Laikas atsisveikinti su „Android“: kodėl aš daugiau nebepirksiu „Android“ telefonų?

Lukas Snarskis

2021-06-14, 17:30 (atnaujinta 2021-06-15, 10:11)

56 komentarai (-ų)
Laikas atsisveikinti su „Android“: kodėl aš daugiau nebepirksiu „Android“ telefonų?

Išmaniųjų telefonų rinkoje galima rasti pačių įvairiausių produktų – nuo itin pigių, itin atsparių, puikiai fotografuojančių, iki tokių, kurie pasiūlys viską, kas geriausia. Žinoma, didžiausias pasirinkimas yra tarp „Android“ operacinę sistemą naudojančių produktų, o prieš šią gausybę kovoja iš esmės vienas gamintojas – tai „Apple“ ir jų kuriami „iPhone“.

Ilgus metus buvau „Android“ išmaniųjų telefonų naudotojas, tačiau pastarieji metai privertė ganėtinai stipriai susimąstyti ar verta tai tęsti. Taip, mano darbas iš esmės susijęs su nuolatiniu įrenginių keitimu, jų testavimu ir pan., tačiau asmeninėms reikmėms vis dažniau kildavo mintis dairytis į kažką kito. Kažką, kas suteiktų visko ko man reikia ir neverstų sukti galvos kas kelis mėnesius. Po ilgų svarstymų, į pirkinių krepšelį įtraukiau „iPhone 12 Pro Max“ ir praėjus jau daugiau nei keturiems mėnesiams esu itin patenkintas.

„Apple“ niekada negarsėjo kaip didžiules inovacijas savo išmaniuose telefonuose siūlanti bendrovė, tačiau per pastaruosius keletą metų bendrovė pasiūlė tai, kas iš esmės užpildo visas daugeliui pirkėjų aktualias žymas. Kalbant apie „Android“ telefonus, pasakyčiau, jog šiuo metu rinkoje rasti visapusiškai gerą telefoną – itin sudėtinga. Taip, daugelis jų yra išties geri, tačiau naudojantis intensyviai ir dar ilgajam periode – atsiras krūva problemų, kurių sprendimas dažnai, bet nebūtinai, atims daugybę laiko.

Šiame tekste pateiksiu tris pagrindines priežastis kodėl artimiausiu metu neketinu pirkti „Android“ išmaniojo telefono. Taip pat, norėčiau atkreipti dėmesį, jog tai yra mano asmeninė nuomonė, kuri nebūtinai gali sutapti su Jūsų ir tai niekaip nėra susiję su portalo pozicija. Jeigu turėsite kitokių minčių ar argumentų – kviečiu viskuo pasidalinti komentaruose, galėsime padiskutuoti apie tai plačiau. Taigi, mano argumentai kodėl aš neketinu pirkti „Android“ telefono.

„Android“ atnaujinimai ir problemos po jų

Būtų sunku įvardinti gamintoją, kurio išmaniojo telefono nesu bandęs. Ar tai būtų „Samsung“, ar „Huawei“, „Google“, „Xiaomi“ ar kažkokie kiti pigūs „Android“ įrenginiai. Ir visi jie, įskaitant ir „Google Pixel“, turi vienokių ar kitokių problemų su „Android“ operacinės sistemos atnaujinimais. Anksčiau dažna problema būdavo, jog atnaujinimai atkeliaudavo retai, bet tai pastaruoju metu kiek pasitaisė. Nepaisant to, problemos vis tiek neišvengiamos.

Kiekvienas gamintojas naudoja savaip modifikuotą „Android“ platformą ir tai tikriausiai yra pati didžiausia blogybė išmaniųjų telefonų pasaulyje. Jeigu dažnais atvejais naujiniai turėtų pagerinti tam tikras telefono savybes, tai „Android“ pasaulyje dažnai galima pagalvoti, jog viskas vyksta atvirkščiai. Jeigu prieš atnaujinimą, atrodo, kad veikia viskas, tai po jo būtinai kažkas pasikeis – baterija pradės tarnauti trumpiau, „Bluetooth“ prisijungimas taps komplikuotas ar dar kokia nors smulkmena, kuri laikui bėgant ės nervines ląsteles.

Paskutinius metus „Android“ pasaulyje praleidau su „Galaxy S20 Ultra“ ir galiu pasakyti, kad gamyklinius nustatymus teko atkurti gal kokius keturis kartus. Perkant tokį brangų telefoną, mažiausiai ką norėtųsi daryti, tai atkurti gamyklinius nustatymus. Deja, tačiau standartiškai, kas kelis atnaujinimus, tai tekdavo padaryti. Ačiū, užteks.

Gausybė funkcijų ir mažai naudos

Išmaniųjų telefonų rinkoje yra tendencija lenktyniauti. Kartais lenktynės vyksta dėl kameros megapikselių, kartais dėl baterijos talpos ar jos įkrovimo galimybių. Pasakysiu atvirai – man to nereikia. Aš tiesiog noriu, jog viskas veiktų taip kaip priklauso.

Pradžioje apie greitąjį įkrovimą. Aš savo išmanųjį dažniausiai įkraunu naktį, kuomet einu miegoti. Ir man jokio skirtumo kiek tai užtruks – ar valandą, ar dvi, ar visą naktį. Telefono įkrovimas vienaip ar kitaip netrunka ilgiau nei mano nakties miegas, todėl man nereikalingas super duper greitas įkrovimas. Nuo to daugiau ar mažiau kenčia ir baterija, telefonas įkaista iki tokio lygio, jog tampa nepatogu juo naudotis.

Tęsti galima ir apie kamerų megapikselius ar jų kiekį. Aš asmeniškai telefonu fotografuoju nedaug, bet jei ir fotografuoju, tai man iš esmės reikalingos dvi kameros – pagrindinė ir plataus kampo. Man nereikia prastai veikiančios ar netvarkingos makro kameros ar įspūdingo priartinimo, kuriame be taškų daugiau nelabai ką įžiūrėsi. Suprantu, gamintojai nori parodyti ką sugeba padaryti, bet tai iš esmės nesukuria jokios naudos vartotojui.

Daugybę panašių pavyzdžių galima rasti ir pigesniuose „Android“ telefonuose, kur naudojama nemažai „inovatyvių“ sprendimų, tačiau jie arba nesukuria jokios naudos arba sukelia nemažai galvos skausmo dėl netinkamo veikimo.

Ilgaamžiškumas

Jeigu dėl aukščiau minimų dalykų galėtumėme diskutuoti bent keletą dienų, o gal ir savaičių, tai fakto, jog „Android“ išmaniųjų telefonų tarnavimo laikas yra ganėtinai trumpas, nepaneigsite niekas. Sunku būtų nesutikti su mintimi, jog „Android“ įrenginiai atnaujinimus gauna vidutiniškai du metus, o ir tai ne visada.

Net ir perkant brangiausius „Google“ sukurtos operacinės flagmanus reikėtų nepamiršti, jog po keletos metų Jums reikės atsinaujinti. Tiesą pasakius, nesu naudojęs nei vieno „Android“ telefono daugiau nei metus, o tam yra keletas priežasčių. Viena jų – jau minėti programinės įrangos atnaujinimai, o kita – baterijos tarnavimo laikas. Per pastaruosius keletą metų neteko naudoti „Android“ telefono, kuris po pusmečio veiktų bent panašiai kaip veikė pirmosiomis savaitėmis. O Jūs?

Ką aš noriu pasakyti?

Ilgėjant išmaniųjų telefonų naudojimosi laikotarpiui, vis svarbiau tampa visų jo savybių visuma, kokybiškų atnaujinimų kiekis bei, žinoma, ilgaamžiškumas. Kodėl aš niekada negrįšiu prie „Android“? Išties, tai nėra visiška tiesa. Kažkada vis tiek grįšiu. Šiose lenktynėse nėra vieno lyderio ir jis nuolatos kinta, tačiau tai ką šiandien gali pasiūlyti „Apple“ – yra geriausia.

Taip, čia nerasite greičiausio įkrovimo, nerasite įspūdingiausių kamerų ar dar kažkokių didelių blizgučių. Tačiau viskas veiks. Ir veiks taip kaip ir turėtų veikti – nuo pirmos dienos, iki paskutinės, kuri bus bent dvigubai vėliau nei su „Android“. Manote kitaip? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose ir galėsime padiskutuoti apie tai.

56 komentarų

Lankytojas

Tokios čia ir apžvalgos, tik užsakomieji straipsniai, brangiausios internete Gearbest prekės ir "akcijos", o patys iš to bonusus gauna. O kas liečia Android, tai yra pats geriausias dalykas, jeigu naudojiesi GOOGLE ekosistema, nes juk tai jų produktas. Pvz GMAIL, Google paieška, Chrome naršykle, Google nuotraukomis, Chromecast ir t.t., o Samsung dabar labai bendradarbiauja tiek su Google, tiek su Microsoft, net neabejoju, kad dauguma čia naudojatės Windows. Ir jų bendradarbiavimas tik gerės, produktai vis geriau ir geriau tarpusavyje sąveikaus, todėl vartotojams ateityje bus vis patogiau. Tai su Apple kaip baltos varnos gyvena, bando kažkokius vaidinti, kaip aukštesnės klasės asmenybės. Juokinat ištikrųjų. Turėjau S8+ keturis metus, nuostabus telefonas, jokių problemų, ekrano apsauginis stikliukas po trijų metų jau suskilinėjęs buvo, tai aš jį nuėmiau ir buvau be jo, nes žinojau, kad tai paskutiniai metai, kai turiu telefoną ir stikliukas išliko be įbrėžimų, nors esu dirbantis tiek statybos, tiek remonto darbuose, tiek lauke. Akumas kuo puikiausiai laikė, nes stengdavausi visada bateriją laikyti nuo 30% iki 80%, tai kaip nauja išbuvo iki pat atidavimo Seną į Naują, susigrąžinau 300 Eur ir pasiėmiau žiemą su akcijom visom gavosi pusė kainos, (nes gavau dar ir laikrodį) Note 20 ultra, tai vis dar neatsidžiaugiu. Kito telefono net neįsivaizduoju, kokybė/kaina yra 100%, tik nereikia pirkti jų pirmom dienom po pristatymo, o pakentėti kelis mėnesius ir pasiimti per akcijas, tai tikrai net iki pusės kainos galima sutaupyti ir turėti vieną geriausių flagmanų. Savo vaikui aišku, kad pirksim, kai pats susitaupys kažkokį iš naujausių ir geriausių POCO ar pan, nes tai irgi verti dėmesio telefonai. Bet kaip jau ir minėjau dėl pačios Samsung-Google-Microsoft ekosistemų ir jų bendradarbiavimo, tai ir ateityje matau tik jų produktus savo gyvenime. Ačiū už dėmesį, gražios visiems dienos ;)

Lankytojas

kokiu turi buti kausu kad sukti galva del akumo? 50eu pakeitimas .

Dariusss

Visų pirma rašant tokias skambias antraštes apie svetimus projektus, pirmiausia reikėtų susitvarkyti savąjį 🙄 Vis atnaujinate savo puslapį, bet kuo toliau tuo labiau nusivažiuojate...
Normalaus naujienų srauto nebėra, reikia landžioti po atskiras temas.
Jeigu bandai surasti kokią nors info per paiešką, pvz.: "Sony", tai pirmiausia surasi N metų senumo straipsnius išmėtytus bet kokia tvarka...
Na ir nuo kada perskaičius straipsnį reikia ieškoti kur gi tą komentarą parašyti? O gi prie pavadinimo 🤣 Dabar nesistebiu kodėl prie kiekvieno straipsnio ryškiai šviečia raudoni nuliukai 😉
Kas liečia patį straipsnį, tai pradžioje suintrigavo, kol neperskaičiau, kad paskutiniu metu buvo naudojamas Samsung gaminys, kurie niekada nepasižymėjo išbaigtumu ir kokybę... Pats domiuosi telefonais ir seku situaciją tiek rinkoje tiek virtualioje erdvėje, tiek draugų atsiliepimus apie skirtingus įrenginius, tai nėra neivieno gamintojo, kad veiktų be priekaištų, galbūt buvo Huawei, kol Google normalų palaikymą turėjo... IPhone vien jūsų saitą sekant mačiau pilna straipsnių apie nesklandumus 🤣 Nu bet kam nepasitaiko?
Kas liečia atnaujinimus, tai jų nelabai ir reikia kai viskas veikia, o daugumai žmonių jie net nepatinka, nes reikia mokintis išnaujo.
Greitas įkrovimas pats geriausias dalykas! Kaip ir autorius minėjo, naktį nesvarbu, bet keliaujant tai labai svarbu 😉
Fotografijos irgi labai svarbu, bet nesuprantu šio palyginimo, nes iPhone turi puikias fotografavimo galimybes...

Lankytojas

Pritariu 100 proc. S 20 ultra kamera yra tragedija palygins 12 pro. Abiem bandziau vienu metu nufotografuoti vaika ant karuseliu. s20 ultra is 20 kadru tik vienas nesulietas. 12pro visi idealus. jokiu laukimu kol sufojusuos ir pan.

Ppnn

Ismok naudotis o ne verkti. Yra gi flagmanuos judesio fotkinimas ar kaip ten vadinasi. Kai turejau s10 buvo ir db turetu sitas but negi pasalino.

Lankytojas

tai cia ir yra vienintelis budas su juo nufotkinti. Bet jis tam ir yra ismanus kad man nereiketu galvoti apie jokius nustatymus. Turiu prof veidrodini pilno kadro. ir gerai zinau kaip fotografuoti. As aiskinu kad aphone 12 pro pagauna visus kadrus ant auto.

Cossa Nosstra

Nu ir palyginimas S20 Ultra brangus telefonas, nors nesamoniu nerašykit S20 Ultra kainuoja 644€ o pro max 920€ 🙉🙈

Lankytojas

Gaila niekad neturėjau Apple, bet iš Android perku brangiausius ir naujausius. Dažniausiai renkuosi pagal kamerą ir dizainą. Su Huawei mate 20 pro jokių bėdų nebuvo. Super telefonas. Man po samsung s5,6,7,8 ir po savaitės šokti į huawei mate 20 pro buvo kosmosas. Nieko panašaus nebuvau matęs. Tiek kamera nuostabi, tiek ekranas super ryškus , tiek akumuliatorius geras ir procesorius turbo. Tuo metu Apple du kartus prastesni buvo , o samsung , xiaomi per silpni. Toliau nusipirkau Huawei p40 pro tik jam pasirodžius. Kamera pati nuostabiausia kokia gyvenime mačiau, dizainas gražus, bet nebuvo Google paslaugų. Buvo, bet tik dalis jų. Smart ID ir kitos programos neveikė. Nu tada atėjo laikas kitam telefonui . Pirkau patį brangiausią rinkoje telefoną samsung note 20 ultra ir dabar kol kas turiu pusę metų. Nei gero, nei blogo ką galiu pasakyti. Galbūt silpna kamera ir dizainas plyta, bet ekranas ryškus, bet savo kainos nevertas. Atėjo eilė kitam ... jaučiu xiaomi 11 ultra, nes kiek iš YouTube jis yra tobuliausias ir niekas negali prilygti, bet kaina kosminė... galbūt ateis laikas Apple, bet negaliu žiūrėti į dešimtmečiu atsiliekanti nuo kitų telefonų. Dabar jau kameras pagerino, o ypač akumuliatorius, kurie buvo silpni.

Andrius

O aš daugiau nebeskaitysiu Luko apžvalgų, nes visų pirma Lukas nemoka naudotis telefonu, o antra, daro išvadas koks geras iPhone vos po keturių mėnesių, nors Android peikia kad jis atnaujinimus tik 2 metus siunčia, o baterijos tarnavimo laikas sumažėja po pismečio :) O iš asmeninės patirties... Jau beveik 3 metus naudoju Poco F1. Atnaujinimus gaunu, viskas puikiai veikia, gamykliniu parametrų atstatinėti dar neteko nei karto, baterija laiko panašiai kaip ir naujo, funkcijų užtenka, o dėl nenaudojamų nesuku galvos :) beje kainavo 6 kartus pigiau, nei minimas 12 Pro Max

Be zodziu

Naudojau neviena telefona, galaxy s8 turejau gal 4 metus, jokiu bedu neturejau su juo tik kad jau moraliskai pasenes buvo... as ji ir prie tv jungdavau, viskokius priedus per bf , daug ka su juo dariau, jokiu bedu, budavo nebent per pora menesiu jeigu neisjungiu, tai biski lagint pradedavo, perkrauni ir pamirsti... krautis nepalikdavau per nakti tai baterija laikydavo vos ne kaip nauja , silpnejo bet nedaug . Poto perejau ant s20 ir jau gerokai virs metu nera jokiu bedu. Tik turiu toki pastebejima del procesoriaus exynos , i europa paleistas prastesmis varjantas uz ta tapacia kaina.. greiciau susyla o to pasekoje ekrano Hz nuo 120 krenta iki 60. Ir jausmas kad letai veikia. Daugiau jokiu nusiskundimu. Tad panasu i reklama kazkokia. As nesakau kad obuoliai blogi ar panasiai. Bet kai zmogus nusipirko pati pati geriausia, ir isskyria kad gamintojas the best, tai sorry. Matyt ir praejusius skandalus pamirso , kai gamintojas specialiai po uptade letindavo telefonus ir jo tarnavimo laikus , vos ne priversdamas naujesni modeli pirkt... o autorius cia strielkes ant androidu meta... sakyciau kad uzsakytas straipsnis, bet buciau susilaikes jeigu nebutu senu apple bedu uzmetes ant androido. O ir seip, minejo kad nova isirasydavo ar roma keisdavo nes jam nepatiko, tai nesusiprotejo kad butent del to gal ir budavo problemos? O pats samsungus jau naudoju nezinau kiek metu, nieko panasaus neturiu apturejes... o kai pries samsungus turejau xperia ir rasinejausi kitus romus, tai taip, beda po viena nevaiksciojo, nors ir ale pritaikytas pilnai rom... as naudoju androida. Bet as sutinku kad apple geriau, bet ka as cia perskaiciau tai grynai smegenu plovimas. Apple bedos ant androidu uzmestos... baterijos, veikimai po update... visas bedas girdejau is obuoliu o ne is androidu. O ir kiek naudojau androidu nieko panasaus nei mates nei girdejes, o is autoriaus kaip suprantu jis testuoja telefonus bet ju gi nenaudoja kaip daily ... zodziu... puslapio nuo siandien nebeseksiu. Krito akyse momentaliai per viena pigia reklama.

Paulius

:D nu kaip žmonėms gali kilti mintis, kad Apple užsako reklamas vietiniame portale. Sąmokslininkai jūs. Daug metų skaitau telefonai.eu, tai vis komentarai, kad kinai reklamas užperka, tai va dabar Apple matyt išsigando Doogee kampanijos ir savo paleido :D

Mantas

Patarimas sitam specui pasidometi kaip veikia baterijos ir kaip jas tinkamai naudoti, o poto verkti kad po puses metu prastai laiko.

Xxx

Du metus naudoju android Xiaomi , neteko niekada nieko atstatinėti, niekada niekas nestrigo. Dirba kaip šveicariškas laikrodis. Tokie straipsniai žmonių kiršinimas ir klaidinimas.

Paulius

Atėjo Lukas, parašė savo asmeninę nuomonė, savo patirtį su išmaniaisiai, suplūdo heiteriai paheitint. Get a life. Jei ateinat kritikuot, bet jau pasitelkite konstruktyvią kritiką, ne elementarų "hate speech".
Nepažystu Luko asmeniškai, bet yra tekę bendraut su juo rašant tekstus, tai žinau, kad Lukui per rankas pereina tiek telefonų, kad pilnai suprantu kodėl jis tokią nuomonę susidarė.
Pats esu per gyvenimą pakeites n telefonų, nuo iOS iki Android, tai visiems savo androidams įrašydavau Nova, nes gamintojų custom rom'ai sucks, o stockinis Android irgi sucks. Tad ir aš po biški žvalgausi į Iphoen pusę, aišku kaina žiauri, bet kas svarbiau, kad Apple produktai savo vertę išlaiko daug ilgiau nei Android. O jei kalbant apie sistema, telefonas+laikrodis+ausinės+kompas - tai Apple laimi daugeliu aspektu.

Andrius

Apple pagal kainą dabar 4-5. Jau ne taip kaip prieš 5 metus

Dainius

Gal ir sutikčiau su Jūsų nuomonę, man asmeniškai programų pasirinkimas ten apgailėtinas, tikrina ne ką daugiau nei Google, daug mokamų , o telefonas dėl interneto, foto ir skambinimų už tokią kainą, tikrai nereikalingas. Dėl kamerų , kaip minėjote S10 , tikrai ne kažkas, kaip ir sekančių kitų. Ir kas iš jų pasakė :- Mes pigių telefonų nepardavinėsime. Jums tiko , ir patiko, džiaugiuosiu, pabūsiu su Android

Applas Samsungavičius

Ko jūs čia užsipuolėt Galaxy S10. Nuotraukų, vaizdo įrašų kokybė žymiai geresnė negu Huawei, arba kaip aš mėgstu sakyti Huijweij

Ghost

Puikus reklaminis straipsnis besąlygiškai ir beprotiškai brangiam Apple reitingui pakelti..Apple kainos lenkia prie žemės,net seni modeliai kainuoja visišką kosmosą..Aišku,yra dalis tiesos tiek dėl baterijos,tiek dėl telefono veikimo,bet...galutinį apsisprendimą lemia kaina,aš niekada nemokėsiu už plastmasės gabalą daugiau nei 300eu..o 700-1000eu man skamba kaip utopija arba smegenų veiklos trūkumas...

Tomelis

Kokie visi pikti komentatoriai. Zmogus parase savo pasirinkima be jokiu asmeniniu izeidinejimu, o cia ir prasidejo isizeidusiuji kompleksuoti komentarai. Kai zmogus paraso, jog naudojasi Blackview ir labai patenkintas, tai ka cia bediskutuosi :)
Yra zmoniu, kuriu neerzina lengvas freeze androide, is lempos issokantis tab’as ar staigus rysio suprastejimas ar net praradimas. Butent, kai turejau Samsung taip nutikdavo vos po keliu menesiu. Ir nemanau, kad straipsnio autorius teisinasi, kad pirko “sudina grauztuka” uz brangiai, nes turetas android su prierasu ULTRA kainuoja tiek pat :) taip kad nematau reikalo tendencingai pulti su kompleksuotais komentarais, nes is komentaru kaip tik susidaro ispudis, jog patys save teisinat, jog neiperkat, nes nu o kam, juk pervertintas sudas ane? :)
Kartais atrodo, kad ne kompanijos konkuruoja tarpysavy, o patys vartotojai, nes ne duokdie kazkas pasakys, kad jo telefonas gaidys, tai i gabalus sudraskys ir dar seima uzduchins.

Evka

Visiško grybo,grybižka tendencinga apžvalga.Kiek naudojau telefonų android nebuvo nei sykio kad reikėtų atstatyti gamyklinių parametrų.Ir dėl visų kitų dalykų rašo visišką vėją

Dgk

Straipsnis nieko vertas, kaip ir autoriaus nuomonė, kuri nepagrįsta jokiais rimtais argumentais, o tik svaičiojimais. Kiekvienas renkasi tai, kas patinka, į ne kas ką pasakė.

Ramūnas

Nesutikčiau. Naudoju huawei mate 10 Pro nuo 2018m. Jokių problemų. Gamyklinių neatkūrinėjau nei karto, telefonas nestabdo. Kamera nors ir senuko bet geriau fotografuoja nei samsung s10. Baterija laiko taip pat kaip ir nusipirkus nors kraunu irgi naktimis, ko nerekomenduoja gamintojas. Problemų atsinaujinti nėra, tačiau nenoriu. Pirmas telefonas kurio tikrai nenoriu atsikratyt nes jis tikrai geras. Taigi negalima būti tokiu kategorišku. Visur būna išimčių.

Ernis

Naudojau samsung galxy note 3 berods 6 metus be problemu. Savaime aisku, kad baterija nebelaike kaip nauja, bet 6 metai yra daug. Siuo metu turiu huawei mate 20 pro, nusipirkau kai tik pasirode lentynuose, kiek cia butu, gal kokie 4 metai? Ir jokiu problemu, tik vel savaime aisku baterija nebelaiko tiek ilgai ir ne taip greit pasikrauna

Lankytojas

Mate 20 pro mano gyvenime geriausias telefonas turėtas 😉 tobulas jis

Valdas

Na mano patirtis kitokia: Samsung Galaxy Note 4 naudojau 4 metus, kol nesukūliau ekrano :) Tiesa, bateriją keičiau po 3 metų. Prieš 3 metus pirkau OnePlus 6, kurį turiu iki šiol, ir jis man patinka net labiau nei Note: originalus Android be jokių modifikacijų ir bloatware, iki dabar veikia taip pat greitai kaip pirmosiomis dienomis, security patch gauna reguliariai, po kelių mėnesių gaus Android 11, po atnaujinimų - jokių problemų. Reboot būna tik po atnaujinimų, dažniau nereikia, veikia puikiai ir taip. Pasigendu stylus'o kuris buvo prie Note, bet kitais atžvilgiais priekaištų neturiu. Foto mane pilnai tenkina - fotografijos geresnės nei buvusio Note (fotografuoju nedaug). Baterija be problemų atlaiko pusantros paros iki dabar. Vienžo - labai vykęs tlf.

Genutis

Sveiki, pritariu tik tam dalykui, kad universalaus telefono nėra ir nebus! IOS ir Android ar Microsoft - jie visi turėjo, turi ir turės po išskirtines problemas!

Tomka

Visos minėtos problemos yra tiek Androide tiek obuoly- skirtumas tik tas, kad už obuoly reikia mokėt daugiau, kad gautum mažiau-kamera, programėlės, baterija, funkcijos, net tas pat 3.5 jack ar net pakrovejas...

Arturas

Neseniai teko naudotis obuoliniu tel. Tai buvi iPhone 7. Senukas jau, bet viskas programiškai veikė. Trūkumas buvo kad kalbant tel labai blogai girdėjau pašnekovą, bet girdėjau, kad ant kitų iPhone ir taip buve. Ant android daugiau programų bet android yra ir labiau pažeidžiamas. Dar sakyčiau iPhone kaina didoka naujesniu modelių. Tai tokia mano patirtis ir pastebėjimai

Nerka

Turejau galybe visokiu android rurejau iphone bet pabandziau Huawei P9 kai tik jis atsirado, nieko visai patiko, tada laukiau, Huawei mate 20 pro, zodziu telefonas be analogu iki pat dabar turiu realiai galite lyginti su visais flagmanais siu dienu, jis nelabai kuo nusileidzia, beje tai yra super kokybiskas ir super geras telefonas.

Rankena

s20 ultra turiu nuo pasirodymo, pirkau issankstiniu uzsakymu dar nei karto nereikejo atkurti gamykliniu parametru ir veikia kuo puikiausiai, net kai kiti skundes del kameros pas mane puikiai veike, tj cia ne telefono beda o naudotojo, jai nemoki prizeti tel tj ir apple negelbes

Lankytojas

ka cia kliedi gaidys ta kamera pas s 20 ultra. bandziau vaika ant karuseliu pagaut. nei vieno kadro gero.

Ppnn

Ismok naudotis o ne verkti. Yra gi flagmanuos judesio fotkinimas ar kaip ten vadinasi. Kai turejau s10 buvo ir db turetu sitas but negi pasalino.

Jonas

Ką reikia daryti su telefonu, kad po to gamyklinius nustatymus atkūrinėt ? :) Tavo obuolio baterija laikys ne ką ilgiau nei androido, nes krauni naktį. Daug kartų buvo visur rašyta - neįkraudinėti ličio jonų baterijos iki 100proc, nepalikinėti krovimui naktį ir t.t. pv. Huawejus, palikus krauti naktį, ties 80proc praneša - krovimas laikinai sustabdytas tausojant bateriją. O obuolys?

Valdas

Oboli pirkti.taspats kaip pinigus į balą išmesti.tada geriau jau noske 3310. :) Nežinau kaip jums man Android super paprastas o ko daugiau reikia. Beje naudoju balckwiev 9600pro Android super ragelis ir nėra jokių kasėjų su atnaujinimais. Tegu neprisigalvoja

Klounui

Skaičiau ir žviegiau balsu :)) Dar vienas verktinis bando prieš visus pasiteisinti nusipirkęs Apple :)))
1. Atnaujinimai ir problemos po jų. Asmeninis 2018 Google Pixelis. Atsinaujina KAS MĖNESĮ, dirba kaip per sviestą treti metai. Rudenį pareis 12 Androidas ir dar naudosiu 3 metus. Darbinis Samsung A51 atsinaujina gal kas 3-4 mėnesius. Jokių problemų. Aš nesuvokiu ką reikia daryti su nauju telefonu, kad 4 kartus nustatyti gamyklinius parametrus iš naujo???? Ir čia skundžiasi žmogus, kuriam nereikia galimybių ir jis tik nori, kad telefonas veiktų. Klounas.
2. Ne ne, jam nereikia kamerų, bet kažkodėl paėmė ne SE ir net ne 12, o Pro Max :))) Klounas.
3. Ilgaamžiškumas :))) Kai ėdi baterija kiekvieną naktį per prievartą ją kraudamas, tai kokio ilgaamžiškumo galima tikėtis??? Ai jo, kenčia baterija tik dėl greito įkrovimo :)) Klounas.

Žodžiu nusipirkai tą plytą už 1129 eurus, tai mes sveikinama tave ir linkime sėkmės. Tu esi madingas. Tu esi krūtas netgi sakyčiau. Tik nereikia čia dėl tos ištuštėjusios piniginės verkti visiems ir teisintis. O jeigu jau teisiniesi, tai bent rimtus argumentus sugalvok.

Lukas Snarskis

Kitų asmenų įžeidinėjimas neatrodo kaip stiprus argumentas, bet tarkim :)

1. Pixel 3 tikrai smagus telefonas, bet Google programinės įrangos klaidos yra labai nemažas kirtis. Jeigu naudojatės nuo išleidimo, tai turėtumėt prisiminti Bluetooth problemas ir kitokius niuansus. Įvairiausių problemų turėjo turbūt kiekvienas Pixelis, bent metus po išleidimo tai tikrai.

2. Pro Max pasirinkimą nulėmė didelis ekranas, kameros čia nelabai susiję.

3. Iš esmės kiekvienas pastarųjų metų telefonas turi įvairiausių apsaugų, kurios naudojamos krauti naktį. Komentatorius aukščiau paminėjo tokias Huawei telefone, analogiškai yra ir iPhone.

Ačiū už palinkėjimus, tikrai pasijutau žymiai geriau :)

Klounui

Rodos aiškiai parašiau, kad skaičiau ir juokiausi. O juokina mane dažniausiai klounai.

1. Tiesiog google irašai "ios14 issues" ir... :)) O stebūkle:

Here is the list of the 10 common iOS 14 problems and their solutions:
Rapid Battery Drain.
Unexpected Cellular Data Consumption.
Sluggish Performance.
Wi-Fi Not Working.
Bluetooth Not Working.
Accessory May Not Be Supported Error.
iPhone/iPad Restarts Randomly.
iPhone/iPad Stuck on Apple Logo/Black Screen of Death.

Bet ne ne. Pono aifounai tikrai jokių problemų neturi.

2. Samsung Galaxy S21 Ultra turi didesnį ir visapusiškai geresnį ekraną. Bet pono tai netenkina...

3. Iš esmės jūs esate arba nevykelis (neaišku kaip sugadinantis savo telefonus) arba melagis. Tai įrody virš 40 komentarų, kurių dauguma sako, kad nėra susidūrę su didelėmis problemomis naudodamiesi Android telefonais.

p.s. tai kiek nuolaidos gavai už plytą?;)

Ponas niekas

Sakai kad A51 atsinaujina kas 3-4men ? Taip negali but gi atnaujinimus samas duoda kas menesi arba po puses menesio jei kazkas iskila o taip menesi.

pizzicato

1. Nežinau, kiek tikėti dxomark.com bet pagal testus, 850-900 eurų kainuojantis iPhone 12 "gauna" nuo 650-700 kainuojančio OnePlus 9 Pro, o 1100-1200 ir daugiau kainuojantis 12 Pro yra tik vos vos geriau fotkinantis. Ir OnePlus pinga akyse.
2. Atmetant tikrai per dideles kainas, kiek pamenu iš savo lag'inusio iPhone 6, norimų media failų (muzikos, filmų ir pan.) į obuolį įmesti nepavykdavo. Man tai buvo minusas.
3. Nesinori grįžti prie obuolinio dėl...slaptažodžių🤦 Nori naujos programos, password. Netaip suvedi, dar kitokį password. Tada šuns vardas, tada tikrink paštą... visiškas mėšlas!
4. Nežinau, kodėl, mano šeštukas tragiškai strigdavo...FB būdavo baltu ekranu, po 5 sek. kažkas atsirasdavo - visiška tragedija. Taip, iPhone 6 kažkoks ten prastesnis, kažkoks blogesnis, bet man tas pats - norėjau veikiančių programų, jų nebuvo.
5. Kai kurios man svarbios programos (pvz., Geocaching ir pan.) nebūdavo adaptuotos pilnai iOS, todėl dar vienas minusas. Manot, dabar jau bus kitaip? Nemanau.
6. Kolega "tampėsi" suskaldytą obuolį ilgai ir nuobodžiai, nes...ekrano keitimas kainuoja nauja Androidą! Taip, gali drausti, gali saugoti kaip žalią kiaušinį, servisas bei jo opcijos, čiut kosminės Apple. Gal jas pasikeitė?
7. Tiek atsiminiau :)

Arvydas

Na kaip sakant renkames kiekvienas ko kam reikia. Pas mane paprastas HONOR 10. Jau treti metai naudoju be jokiu problemu ir baterijos tarnavimas išlikes beveik toks pat. Man tik vienas idomus reikalas. Autoriaus iPhone pasirinkimas. Straipsnyje vardijama kad nereikia to ir nereikia to užtenka mažiau, tačiau apple pasirinkta versija PRO MAX. Kažkaip gaunasi jog prieštarauja pats sau.

Lukas Snarskis

Iš esmės tik dėl ekrano toks pasirinkimas ir ilgiau laikančios baterijos

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas