Į Europą atvyksta karščiausios „Xiaomi“ naujienos: Barselonoje oficialiai pristatyti galingiausi bendrovės išmanieji telefonai

Kinijos milžinė „Xiaomi“ dar praėjusių metų pabaigoje pademonstravo naujausius savo flagmanus, tačiau iki šiol jie buvo prieinami tik vietinėje rinkoje. Europiečiai šių naujienų laukia jau kuris laikas, o šiandien tas laukimas pagaliau baigėsi.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Į Europą atvyksta karščiausios „Xiaomi“ naujienos: Barselonoje oficialiai pristatyti galingiausi bendrovės išmanieji telefonai

Likus dienai iki Barselonoje įvyksiančios mobilių technologijų parodos „Mobile World Congress“ savo spaudos konferenciją surengė Kinijos milžinės „Xiaomi“ atstovai. Kaip ir buvo tikėtasi, renginio metu pristatyti naujieji „Xiaomi 13“ serijos flagmanai, kurie atkeliauja į Europą.

Kaip ir buvo tikėtasi, „Xiaomi“ pristatė naujuosius „Xiaomi 13“ serijos išmaniuosius telefonus. Naująją flagmanų seriją sudarys du įrenginiai – tai standartinis „Xiaomi 13“ ir „Xiaomi 13 Pro“. Abu šie modeliai yra identiški tiems, kurie dar gruodžio mėnesį debiutavo Kinijoje, o tai reiškia, kad abu jie veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriais.

Stilingas dizainas, puikūs ekranai ir atsparumas vandeniui

Šiuos lustus naudos tiek „Xiaomi 13“, tiek ir „Xiaomi 13 Pro“ modeliai. Negana to, čia rasime ir LPDDR5X operatyviosios (RAM) atmintines, o taip pat ir UFS 4.0 vidines talpyklas. Tačiau pažvelkime į viską iš eilės.

Visų pirma, nesunku pastebėti, jog „Xiaomi“ gerokai atnaujino savo naujųjų flagmanų dizainą, lyginant su praėjusiais metais išleistais modeliais. „Xiaomi 13“ turės 6,36 colių įstrižainės ekraną su plokščiomis jo kraštinėmis, o „Xiaomi 13 Pro“ aprūpintas 6,73 colių įstrižainės ekranu, kuris turės lenktus kraštus.

Nemažai pasikeitimų galima pastebėti ir išmaniųjų telefonų nugarėlėse. Visų pirma, „Xiaomi“ atnaujino kamerų modulį, kuris dabar yra kvadratinis, kur rasime tris kameras, o taip pat ir dvigubą LED blykstę. Nesunku pastebėti ir „Leica“ logotipą, kuris sufleruoja pratęstą bendrovių partnerystę.

Dar viena naujovė „Xiaomi 13“ serijos įrenginiuose – tai IP68 saugumo sertifikatas, kuris rodo išmaniųjų telefonų atsparumą dulkėms ir vandeniui. Negana to, standartinis „13“ modelis turės ir gausybę spalvinių opcijų, kokių „Xiaomi“ dar nėra siūlysiu savo flagmanų pirkėjams. Pastarąjį modelį bus galima įsigyti juodos, šviesiai žalios bei baltos spalvų. „Pro“ variantą bus galima įsigyti juodos arba baltos spalvų.

Kaip jau minėjome, „Xiaomi 13“ modelis bus aprūpintas plokščiu 6,36 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Ši panelė taip pat palaikys „Dolby Vision“, HDR10+, o maksimalus ryškumas sieks net 1 900 nitus.

Kalbant apie „Pro“ variantą, čia rasime 2K raiškos AMOLED panelę, kurios įstrižainė – 6,73 colio. „Xiaomi“ šiame modelyje panaudojo „Samsung E6“ panelę su 12 bitų spalvų palaikymu. Abiejų išmaniųjų priekinė dalis bus apsaugota „Gorilla Glass Victus 2“ apsauginiu stiklu.

Galingiausi lustai, greitas įkrovimas ir daugybė atminties

„Xiaomi 13“ serijos išmanieji telefonai, kaip jau minėjome, veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriais. Standartinio modelio išmanusis bus siūlomas su 8 GB arba 12 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties. Kalbant apie „Pro“ variantą, jis bus parduodamas su 12 GB operatyviosios bei pasirinktinai 256 GB arba 512 GB vidinės atminties.

Pranešama, kad bazinis „Xiaomi 13“ modelis turės 4500 mAh talpos bateriją su 67W greituoju įkrovimu, o „Pro“ variantas pasiūlys 4820 mAh talpos akumuliatorių su 120W greituoju įkrovimu. Abu išmanieji leis mėgautis ir 50W belaidžiu įkrovimu, o kitus prietaisus bus galima įkrauti 10W sparta.

„Xiaomi“ šiuose flagmanuose panaudojo ir „CyberEngine“ vibracijos mechanizmą, kuris pirmąsyk debiutavo „Redmi K50 Gaming“ išmaniajame telefone. „Xiaomi 13“ serijos įrenginiai pasiūlys ir stereo garsiakalbius su „Dolby Atmos“ palaikymu. Abu išmanieji palaikys 5G ryšio technologiją, o taip pat ir „Bluetooth 5.3“, IR, NFC bei dvigubo dažnio GPS. Pirkėjus „Xiaomi 13“ pasieks su „Android 13“ ir „MIUI 14“ vartotojo sąsaja.

Daugiausiai atnaujinimų sulaukė flagmanų kameros

Bene daugiausiai dėmesio sulaukė „Xiaomi 13“ kamerų atnaujinimai. Visų pirma, „Xiaomi“ pratęsė partnerystę su „Leica“. Ši bendrovė prisidėjo prie naujųjų flagmanų kamerų kūrimo, o telefonuose bus įdiegta ir speciali programėlė, kuri pasiūlys specialius filtrus, kas padės sukurti „Leica“ stilistikos nuotraukas.

„Xiaomi 13“ modelis nugarėlėje turės tris kameras, o pagrindinė jų bus aprūpinta 50 MP raiškos „Sony IMX800“ vaizdo jutikliu su „Hyper OIS“ vaizdo stabilizavimo galimybe. Šis modelis taip pat pasiūlys 12 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta plataus kampo kamerą, o trečiasis sensorius – tai 10 MP teleobjektyvas su 3.2x optinio priartinimo galimybe.

Kalbant apie „Xiaomi 13 Pro“, šis išmanusis telefonas turės tris kameras, o visos jos aprūpintos 50 MP raiškos vaizdo jutikliais. Žinoma, pagrindinis objektyvas – 1 colio „Sony IMX989“ sensorius. Antrasis objektyvas – plataus kampo, o trečioji kamera – 3.2x optinio priartinimo galimybe aprūpintas teleobjektyvas, kuris turi optinį vaizdo stabilizavimą, o taip pat galės pasiūlyti ir makro fotografijos galimybes.

Pranešama, jog Europoje „Xiaomi 13“ išmanusis telefonas bus parduodamas nuo 999 eurų, o pigiausias variantas bus siūlomas nuo 1299 eurų.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Marius

Atsiprašant kai xiaomis sugeba tokią kainą padaryti už tą patį telefoną vos ne dvigubai prašyti europoečių - nu sori, bet reikia visiškai durnu būti, kad mokėti už kitaiską neflagmaną tokias sumas. Apskritai kiniečiai su savo kainom šiais metais tegul važiuoja namo, nes užsinorėjo apple ir kitus aplenkt ne kokybe, bet kaina.

As

Nuo kainos reikejo straipsni pradet. 1k uz kinieti, net jei tai ir xiaomi.. aciu , uzteks, tegu pardavineja Indijoje.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas