Išmaniųjų telefonų rinka užaugo: kas dabar yra jos lyderis?

Lukas Snarskis

2021-07-31, 14:30

0 komentarų
Išmaniųjų telefonų rinka užaugo: kas dabar yra jos lyderis?

„Counterpoint Technology Market Research“ pateikė antrojo šių metų ketvirčio pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos tyrimo rezultatus. Išmaniųjų telefonų pardavimai padidėjo 19 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

Per paskutinius 3 mėnesius pasaulyje buvo parduota kiek daugiau nei 329 mln. vienetų išmaniųjų telefonų. Pasauline lydere vis dar išlieka Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, savo sąskaitoje turinti 57,9 mln. vienetų pardavimus (apie 18 procentų visos pasaulinės rinkos). Tuo tarpu praėjusiais metais „Samsung“ pardavimai sudarė kiek daugiau nei 22 procentus rinkos.

Antroje vietoje liko Kinijos gamintoja „Xiaomi“, kurios pardavimai, palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, beveik padvigubėjo (pardavimai padidėjo net 98 procentais). Per tris paskutinius šių metų mėnesius bendrovė pardavė apie 53 milijonus išmaniųjų telefonų.

TOP trejetuką vainikuoja JAV gigantė „Apple“, kurios pardavimai taip pat padidėjo – apie 30 procentų ir šiuo metu siekia apie 48,9 mln. vienetų per ketvirtį. Toliau žengia Kinijos gamintojai „Oppo“ (33,6 mln. parduotų vienetų) bei „Vivo“ (32,5 mln. vienetų)

Žvelgdamas į gamintojų reitingus, „Counterpoint Technology Market Research“ tyrimų vadovas Tarunas Pathakas pastebėjo, kad nors „Samsung“ vis dar išlaikė lyderės poziciją išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau šios įmonės rinkos dalis sumenko net 3 procentiniais punktais bei šiuo metu siekia 18 procentų. Tai galimai nutiko dėl itin silpnos sezoninės paklausos kai kuriuose pagrindiniuose regionuose, tokiuose kaip Indija, Centrinė ir Pietų Amerika ar Pietryčių Azija bei dėl COVID-19 užkrato sutrikosios gamybos Vietmano regione.

Taip pat pastebima, kad „Xiaomi“ pademonstravo išties puikius rezultatus, ši sugebėjo padidinti savo rinkos dalį Kinijoje, Pietryčių Azijoje ir Europoje. Nors „Apple“ nukrito į trečiąją vietą, ji užfiksavo rekordinius antrojo ketvirčio pardavimus dėl išaugusios „iPhone 12“ serijos paklausos. Kinijos gamintojai „Oppo“ ir „Vivo“ išsaugojo savo vietas penketuke, nes „Oppo“ toliau plėtėsi į užsienio rinkas ir „Vivo“ sugebėjo pirmauti Kinijos rinkoje antrą ketvirtį iš eilės.

Tyrimų analitikas Amanas Chaudhary pastebi, kad šiuo metu gamintojai susiduria su tiekimo grandinės sunkumais. Visgi, nepaisant sunkumų, „Apple“ kompanijai pavyko pasiekti rekordinę 41 proc. pajamų dalį, kurią lėmė nuolatinė „iPhone 12“ išmaniųjų įrenginių serijos paklausa. Toliau iš paskos seka „Samsung“, „Oppo“, „Xiaomi“ bei „Vivo“. Verta atkreipti dėmesį į „Xiaomi“, šis gamintojas ne tik didina rinkos dalį, bet ir nuosekliai augina savo pajamingumą, kuris šiuo metu siekia apie 9 procentus. Tam didelę įtaką turėjo „Redmi Note“ bei „Mi 11“ serijos pardavimai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Nissan“ pristatė naująjį „Qashqai“ modelį: atnaujintas dizainas, naujas įrangos lygis ir patobulintos technologijos

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 16:34

0 komentarų

Per kiek daugiau nei trejus metus nuo trečiosios kartos „Nissan Qashqai“ pasirodymo Europoje parduota daugiau nei 350 000 jo vienetų. Norint savo segmente Senajame žemyne išlaikyti pirmaujančią poziciją, atėjo laikas visapusiškai atnaujinti modelį: atlikti tiek estetinius, tiek reikšmingus technologinius patobulinimus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Nissan“ pristatė naująjį „Qashqai“ modelį: atnaujintas dizainas, naujas įrangos lygis ir patobulintos technologijos

Per kiek daugiau nei trejus metus nuo trečiosios kartos „Nissan Qashqai“ pasirodymo Europoje parduota daugiau nei 350 000 jo vienetų. Norint savo segmente Senajame žemyne išlaikyti pirmaujančią poziciją, atėjo laikas visapusiškai atnaujinti modelį: atlikti tiek estetinius, tiek reikšmingus technologinius patobulinimus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

„Daugybė „Qashqai“ modelio atnaujinimų buvo padaryta siekiant padidinti jo patrauklumą, tarp jų – naujo lygio „N-Design“ įranga. Be to, visame modelio asortimente atsirado papildomų komforto patobulinimų, o dėl naujų „Google“ funkcijų jis savo segmente išsiskiria skaitmeninėmis integracijomis.

Unikaliu dizaino, patogumo ir veiksmingų technologijų deriniu pasižymintis „Qashqai“ atvėrė atskirą segmentą. Atnaujinimai leidžia „Nissan“ išlaikyti krosoverių segmento kūrėjų ir novatorių pozicijas“, – sakė Arnaud Charpentier, „Nissan AMIEO“ (Afrika, Viduriniai Rytai, Indija, Europa ir Okeanija) regiono produktų strategijos viceprezidentas.

Atšviežinta išvaizda

Žvelgiant į naujojo modelio išvaizdą, į akis krenta visapusiškai atnaujintos priekinės grotelės. Dizaineriai, įkvėpti senoviškų japoniškų šarvų, sukūrė dešimtis trimačių kablelio formos elementų. Šie blizgiais juodais dažais nudažyti elementai atrodo tarsi plūduriuojantys erdvėje tarp variklio dangčio krašto ir numerio laikiklio.

Naujuosiuose priekiniuose žibintuose sumontuotą adaptyviųjų tolimųjų šviesų modulį papildo mažesnis blokas, padedantis plačiau paskirstyti spindulius. Šis sprendimas užtikrina geresnį matomumą esant prastam apšvietimui ir tvyrant rūkui.

Dieninius žibintus, esančius žemiau pagrindinių šviesų, sudaro penki maži lęšiai. Jie yra tokios pat formos kaip radiatoriaus grotelių „kableliai“. Dienos šviesos juosia pagrindinio priekinio žibinto lęšį ir jį susijungia su plonu žibintu virš jo.

Nauji 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai dabar standartiškai montuojami nuo vidutinio įrangos lygio. Aukštesniuose įrangos lygiuose siūlomi nauji 19 arba net 20 colių lengvojo lydinio ratlankiai.

Naujas įrangos lygis

Atnaujinto modelio naujiena – „N-Design“ lygio įranga. Ji buvo specialiai sukurta „Qashqai“ pirkėjams, kurie norėtų, kad jų pasirinkto automobilio versija atrodytų drąsesnė ir lepintų akį unikaliomis estetinėmis detalėmis.

Apatinė kėbulo dalis po durimis ir ratų arkomis yra „N-Design“ modelio kėbulo spalvos. Taip pat ši versija gali būti komplektuojama su unikaliais, visiškai naujais 20 colių lengvojo lydinio ratlankiais.

Aukštesnio įrangos lygio modeliuose prietaisų skydelio, durų įdėklų bei porankių, centrinės konsolės ir kitos dalys gali būti aptrauktos „Alcantara“ oda. Aukščiausio įrangos lygio automobiliuose taip pat buvo atnaujintos sėdynių apdailos detalės – dabar jos užtikrina dar aukštesnę kokybę.

Patobulinta neatsiejama technologija

Viena dažniausiai naudojamų „Qashqai“ funkcijų – aplinkinio vaizdo monitorius (AVM) – taip pat buvo visapusiškai patobulinta. Tai yra išskirtinė „Nissan“ technologija, sukurta dar 2007 m.

Kai įjungiama atbulinės eigos pavara, keturių išorinių kamerų vaizdas sujungiamas, kad vairuotojas vaizdą matytų lyg iš paukščio skrydžio. Tai leidžia saugiau manevruoti. Atnaujintoje AVM sistemoje naudojamos kameros perduoda itin aiškų vaizdą bet kokiomis apšvietimo sąlygomis.

Dabar sistema apima ir 3D funkciją: vairuotojas gali matyti automobilį ne tik iš viršaus, bet ir iš aštuonių skirtingų išorinės kameros vaizdo taškų. Automobilį galima vizualizuoti iš priekio, galo, šonų ar kampų. Tai padeda nustatyti bet kokius nematomus išorinius pavojus.

Be to, dėl papildomos funkcijos vairuotojas aiškiai mato priekinių ratų padėtį – lyg žiūrėtų į juos iš apačios. Tai leidžia tiksliai manevruoti ankštose vietose, pavyzdžiui, automobilių stovėjimo aikštelėse. Jose dažnai būna betoninių bortelių, į kuriuos galima apgadinti ratlankius.

Kita nauja išmanioji AVM funkcija leidžia „Qashqai“ vairuotojui išsaugoti dažnai lankomas stovėjimo vietas, kad automobilis automatiškai atpažintų jas naudodamas geolokacinę pozicionavimo sistemą (GPS). Kai taip atsitiks, transporto priemonė įsimins tikslią padėtį, kad kiekvieną kartą ją būtų galima pastatyti be vargo – tai ypač naudinga siaurose erdvėse.

Efektyvesnės pagalbos vairuotojui sistemos

Autonominio avarinio stabdymo funkcijos buvo perkalibruotos, kad tiksliau nustatytų riziką ir greičiau reaguotų galimo susidūrimo atveju. Tai taikoma priekinio avarinio stabdymo dėl galimo susidūrimo su automobiliu, pėsčiuoju ar dviratininku sistemoms ir išmaniojo avarinio stabdymo funkcijai.

Avarinio eismo juostos laikymosi sistema dabar automatiškai aktyvuojama vos užvedus „Qashqai“. Ji suaktyvina įspėjimo apie nukrypimą nuo eismo juostos ir nukrypimo nuo juostos prevencijos sistemas, kai greitis viršija 60 km/val. Vairuotojui siunčiami įspėjimai vairo vibracijomis, kuomet sistema nustato, kad automobilis yra per arti eismo linijų arba kelio pakraščio.

Atnaujinto „Qashqai“ naujiena – greitas ir paprastas „Driver Assist Custom“ režimas, leidžiantis vairuotojams greitai ir tiksliai pritaikyti skirtingų pagalbos technologijų intervencijos lygį pagal savo pageidavimus.

„Google“ integracija

Atnaujintas „Qashqai“ yra pirmasis „Nissan“ modelis su integruotomis „Google“ paslaugomis, kurios leidžia sujungti skaitmeninį vairuotojo gyvenimą ir jo automobilį.

„Qashqai“ standartiškai komplektuojamas su „Google“ žemėlapiais, o prisijungę vairuotojai gali pasiekti savo mėgstamas ir lankytinas vietas per asmeninę „Google“ paskyrą. Tai sumažina priklausomybę nuo mobiliojo telefono ir ryšio tiekėjo tinklo. Kadangi duomenys atnaujinami belaidžiu būdu, žemėlapio informacija visada būna naujausia.

„Google Assistant“ funkcija suteikia vairuotojui galimybę naudotis balso komandomis, kad nereiktų paleisti vairo. Vairuotojai taip pat gauna prieigą prie programėlių ekosistemos: jas galima atsisiųsti iš „Google Play“.

Elektromobilumas be įkrovimo

Naujasis „Qashqai“ siūlomas su hibridine galios sistema arba su „e-POWER“ – unikalia elektrifikuota jėgos pavara. Ją sudarantis benzininis variklis teikia elektros energiją elektros motorui. Šis naudojamas tik ratams sukti. Tai kur kas paprastesnis modelis nei daugybė šiandien parduodamų tradicinių hibridų.

Tiesioginis elektros variklio galios tiekimas į ratus reiškia didelį momentinį sukimo momentą ir nuoseklų įsibėgėjimo pojūtį. Taip suteikiamas elektromobilio vairavimo pojūtis, tačiau nereikia sukti galvos dėl įkrovimo. Šis dalykas gali atrodyti patrauklus tiems klientams, kurie dar nėra visiškai pasiruošę pereiti prie elektromobilių.

Vienintelis sistemoje naudojamo pažangaus 3 cilindrų variklio su turbokompresoriumi vaidmuo yra gaminti elektros energiją. Per keitiklį ji siunčiama į 140 kW galios elektros motorą arba į 1,8 kWh talpos bateriją (arba į abu, pagal poreikį).

Nuo 2022 m. rugsėjo mėn., kai ši pavara buvo pristatyta „Qashqai“ ir „X-Trail“ modeliuose, „Nissan“ pardavė daugiau nei 100 000 „e-POWER“ galios sistemą turinčių transporto priemonių Europoje.

Naujasis „Qashqai“ jau dabar gaminamas „Nissan Sunderland“ gamykloje Anglijoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas