Kai perki naują „iPhone“, o gauni muilą: pirkėją nuo netikėtos aferos išgelbėjo vienas paprastas pasirinkimas

Kai perki naują „iPhone“, o gauni muilą: pirkėją nuo netikėtos aferos išgelbėjo vienas paprastas pasirinkimas

Tikimybė, jog būsite apgauti perkant iš didelės ir žinomos e-parduotuvės, kaip „Amazon“ ar „Flipkart“, yra maža, tačiau rizika visuomet išlieka. Didelių kompanijų apgavysčių bylos nėra dažnas reiškinys, o kartais ir pasiekusios teismo salę palieka klientą ant ledo. Viena iš komercinio sukčiavimo aukų neseniai tapo Simranpal Singh, iš „Flipkart“ elektroninės parduotuvės užsisakęs „iPhone 12“ išpardavimo metu - indų kilmės vyras vietoje išmaniojo telefono tegavo porą muilo plytelių.

Kadangi buvo girdėjęs apie anksčiau įvykusius panašius nutikimus, vyras pasirinko „Open Box Delivery“ metodą, kuomet siuntą gavėjo akyse išpakuoja pats kurjeris. Šiuo atveju toks pristatymo būdas iš tikro davė naudos ir Singh turi įrodymą - visas procesas buvo nufilmuotas ir patalpintas „YouTube“ platformoje:

Vyras priėmė dar vieną teisingą sprendimą atsisakydamas kurjeriui nurodyti vienkartinį slaptažodį - tokie slaptažodžiai kartais yra išsiunčiami gavėjui siekiant patvirtinti, kad siunta pasiekė teisingą asmenį. Sėkmingo siuntos gavimo patvirtinimas nėra tai, apie ką norėtumėte pranešti siuntėjui - tokiu atveju prekes išsiuntusi įmonė galėtų nepaisyti tolesnių Jūsų skundų.

Vos išpakavęs siuntą vyras paskambino į „Flipkart“ klientų aptarnavimo liniją ir reikalavo paaiškinimo - įmonė teigė negalinti nieko padaryti, kol siuntos būsena yra „perduota įteikimui“ ir siūlė susisiekti su kurjerių kompanija. Pastaroji vėl prašė pateikti vienkartinį slaptažodį, nepaisant fakto, jog jau turi visą reikalingą informaciją apie gavėją. Net tarp „Flipkart“ dažniausiai užduodamų klausimų ir naudojimo sąlygų nėra punkto, reikalaujančio atskleisti el. paštu išsiųstą slaptažodį kurjeriams tokiais atvejais.

Dar kartą susisiekus su „Flipkart“ konsultantais Singh buvo pasakyta, kad kurjeriams jokios papildomos informacijos suteikti nereikia. Po kelių dienų kompanija galiausiai atšaukė užsakymą ir grąžino vyrui pinigus, sumokėtus už negautą praėjusios kartos „iPhone“.

Jei ne „Open Box Delivery“ pristatymo metodas, Simranpal būtų likęs apgautu - būtent šis pristatymo būdas, vaizdo įrašas ir išlaikytas budrumas padėjo vyrui atgauti visą siuntos vertę.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Vip

Pas mus skelbiu.lt..pilna melagingu skelbimu.Ypac nurodo smulkmenas,kad issiuncia i kita miesta,o kai imeti eura i saskaita,kad issiustu...tai atsiuncia arba sulauzyta,sugedusi daikta..skelbiu admin nereguoja.

Wissen

todėl būtina žiūrėt atsiliepimus ir ar tikra paskyra jo ir ar ne koks naujai atėjes ir kitas dalykas mokėt geriau gyvai kada parodo ta preke ir gali ja matyt.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas