Ilgai laukti pokyčiai netrukus pasieks daugelį „Android“ telefonų: jau išbandoma galimybė, kurios daugelis reikalavo ne vienerius metus

Dar praėjusią savaitę buvo žengtas dar vienas žingsnis , link naujosios „Android 14“ operacinės sistemos versijos išleidimo. „Google“ pristatė pirmąją „Android 14“ platformos beta versiją, kuri pasirodė po anksčiau išleistų programėlių kūrėjams skirtų versijų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ilgai laukti pokyčiai netrukus pasieks daugelį „Android“ telefonų: jau išbandoma galimybė, kurios daugelis reikalavo ne vienerius metus

„Google“ neseniai išleido pirmąją „Android 14“ operacinės sistemos beta versiją, kuri skirta „Pixel“ išmaniesiems telefonams. Kaip ir įprasta, ši versija papildyta įdomiomis naujomis funkcijomis ir įvairiausiais patobulinimais. Vienas iš labiausiai akį krintančių pokyčių yra galimybė vartotojams blokuoti programėlių pranešimus, užimančius visą ekraną.

Ši funkcija yra reikšmingas patobulinimas „Android“ operacinės sistemos vartotojams, kurie anksčiau neturėjo jokios kontrolės dėl visą ekraną užimančių pranešimų, kurie galėjo būti erzinantys, ypač kai telefonas yra užrakintas. Pavyzdžiui, kai suskamba žadintuvas, vartotojai negali matyti jokios kitos informacijos, jeigu turimas įrenginys yra užrakintas.

Skelbiama, kad naujoji „Android 14“ platformos versija vartotojams leis išjungti viso ekrano pranešimus programėlėms, tokioms kaip, pavyzdžiui „WhatsApp“, o balso ir vaizdo skambučių pranešimai bus pateikti tokiu pat formatu kaip ir kiti pranešimai. Tai leis vartotojams išplėsti pranešimą, kad gautų prieigą prie mygtukų „atsakyti“ ir „atmesti“, padarant jį mažiau erzinančiu.

Jeigu turite „Google Pixel“ išmanųjį telefoną – šią naujieną galite išbandyti jau dabar. Nauja funkcija gali būti rasta Settings » Apps » Special App Access » Manage Full-Screen Intents. Vartotojai matys visų programėlių sąrašą, naudojančių viso ekrano pranešimus, su perjungimo mygtuku, kuris įjungtas pagal numatytuosius nustatymus kiekvienai programėlei. Vartotojai gali lengvai išjungti perjungimo mygtuką bet kuriai programėlei, kurios nenori, kad naudotų viso ekrano pranešimus, priversdami programėlę grįžti prie įprasto pranešimo.

Išbandyti bandomąją „Android 14“ operacinės sistemos versiją gali tie, kurie turi reikalavimus atitinkančius „Google Pixel“ išmaniuosius telefonus, o daugiau informacijos apie tai rasite paspaudę čia. Tiesa, reikėtų nepamiršti, kad tai yra beta platformos versija, kuri gali turėti nemažai spragų bei kitų problemų, todėl vertėtų įsivertinti ar jums tai tikrai reikalinga.

Dar viena beta versija turėtų pasirodyti gegužės mėnesį, skelbia „Google“. Birželio bei liepos mėnesiais turėtų būti išleistos ir dar dvi „Android 14“ operacinės sistemos versijos, o pilna versija turėtų pasirodyti šį rudenį. Nors naujoji „Android“ versija dar tebėra testuojama, numatoma, kad atnaujinus operacinę sistemą įrenginio valdymas taps dar patogesniu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas