Lietuviai pagaliau sulauks geidžiamiausio metų telefono: paaiškėjo, kada įvyks pasaulinė „Xiaomi“ šedevro premjera

Lukas Snarskis

2023-02-08, 15:58

0 komentarų

Dar gruodžio pradžioje turėjusi įvykti „Xiaomi“ spaudos konferencija buvo perkelta dėl buvusio Kinijos prezidento mirties. Nepaisant to, bendrovė jau spėjo pristatyti savo naujausius flagmanus, tačiau iki šiol jie yra prieinami tik vietinėje rinkoje. Europiečiai šių naujienų laukia jau kuris laikas, o dabar paaiškėjo ir kada pagaliau jų sulauks.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuviai pagaliau sulauks geidžiamiausio metų telefono: paaiškėjo, kada įvyks pasaulinė „Xiaomi“ šedevro premjera

Kinijos kompanijos „Xiaomi“ atstovai paskelbė, jog vasario 26 dieną pasaulinėje rinkoje debiutuos „Xiaomi 13 Pro“ išmanusis telefonas. Šis pristatymas bus surengtas Barselonoje įvyksiančios „Mobile World Congress“ parodos metu. Tiesa, įdomu tai, jog į Europą atkeliaus tik „Pro“ modelis. „Xiaomi“ neužsimena apie standartinio „Xiaomi 13“ varianto pristatymą.

Naujieji „Xiaomi“ flagmanai aprūpinti „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriais, o į Europą atkeliaujantis „Xiaomi 13 Pro“ pasižymi 6,73 colių įstrižainės ekranu, kuris turės lenktus kraštus. Gamintojas šiame modelyje panaudojo „Samsung E6“ panelę su 12 bitų spalvų palaikymu, o visa priekinė dalis bus apsaugota „Gorilla Glass Victus 2“ apsauginiu stiklu.

„Xiaomi 13 Pro“ turės 8 arba 12 GB operatyviosios (RAM) atminties, kur bus panaudoti LPDDR5X atmintinės, o vidinės talpos opcijos – 128, 256 arba 512 GB, kur bus naudojami UFS 4.0 lustai. Deja, atminties kortelių palaikymo „Xiaomi“ nepasiūlys. Išmanusis telefonas taip pat turės 4820 mAh talpos akumuliatorių su 120W greituoju įkrovimu. „Pro“ modelis leis mėgautis ir 50W belaidžiu įkrovimu, o kitus prietaisus bus galima įkrauti 10W sparta.

Naujasis „Xiaomi 13 Pro“ pasiūlys ir stereo garsiakalbius su „Dolby Atmos“ palaikymu. Išmanusis telefonas palaikys 5G ryšio technologiją, o taip pat ir „Bluetooth 5.3“, IR, NFC bei dvigubo dažnio GPS. Europiečius šis įrenginys pasieks su „Android 13“ ir „MIUI 14“ vartotojo sąsaja. Nemažai naujienų palietė ir naujojo flagmano kameras.

„Xiaomi 13 Pro“ turės tris kameras, o visos jos aprūpintos 50 MP raiškos vaizdo jutikliais. Žinoma, pagrindinis objektyvas – 1 colio „Sony IMX989“ sensorius. Antrasis objektyvas – plataus kampo, o trečioji kamera – 3.2x optinio priartinimo galimybe aprūpintas teleobjektyvas, kuris turi optinį vaizdo stabilizavimą, o taip pat galės pasiūlyti ir makro fotografijos galimybes.

Kaip jau minėjome, oficialus pristatymas Europoje įvyks jau vasario 26 dieną. Barselonoje vykstančios „Mobile World Congress“ parodos metu įvyksiantis pristatymas bus surengtas 18:00 val. Lietuvos laiku, o visą naujausią informaciją, kaip ir įprasta, rasite ir mūsų portale.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas