Kauno informacinių technologijų mokykloje - pirmoji Lietuvoje mobiliosios įrangos remonto klasė

Pranešimas spaudai

2021-09-10, 12:10

1 komentaras
Kauno informacinių technologijų mokykloje - pirmoji Lietuvoje mobiliosios įrangos remonto klasė

Naujuosius mokslo metus profesinio ugdymo Kauno informacinių technologijų mokykla (KITM) pasitiko su visiškai nauja ir profesionalia įranga aprūpinta mobiliosios elektronikos remonto klase, leisiančia akademinėje aplinkoje geriau susipažinti su išmaniųjų įrenginių taisymo praktika. Iki šiol KITM studentai mokykloje susipažindami tik su teorine taisymo dalimi, o praktinių įgūdžių įgydavo versle – programos partnerėje, išmaniosios įrangos taisymo ir priežiūros bendrovėje MTTC.

Šią vasarą KITM užbaigė 0,5 mln. eurų vertės investicinį projektą, kurio metu beveik 200 tūkst. eurų skirta mobiliosios elektronikos taisytojo profesinei mokymo programai: įrengtos dvi kompiuterių klasės mokymui ir, svarbiausia, vienintelės šalyje specializuotos mokomosios dirbtuvės.

Ši klasė nuo šiol yra aprūpinta profesionalia išmaniosios elektronikos remonto įranga – ryšio testavimo, signalų ir gedimų atpažinimo sistema, specializuota prietaisų ardymo ir surinkimo įranga, kontaktinio ir karšto oro litavimo įranga su garų ištraukimo ir filtravimo prietaisu, stereo mikroskopais, jonizuoto oro sistema, antistatiniais sprendimais ir kt. Naujosiose patalpose rugsėjį metų trukmės į praktiką orientuotus mokslus pradėjo daugiau kaip 20 jaunuolių.

KITM direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Evaldas Žvinklys komentuoja, kad naujoji klasė pastebimai pagerins specialistų paruošimą ir komfortą – moksleiviai KITM patalpose galės susipažinti ne tik su teorija, bet ir praktika, todėl bus dar geriau pasiruošę praktinei programos daliai versle ir, žinoma, realiam darbui.

„Mūsų žiniomis, tai ne tik pirmoji tokia klasė Lietuvoje, bet galimai ir visame Baltijos regione. Tikimės, kad naujoji įranga mobiliosios elektronikos taisytojo profesinio mokymo programą padarys dar patrauklesne tiek moksleiviams, tiek darbdaviams. Per artimiausius kelerius metus sieksime šią programą programą atnaujinti ir įteisinti atsižvelgiant į besikeičiančius ūkio sektoriaus ir darbo rinkos poreikius pagal LR Kvalifikacijų sandaros ir įteisinimo Inžinerijos ir inžinerinės srities standarto reikalavimus“, – sako E. Žvinklys.

Pasak jo, nors mobiliosios įrangos taisytojo programa populiarumu dėl natūralių priežasčių kiek nusileidžia su informacinėmis technologijomis susijusioms programoms, šie metų trukmės mokslai yra visuomet paklausūs tarp inžineriją, elektroniką, telefonus mėgstančių jaunuolių. Kasmet programą baigia keliolika jaunuolių.

„Dalis mūsų studentų jau iki mokslų yra susidūrę su įrangos taisymu, dalis turi aiškų norą įsidarbinti šioje srityje. Bet kuriuo atveju, tai yra universali ir visame pasaulyje paklausi specialybė su kone garantuotu darbu ar bagažu imtis savo verslo ar individualios veiklos“, – teigia E. Žvinklys.

Ilgamečiai partneriai

Nuo pat mobiliosios įrangos taisytojo programos starto 2016 m., KITM bendradarbiauja su išmaniosios įrangos taisymo ir priežiūros kompanija MTTC. Ši bendrovė konsultavo KITM ir įrengiant naująsias klases bei dirbtuves, taip pat priima studentus intensyviai iki 6 mėnesių trukmės praktikai.

Pasak MTTC vykdomojo direktoriaus ir ilgamečio bendrovės remonto departamento vadovo Andriaus Mieželio, kasmet įmonė įdarbina vidutiniškai 5-6 KITM mobiliosios elektronikos taisytojo specialybės absolventus. Didesnė jų dalis startuoja kaip specialistai remonto arba kokybės skyriuje ir ilgainiui išauga iki technikų-inžinierių. Dar vėliau įmanomos horizontalios karjeros galimybės logistikos ar kituose padaliniuose, taip pat technikos inžinieriaus, grupės vadovo ir kitos pareigos.

„Nuo pat KITM mobiliosios elektronikos taisytojo programos starto 2016 m. itin aktyviai bendradarbiaujame su šia mokykla: į programos veiklą praktinę dalį yra nuolat įsitraukę 5 mūsų darbuotojai – remonto grupių vadovai, gamybos koordinatorius. Taip pat, dešimtys mūsų technikų nuolat bendrauja ir dirba su moksleiviais praktikų metu, be abejo, dalyvaujame ir baigiamųjų darbų gynimuose“, – sako A. Mieželis.

Jo teigimu, įmonė paprastai neturi galimybių kasmet įdarbinti kiekvieno šios programos absolvento, tačiau absoliuti jų dauguma sėkmingai įsidarbina kitose Lietuvos ir užsienio technologijų bendrovėse, o dalis imasi savo verslo.

„Džiaugiamės, kad KITM absolventai prisideda prie mūsų paslaugų kokybės, naujų paslaugų ir procesų kūrimo bei su mūsų specialistų pagalba įgyja visame pasaulyje paklausią specialybę. Švietėjiška veikla siekiame prisidėti prie visos Lietuvos techninės, inžinerinės ir kūrybinės ekosistemos stiprinimo. Ilguoju laikotarpiu dėl to laimi visa šalis – daugiau žmonių susidomi techninėmis, inžinerinėmis specialybėmis ir aukštesnės pridėtinės vertės veikla“, – sako A. Mieželis.

Šiuo metu MTTC dirba apie 140 darbuotojų, didžioji jų dalis – technikai. Įmonėje daugiausia dirba Kauno technologijos universiteto telekomunikacijų, automatikos, mechanikos, elektronikos ar informacinių technologijų inžinierių.

MTTC nuolat ieško sprendimų, leidžiančių efektyviau prailginti mobiliosios įrangos gyvavimo ciklą. Dėl to bendrovė bendradarbiauja ir su KTU Chemijos fakultetu, dalyvauja jo rengtose Žemės dienos renginiuose, tarptautinėse studentų dirbtuvėse.

1 komentarų

Wissen

Smagu, kad pavyko šiemet įstot, nes ana kart neruošie, bet mačiau šita programa, tai visai smagu. Ruošia tik Klaipėdoj ir Kaune.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

1 komentaras

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

1 komentarų

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas