Karščiausių „Xiaomi“ naujienų lietuviams teks palaukti: naujieji flagmanai pasirodys kiek vėliau nei įprasta

Karščiausių „Xiaomi“ naujienų lietuviams teks palaukti: naujieji flagmanai pasirodys kiek vėliau nei įprasta

Kinijos milžinė „Xiaomi“ 2021 metus užbaigė įspūdingai, pristatydama naujuosius „Xiaomi 12“ serijos išmaniuosius telefonus. Gruodžio pabaigoje buvo pademonstruotas „Xiaomi 12“, o taip pat ir „Xiaomi 12 Pro“ modelis, kuris tapo vienu pirmuoju įrenginiu rinkoje, veikiančiu su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi.

Išmaniųjų telefonų serija iškart susilaukė milžiniško susidomėjimo, tačiau „Xiaomi“ juos pristatė tik Kinijos rinkai, o informacijos apie „Xiaomi 12“ pasaulinį debiutą – nepateikė. Išskirtine informacija apie telefonus besidalinantis Mukulas Sharma, kalbėdamas su „MySmartPrice“ portalu, atskleidė, kad jo šaltiniai mini vasario pabaigą arba kovo pradžią. Būtent tuomet šių „Xiaomi“ flagmanų gali sulaukti ir europiečiai.

Jeigu M.Sharma informacija pasitvirtintų, „Xiaomi 12“ serijos debiutas pasaulinėje rinkoje būtų kiek vėlesnis nei pernai metais pristatytos „Mi 11“ serijos flagmanų. Vertėtų prisiminti, kad 2021 metų „Xiaomi“ flagmanai debiutavo dar 2020 metų gruodžio pabaigoje, o į Europą atkeliavo 2021 metų vasario 8 dieną. Tikėtina, kad kiek vėlesnį Kinijos milžinės flagmanų pristatymą už Kinijos ribų gali lemti ir pasaulinis lustų trūkumas, kuris pastaruosius metus koreguoja daugelio bendrovių planus.

Priminsime, kad „Xiaomi“ praėjusių metų pabaigoje pristatė net tris telefonus. Be mūsų jau minėtųjų „Xiaomi 12“ ir „Xiaomi 12 Pro“, Kinijoje debiutavo ir „12X“ modelis, kuris yra pigiausias iš visos šios trijulės. Naujasis „Xiaomi 12“ tapo mažiausiu kompanijos flagmanu nuo tada kai buvo išleistas „Mi 8“ modelis ir tai turėtų patikti tiems, kurie ieško kompaktiško telefono. Išmanusis telefonas pasižymi 6,28 colių įstrižainės AMOLED ekranu su Full HD+ raiška, o taip pat yra aprūpintas ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu.

Kaip ir buvo tikėtasi, „Xiaomi 12“ ir „Xiaomi 12 Pro“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriais. „Xiaomi 12“ veikimą palaikys 4500 mAh talpos bateriją su 67W greituoju įkrovimu. Išmanusis telefonas taip pat aprūpintas ir 50W belaidžiu krovimu, o taip pat galės įkrauti ir kitus įrenginius su 10W galia. „Pro“ modelis turi 4600 mAh talpos bateriją, o įkrovimo sparta siekia 120W.

Tuo tarpu, „Xiaomi 12X“ veiks su „Qualcomm Snapdragon 870“ lustu bei turės tris atminties konfigūracijas. Pigiausias modelis turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, o jo kaina sieks maždaug 445 eurus. Nors „Xiaomi 12X“ ir turės 4500 mAh talpos bateriją su 67W greituoju įkrovimu, tačiau priešingai nei „Xiaomi 12“ modelis, nepalaikys belaidžio įkrovimo, o taip pat ir neturės galimybės įkrauti kitų įrenginių belaidžiu būdu. Pirkėjams šis išmanusis telefonas bus pasiūlytas rožinės, mėlynos bei juodos spalvų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas