Iš „Huawei” to niekas nesitikėjo: ruošia „PlayStation” ir „Xbox” konsolių konkurentą

Ignas Petrikonis

2021-02-11, 13:52 (atnaujinta 2023-01-17, 15:23)

1 komentaras
Iš „Huawei” to niekas nesitikėjo: ruošia „PlayStation” ir „Xbox” konsolių konkurentą

„Huawei” veikla apima labai daug sričių - operatorių naudojamas antenas, dirbtinio intelekto ir debesijos sprendimus, išmaniųjų telefonų, kompiuterių bei dėvimų įrenginių gamybą - tiesą sakant, sunkiau būtų įvardyti, kuo ši technologijų kompanija neužsiima. Kita vertus, tokia niša vis dėlto egzistuoja, tačiau vargu ar kas galėtų joje įsivaizduoti „Huawei” - žaidimų konsolių gamyba. Vis dėlto panašu, kad Kinijos milžinė ateityje užlopys ir šią skylę.

Žinomas infromacijos nutekintojas @Tomato Prince atskleidė, kad „Huawei” ruošia nuosavą žaidimų konsolę, kuri bus panaši į „Sony PlayStation” ir „Microsoft Xbox”. Visgi abejojama, kad įmonė tokio projektų imtųsi viena pati - gali būti, kad konsolė bus kuriama su kuriuo nors vienu iš didžiųjų Kinijos žaidimų kūrėjų, pavyzdžiui, „Tencent”. Jis žaidėjams žinomas dėl hitu tapusio „PUBG”.

Tiesa, tinklaraštininkas mano, kad bendrovė pirma žengs į žaidimų kompiuterių rinką. Taip manyti verčia faktas, kad praėjusių metų rugsėjį tuo metu dar dukterinė „Huawei” kompanija „Honor” pristatė „Honor Hunter V700” nešiojamąjį žaidimų kompiuterį. Nors „Honor” prieš pat Naujuosius buvo parduota, spėjama, jog „Huawei” tokių produktų idėjos neatsisakė ir juo gamins pati.

Kaip ten bebūtų, ši informacija gali būti priskiriama gandams, tad ją reikėtų vertinti kritiškai. Kaip manote, ar „Huawei” būtų verta žengti tokį netikėtą žingsnį? Jūsų nuomonės laukiame komentaruose.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas