Lietuvių pamėgtas telefonų gamintojas bandė gudrauti: paaiškėjo klastingas kinų planas

Lukas Snarskis

2021-07-11, 08:15

0 komentarų
Lietuvių pamėgtas telefonų gamintojas bandė gudrauti: paaiškėjo klastingas kinų planas

Išmaniųjų telefonų gamintojai tarpusavyje konkuruoja kiekviename segmente ir nesvarbu ar kalbėsime apie pigius ar brangius produktus. Kartais pasitaiko taip, jog norint pasirodyti geresniais nei konkurentai, panaudojami ne patys sąžiningiausi sprendimai. Būtent tai dabar paaiškėjo apie lietuvių pamėgtą „OnePlus“ kompaniją.

Neseniai atliktame ilgame ir išsamiame tyrime, „AnandTech” nustatė labai įdomų „OnePlus 9“ ir „9 Pro” modelių veikimo „optimizavimą“. Iš esmės „OxygenOS” analizuoja programėles, kurių veikimą ji dažniau apriboja, kaip manoma, siekdama prailginti akumuliatoriaus veikimo laiką. Įdomiausia tai, jog „OnePlus“ naudojama operacinė sistema netaikydavo jokių ribojimų našumo analizės programėlėms, kurias „Geekbench” laiko sukčiavimu.

Todėl „Geekbench” ėmėsi veiksmų ir pašalino „OnePlus 9“ ir „OnePlus 9 Pro” iš savo duomenų bazės. „Geekbench“ teigia, kad sistema priima sprendimus dėl našumo remdamasi programų identifikatoriais, o ne elgsena. Kitaip tariant, sistema ieško konkrečių programų, kad išnaudotų visą savo našumą, o ne didina našumą, kai to reikalauja bet kuri programa.

„Geekbench“ praktikoje tai yra manipuliavimas našumu ir taip pat išnagrinės kitus „OnePlus“ įrenginius, kad įsitikintų, ar tas pats taikoma ir jiems.

Tai ne visai tas pats atvejis, kaip sukčiavimai praeityje, kai gamintojai sureguliuoja savo telefonus, kad jie ignoruotų šilumines ribas atliekant tokius testus. Vietoj to nustatyta, kad „OxygenOS“ benchmark testų metu veikia pagal numatytą ribą, o beveik kiekviena kita programa gauna mažiau našumo. Tačiau poveikis labai panašus – „benchmark“ testų rezultatai rodytų našumo lygį, kurio programėlės tiesiog neturi.

Būtų įdomu pamatyti, kaip ši istorija išsivystys ir ar „OnePlus“ imsis kokių nors veiksmų. Kol kas oficialaus bendrovės atsakymo nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas