„Microsoft” oficialiai patvirtino: prekyba jų Android telefonu prasidės rugsėjį, tačiau kaina bus kosminė

„Microsoft” oficialiai patvirtino: prekyba jų Android telefonu prasidės rugsėjį, tačiau kaina bus kosminė

Gandai apie dar praėjusių metų pabaigoje pademonstruotą „Microsoft Surface Duo” išmanųjį pastarosiomis savaitėmis pasipylė lyg iš gasuybės rago - internete pasirodė oficialios nuotraukos, specifikacijų sąrašas ir įvairūs kiti svarbūs duomenys. Nenuostabu, jog žiniasklaidos atstovai tai laikė patvirtinimu, jog pirmasis kompanijos telefonas su Android operacine sistema prekyboje pasirodys per kelias ateinančias savaites. Ir jie nesuklydo - „Microsoft” galutinai patvirtino viską apie „Surface Duo”, pradedant specifikacijomis ir baigiant prekybos data.

Jeigu reikėtų trumpai apibendrinti viską, ką pranešė „Microsoft”, tektų konstatuoti, jog „Duo” išliko lygiai toks, koks ir buvo pademosntruotas per 2019 metais vykusią konferenciją. Jis, kaip ir buvo žadėta, pasižymės dviem atskirais, lankstymo mechanizmu sujungtais 5,6 colio įstrižainės OLED FHD+ raiškos ekranais, kurie taip pat galės veikti kaip viena didelė 8,1 colio įstrižainės matrica. Bendrovė pabrėžia, kad tokią konstrukciją išnaudos specialiai tam pritaikyta ir modifikuota Android 10 operacinė sistema.

Šiek tiek liūdina faktas, jog nuo įrenginyje bus montuojamas praėjusių metų flagmaninis „Snapdragon 855” procesorius, kadangi jau po truputį į pabaigą eina ir kol kas naujausių „Snapdragon 865/865+” gyvavimo ciklas. „Surface Duo” standartiškai bus diegiama 6GB operatyviosios ir 128GB vidinės atminties, tačiau už papildomą mokestį vartotojai galės rinktis ir 256GB versiją.

Kaip galima suprasti, „Suface Duo” tikrai nebus galios čempionas, nors pavadinti jį nepajėgiu taip pat neapsiverčia liežuvis. Tačiau „Microsoft” dėl to visiškai nesijaudina. Pagrindinis šio išmaniojo privalumas, pasak gamintojo, yra specialiai modifikuotos „Office” aplikacijos, kurios išnaudos „Duo” dvigubą ekraną, kas turėtų produktyvumą pakelti į visiškai naują lygį ir tapti itin svarbiu argumentu nuolat skubantiems verslininkams bei kitiems savo sričių profesionalams. Be to, prie specialiai šiam modeliui modifikuoto „Office” paketo prisijungs ir keletas trečiųjų šalių programėlių, iš kurių ryškiausia - „Kindle” knygų skaityklė. Dėl ypatingos „Duo” konstrukcijos ji gebės visiškai atkartoti fizinės knygos skaitymo patirtį.

Abu prietaiso ekranai palaikys ir „Surface Pen” rašiklius, kas padės konkuruoti su neseniai pristatyta „Samsung Galaxy Note20” serija - to pernelyg neslepia ir pati „Microsoft”.

Kita vertus, visa tai tik gražioji „Surface Duo” pusė - šis telefonas turi daugybę akivaizdžių minusų. Pirmasis jų - vienintelė 11MP kamera, montuojama priekinėje dalyje, virš vieno iš ekranų. Ji palaikys 4K/60fps vaizdo įrašymą ir „Microsoft” reklamuojamą 7 kartų skaitmeninį vaizdo priartinimą, tačiau jau dabar akivaizdu, jog ji į atlapus negalės kibti nė vienam panašios klasės telefonui, pasirodžiusiam per pastaruosius metus.

Na gerai, galbūt „Surface Duo” yra skirtas ne fotografijos mylėtojams, tačiau net ir tokiu atveju į akis krenta vos 3577mAh talpos baterija. Du ekranai, galingas procesorius ir, greičiausiai, šiai pirkėjų grupei būdingas intenesyvus telefono naudojimo stilus kelia rimtų abejonių, kaip šiai mažylei pavyks ištempti iki darbo dienos vakaro. Kaip ten bebūtų, gamintojas žada 15,5h vaizdo peržiūra ir iki 27h pokalbių vienu įkrovimu.

Tačiau ribotumai čia nesibaigia. Išmanusis neturi jokio IP sertifikato, kas reiškia, jog jis nėra atsparus vandeniui, taip pat nėra NFC ryšio modulio, tad galima pamiršti apie mobiliuosius mokėjimus ir greitą priedų suporavimą su telefonu. Turint galvoje, jog tai - aukščiausios kainų kategorijos atstovas, pasirodęs šiemet, liūdina ir 5G ryšio nebuvimas.

Pereikime prie svarbiausios dalies - kainos. Deja, jei jūsų neišgąsdino įvairios „Microsoft Surface Duo” keistenybės ir vis tiek norite šio telefono, apie tai antrąkart rimta pasvarstyti privers numatoma net 1399 JAV dolerių (beveik 1200 eurų) kaina - ji praktiškai identiška už naująjį „Galaxy Note20 Ultra” prašomai sumai. Panašu, jog gandai apie mažesnę kainą nepasitvirtino ir kompanija būsimuosius „Samsung” flagmano pirkėjus ir kitus susidomėjusius bandys pervilioti unikaliomis „Duo” savybėmis, bet ne skaičiais.

Prekyba „Microsoft Surface Duo” JAV rinkoje prasidės jau rugsėjo 10 dieną. Kol kas apie planus šį modelį pardavinėti Europoje ir kituose regionuose nepranešama.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Gryba

pjauna tas microsoftas... kaina, baterija, nfc... numarino nokia, skype, numarins ir si projekta.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas