Dar viena naujovė „iPhone“ telefonuose: leis šeimai pasiekti jūsų duomenis po mirties

Justas Stasiulaitis

2021-06-09, 11:10

0 komentarų
Dar viena naujovė „iPhone“ telefonuose: leis šeimai pasiekti jūsų duomenis po mirties

JAV milžinė „Apple“ prieš keletą dienų surengė kasmetinę WWDC konferenciją, kurioje pristatė nemažai naujovių. Kompanijos atstovai paskelbė apie visų kuriamų operacinių sistemų atnaujinimus, o naujovių sulaukė ir „Apple“ telefonuose naudojama „iOS“ platforma.

„iOS 15", „Apple" pristatė naują „Digital Legacy“ funkciją, kuri, šeimos nariams, suteikts prieiga prie jūsų „Apple ID" paskyros ir asmeninės informacijos, jūsų mirties atveju.

Panašu, kad ši funkcija šiuo metu neveikia, tačiau, remiantis „Apple" aprašymu, ji suteiks jūsų draugams ar šeimos nariams prieigą prie jūsų nuotraukų ir kitų svarbių duomenų po jūsų mirties. Tai yra svarbi, nauja „iOS" funkcija, nes dabar, mirties atvėjų, „iPhone", „iPad" ar „Mac" lieka užrakinti ir yra sunku ar net neįmanoma pasiekti įrenginiuose turimą informaciją.

„Digital Legacy“ leis jūsų artimiesiems tvarkyti jūsų duomenis, gauti prieigą prie pagrindinių paskyrų ir asmeninės informacijos, pvz., nuotraukų. Socialiniai tinklai, tokie kaip „Twitter" ar „Facebook", turi įrankius, leidžiančius nustatyti kontaktus, kurie gali archyvuoti paskyrą.

Greta „Digital Legacy" funkcijos „Apple" taip pat leidžia vartotojams nustatyti paskyros atkūrimo kontaktus. Žmonės, nustatyti kaip paskyros atkūrimo kontaktai, galės padėti jums atgauti prieigą prie „Apple ID", jei pamiršite slaptažodį.

Abi šios funkcijos bus prieinamos, „iOS 15‌“ operacinėje sistemoje, šį rudenį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas