Kai blogiau būti nebegali: revoliucinis ZTE telefonas sulaukė ekspertų kirčio

ZTE

Lukas Snarskis

2021-02-22, 10:20 (atnaujinta 2022-11-30, 12:01)

0 komentarų
Kai blogiau būti nebegali: revoliucinis ZTE telefonas sulaukė ekspertų kirčio

Praėjusių metų rugsėjį buvo pristatytas pirmasis išmanusis telefonas, kuris turi po ekranu įmontuotą asmenukių kamerą. Tokią naujieną pademonstravo Kinijos kompanija ZTE, kuri išleido „Axon 20 5G“ modelį, dabar prieinamą ir kiekvienam lietuviui.

Gamintojo pristatyta naujovė sulaukė didelio dėmesio, tačiau daugeliui kilo abejonių dėl ZTE panaudoto sprendimo tinkamumo naudojimui. Ir pasirodo, kad ne veltui. Kamerų ekspertai iš „DxOMark“ įvertino šio flagmano asmenukių kamerą, o rezultatai – nuviliantys.

„ZTE Axon 20 5G“ asmenukių kamera, kuri, kaip žinia, įmontuota po įrenginio ekranu, surinko vos 26 taškus, o tai yra antras blogiausias rezultatas „DxOMark“ sudarytame reitinge. Jis yra toks blogas, kad nusileidžia tik „Intex Aqua Selfie“, o nuo artimiausio konkurento atsilieka kone dvigubai. Verta paminėti, kad šio reitingo lyderis yra „Huawei“ sukurtas „Mate 40 Pro“ flagmanas su 104 taškais.

Žvelgiant detaliau į ZTE sukurto išmaniojo telefono reitingą, sunku būtų rasti labai daug pozityvumo. Vienintelis geresnis dalykas – fokusavimas, tačiau ir pastarasis nė iš tolo neprilygsta panašios kainos produktams. Visa kita – labai prastai. „DxOMark“ pažymi, kad nuotraukose trūksta detalumo, triukšmo lygis yra itin aukštas, o spalvų atkūrimas yra tiesiog siaubingas.

Akivaizdu, kad „Axon 20 5G“ modelyje panaudotas technologinis sprendimas dar nėra paruoštas masiniai gamybai. Nors pristatymo metu ZTE atstovai pažymėjo, jog speciali ekranui panaudota medžiaga leidžia patekti daugiau šviesos į kameros sensorius, o specialūs lustai išsprendžia sinchronizacijos problemas su spalvomis, tačiau panašu, kad tai vis tiek neleidžia tikėtis gerų rezultatų.

ZTE naujienos atkeliauja į Lietuvą: telefonas kokio dar nematėte ir belaidžiai ausinukai

Kalbant apie patį „ZTE Axon 20 5G“ – tai tikrai dėmesio vertas variantas. Išmanusis pasižymi 6,92 colių įstrižainės OLED ekranu su Full HD+ raiška. Šio įrenginio veikimu rūpinasi „Qualcomm Snadragon 765G“ procesorius, o čia taip pat rasime ir 6 GB, 8 GB ar 12 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB ar 256 GB vidinės atminties. Po ekranu įmontuota kamera pasižymi 32 MP raiškos vaizdo jutikliu, o nugarėlėje – keturių kamerų sistema.

„Axon 20 5G“ modelis turi 64 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę, o greta 8 MP plataus kampo, 2 MP makro bei 2 MP gylio sensorius. Išmaniojo telefono veikimu rūpinsis 4220 mAh talpos baterija su 30W greituoju įkrovimu. Šis išmanusis kainuoja 449 eurus, o plačiau apie tai galite skaityti paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas