Laukiantiems žinių iš „Huawei“ – blogos naujienos: telefonų su „HarmonyOS“ šiemet neišvysime

Lukas Snarskis

2020-08-30, 17:25 (atnaujinta 2023-03-01, 16:27)

1 komentaras
Laukiantiems žinių iš „Huawei“ – blogos naujienos: telefonų su „HarmonyOS“ šiemet neišvysime

Nuo tada kai JAV Vyriausybė pritaikė sankcijas Kinijos milžinė „Huawei“ priversta išgyventi įvairiausius sunkumus. Praėjusiais metais kinai net pristatė savo operacinę sistemą, kuri visiems gerai žinoma kaip „HarmonyOS“. Nuo to laiko, sklandė daugybė kalbų apie galimų išmaniųjų telefonų pasirodymą su šia platforma, tačiau panašu, kad bent jau šiemet tai neįvyks.

„Huawei Consumer Business“ grupės vadovas Richardas Yu patvirtino, jog šiemet tikrai nepasirodys telefonas su „HarmonyOS“. Paklaustas apie tai, jis iš esmės pakartojo tą patį, kas buvo pasakyta dar prieš metus. Jeigu reikėtų viską sutrumpinti į vieną sakinį – tai skambėtų maždaug taip: „šiemet to tikrai nebus, tačiau tai nereiškia, jog tai neįvyks kitąmet“.

R.Yu jau ne kartą yra minėjęs, jog „Android“ operacinė sistema yra jų prioritetas, tačiau nepaisant to, ir toliau bus plėtojama ir tobulinama jų pačių sukurta platforma. Analogišką pareiškimą praėjusiais metais atliko ir vyresnysis „Huawei“ viceprezidentas Vincentas Yangas, kuris teigė, jog „HarmonyOS“ išlieka kaip planas B, įvykus blogiausiam įmanomam scenarijui.

Tačiau galimybės naudoti „Android“ operacinę sistemą ir „Google“ paslaugų paketą nėra vienintelė „Huawei“ turima problema. Renginyje, kuriame dalyvavo ir šios kompanijos atstovai nuskambėjo klausimas ir apie problemas, susijusias su procesoriais. Deja, bet daug informacijos „Huawei“ neatskleidė ir paminėjo tik tiek, jog vis dar yra ieškomas sprendimas.

Primename, jog šiuo metu „Huawei“ sukurta operacinė sistema prieinama tik kai kuriuose kompanijos televizoriuose. Nepaisant to, remiantis šios platformos plėtros žemėlapiu, kuris buvo pateiktas praėjusiais metais, dar šiemet turėtumėme išvysti ir kompiuterių, išmaniųjų laikrodžių ar net automobilių su šia sistema. Tokia „HarmonyOS“ operacinės sistemos versija gali būti pademonstruota jau rugsėjo 10-12 dienomis įvyksiančiame „HDC 2020“ renginyje.

1 komentarų

Tomas

Na prisiminkime, kad kalbame apie tuos kurie orientuojasi į segmentą kurį Huawei atveria tarp vidutinio ir premium segmentų esantiems įrenginiams. Iš esmės tai kalba ar turėsime Europoje premium įrenginius su Huawei prekės ženklu. Kainą tokio sutaupymo Vakarai mums nuolat primena.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas