieną, kaip ir buvo šnekama šį savaitgalį. Apie tai jis patvirtino socialiniame tinkle „Weibo“. Deja, tačiau panašu, kad tai gali būti blogos naujienos europiečiams.

Priešingai nei anksčiau, „Huawei“ apie šį pristatymą pranešė tik vietinėje, Kinijos, rinkoje. Tai gali reikšti, kad „P50“ serijos produktai bus neprieinami ne tik Lietuvoje, tačiau ir visoje Europoje. Nors tokia informacija nėra patvirtinta oficialiai, tačiau atsižvelgiant į tai, kad bendrovė neturi galimybės naudotis „Google“ paslaugomis, sprendimas būtų logiškas. Reikėtų nepamiršti ir riboto mikroschemų kiekio.

Prieš kelias dienas buvo pasirodę pranešimų, jog kinai ketina panaudoti „Qualcomm“ sukurtus procesorius, o to priežastis – „Kirin“ lustų trūkumas. Naujausia informacija atskleidžia, jog „Huawei“ planai panaudoti „Snapdragon 888“ procesorių savo flagmanuose – nėra laužti iš piršto. Remiantis šaltinių Kinijoje duomenimis, kompanijos atstovai iš pradžių pristatys standartinį „P50“ modelį, kuris veiks su mūsų jau minėtų „Qualcomm“ lustu.

Kaip žinia, JAV pritaikytų sankcijų dėka, „Huawei“ iš esmės nebegali gaminti „Kirin“ procesorių, o vienintelė alternatyva – naudoti „Qualcomm“ lustus, tačiau be 5G modemų. Būtent tokiu procesoriumi ir bus aprūpintas naujasis „Huawei P50“. Akivaizdu, jog „Huawei“ nebeturi reikiamo kiekio „Kirin“ lustų ir dėl šios priežasties priversti ieškoti alternatyvos.

Primename, kad šiemet „Huawei“ turėtų pristatyti tris šios flagmanų serijos modelius – tai „Huawei P50“, „P50 Pro“ bei „Huawei P50 Pro+“. Informacija apie šiuos kinų įrenginius sklinda nuo pat šių metų pradžios, tačiau jokios oficialios informacijos nėra iki šiol. Kol kas yra žinoma tik tai, jog šie flagmanai veiks su „HarmonyOS 2“ operacinės sistemos versija. Tai neabejotinai bus didžiausias šių telefonų išskirtinumas. Žinoma, papildomo atspalvio prideda ir „Qualcomm“ procesorių panaudojimas.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, jog standartinis „Huawei P50“ serijos modelis turėtų pasižymėti 6,3 colių įstrižainės ekranu su 90 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu, o „Pro“ variantas turės 120 Hz dažnį. „Huawei P50“ išmanusis telefonas taip pat turės 66W greitojo įkrovimo palaikymą, o belaidžiu būdu bus galimas 50W įkrovimas.

2 komentarų

Alfredas

„Kaip žinia, JAV pritaikytų sankcijų dėka, „Huawei“ iš esmės nebegali gaminti „Kirin“ procesorių, o vienintelė alternatyva – naudoti „Qualcomm“ lustus, tačiau be 5G modemų.“. Kas sakė, kad negali gaminti? Gali, tik kol kas neturi SAVOS procesorių gamyklos. Jūsų „žinovų“ žiniai Kirin profesorius gamino Taivanyje. O amerikonai bailiai - pralošinėja kinams garbingoje ir atviroje konkurencinėje kovoje. Jankiai, tai lojantys „šunys“, o kinai „einantis karavanas“.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas