„iPhone“ gerbėjai nekantrauja: netrukus pasirodys vienas reikšmingiausių „iOS“ atnaujinimų

„iPhone“ gerbėjai nekantrauja: netrukus pasirodys vienas reikšmingiausių „iOS“ atnaujinimų

„iPhone“ vartotojus visame pasaulyje jau visai netrukus pradžiugins vienas reikšmingiausių istorijoje „iOS“ operacinės sistemos atnaujinimų. Naująją „iOS 16“ versiją galės įsidiegti visi, naudojantys „iPhone 8“ ar naujesnį mobiliojo įrenginio modelį. Tikimasi, kad daugybę pokyčių vartotojams suteiksiantis atnaujinimas pasirodys tokiu pat metu, kaip ir kasmet ‒ rugsėjį. Kokie pagrindiniai pokyčiai laukia vartotojų?

„Šiuo metu „iOS“ mobiliąja operacine sistema savo „iPhone“ telefonuose naudojasi daugiau nei 1 milijardas vartotojų visame pasaulyje. Vieni „iOS“ įrenginius yra pamėgę dėl lengvo valdymo, stilingo ir subtilaus įrenginių dizaino, kitus džiugina suteikiamo saugumo lygis. Netrukus galėsime atnaujinti „Apple“ gamintojo telefonų operacinę sistemą į naujausią „iOS 16“ versiją“, ‒ pranešime žiniasklaidai sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Užrakinimo ekranas – individualiems poreikiams

Atsinaujinus „iOS“ sistemai, daugybę užrakinimo ekrano funkcijų galėsime personalizuoti, pritaikyti savo poreikiams, pasirinkdami aktualiausius valdiklius.

„Jeigu norėsime matyti orus, kalendorių, dienos aktyvumo progresą ar kitus duomenis savo užrakinimo ekrane, galėsime tai lengvai padaryti. Negana to, bus galima lengvai pakeisti užrakinimo ekrano laikrodžio spalvą ir šriftą, o naujus pranešimus matysite ekrano apačioje tam, kad būtų patogiau juos paspausti“, – teigia A. Archangelskis.

Ekspertas pastebi, kad užrakinimo ekrano valdiklių funkcijas jau anksčiau buvo galima rasti „Android“ operacinę sistemą turinčiuose telefonuose.

Dar lengviau dalintis nuotraukomis

Sulaukus atnaujinimo, dalintis atostogų, susitikimų ar kitomis nuotraukomis su artimaisiais, naudojančiais „Apple“ įrenginius, taps dar lengviau. Tai bus galima padaryti tiek rankiniu, tiek automatiniu būdu. Vienas iš automatinių būdų ‒ leisti telefonui nuotraukose atpažinti žmones.

„Pasirinkus šį būdą, išmanusis pats automatiškai įtrauks nuotraukas su pasirinktu žmogumi į bendrinamą albumą. Jį valdyti ir redaguoti galės bet kuris iš albumo nuotraukose atpažintų asmenų, o pakeitimus matys visi“, – sako ekspertas.

Daugiau žinučių valdymo funkcijų

Pasirodžius „iOS 16“, bus galima redaguoti ką tik išsiųstą „iMessage“ pranešimą ar visai atšaukti jo siuntimą. Taip pat vos keliais paspaudimais pranešimą bus galima pasižymėti kaip neskaitytą tam, kad jis nepasimestų, jei neturėsite galimybės atrašyti iš karto.

„Be to, žinutėse galėsite lengvai dalintis „Notes“ (liet. užrašų) pastabomis, prezentacijomis, priminimais ir „Safari“ naršyklės skirtukų grupėmis“, ‒ tikina „Bitės Profas“.

Naujos dirbtinio intelekto galimybės

Vartotojus pradžiugins ir patobulinta „Live Text“ (liet. tiesioginio teksto) funkcija. Sulaukus operacinės sistemos atnaujinimo, iškopijuoti tekstą bus galima ne tik iš nuotraukos, bet ir iš vaizdo įrašo. Nuo šiol „Live Text“ taip pat atpažins įvairias nuorodas, telefono numerius ir valiutas.

Tai reiškia, kad pamačius telefono numerį nuotraukoje ar vaizdo įraše, prireiks vos kelių paspaudimų, kad juo paskambintumėte.

„iPhone“ vartotojai taip pat jau visai netrukus turės galimybę išbandyti dar vieną dirbtinio intelekto funkciją ‒ atsidarius nuotrauką galerijoje, galėsite lengvai pasirinkti objektą, pavyzdžiui, augintinį, ir pašalinti visą foną aplink jį“, ‒ sako A. Archangelskis.

Dėmesys privatumui ir saugumui

Kaip rodo istorija, jokie „iOS“ sistemos atnaujinimai neapsieina be papildomų privatumo ir asmeninių duomenų apsaugos funkcijų. Nauja privatumo funkcija „Safety Check“ (liet. saugos patikrinimas) vartotojams leis vos keliais paspaudimais atsiriboti nuo kontaktų, su kuriais bendrinate įvairų turinį.

„iPhone“ įrenginių saugumo atnaujinimai dabar bus pasiekiami atskirai nuo programinės įrangos atnaujinimų, o tai reiškia, kad iškilus įvairioms saugumo spragoms, nereikės laukti kito „iOS“ atnaujinimo“, ‒ teigia ekspertas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas