Mobilios fotografijos gerbėjai to praleisti negali: prasideda pasaulinis konkursas, kuriame dalyvauti galite ir jūs

Mobilios fotografijos gerbėjai to praleisti negali: prasideda pasaulinis konkursas, kuriame dalyvauti galite ir jūs

Oficialiai prasidėjo technologijų kompanijos „Huawei“ kasmet organizuojamas pasaulinis mobiliosios fotografijos konkursas „NEXT-IMAGE Awards“. Konkurso dalyviai raginami pademonstruoti visą savo kūrybinį potencialą ir varžytis konkurse pateikiant savo įspūdingiausias fotografijas ar vaizdo įrašus. Šiemet konkurso dalyviai varžysis dėl išskirtinių prizų: pavyzdžiui, 10 tūkst. JAV dolerių ar naujausio „Huawei“ telefono.

„Šiuometiniame konkurse yra 10 skirtingų kategorijų, kurias apjungia pagrindinė „NEXT-IMAGE“ apdovanojimų tema – „Geriau kartu“ (angl. Better Together). Ši tema skirta įprasminti visų mūsų bendrystę, kuri šiandien yra kaip niekad aktuali, ypatingai atsižvelgus į mūsų laikmečio iššūkius. Todėl tie, kurie užfiksuos labiausiai įkvepiančias ir prasmingiausias gyvenimo akimirkas, turės galimybę varžytis dėl rekordinio prizinio fondo“, – teigia „Li Changzhu, „Huawei“ strateginės rinkodaros departamento vadovas.

Įvairiapusis grožio įprasminimas

Šis konkursas – tai didžiausias pasaulyje išmaniųjų telefonų fotografijos konkursas, kuriame nuo jo pradžios 2017 m. jau buvo įvertinta daugiau nei 2 mln. darbų. Penktą kartą vykstančio konkurso dalyviai turės kuo originaliau ir kokybiškiau išnaudoti geriausias „Huawei“ išmaniųjų telefonų fotografavimo savybes.

Siekdami, kad nuotraukose būtų įamžintas kuo platesnis grožio ir įvairovės spektras, konkurso rengėjai dalyviams siūlo varžytis net 10-tyje skirtingų kategorijų: „Portretas“ (angl. Portrait), „Nespalvota“ (angl. Monochrome), „Spalvos“ (angl. Colour), „Momentinė nuotrauka“ (angl. Snapshot), „Naktis“ (angl. Night), „Teleobjektyvas“ (angl. Telephoto), „Plačiuoju kampu“ (angl. Super Wide Angle), „Iš arti“ (angl. Super Macro), „Istorijos pasakojimas“ (angl. Storyteller). Paskutinioji kategorija – „Pasakojimų kūrimas“ (angl. Story Creator), kuri skirta vaizdo įrašų formatui.

Konkurso dalyvių pastangas perteikti savo kūrybinius įgūdžius vertins ne tik buvęs Pulitzerio premijos laureatas bei jau buvusio konkurso nugalėtoja, bet ir įvairiapusiška fotografijos ekspertų komanda iš viso pasaulio.

Prizais jau džiaugėsi ir lietuviai

Konkurso organizatoriai skelbia, kad šių metų „NEXT-IMAGE Awards 2021“ konkurse dalyviai gali laimėti daugiau nei 70 skirtingų prizų. Trys didžiojo prizo laimėtojai gaus po 10 tūkst. JAV dolerių. Atskirų kategorijų laimėtojai galės džiaugtis 1 tūkst. JAV dolerių prizais, o konkurso laureatai – išmaniaisiais „Huawei Watch 3“ laikrodžiais. Šių metų naujovė – pirmą kartą skiriami skatinamieji prizai dešimčiai studentų, kurie gaus ne tik 1 tūkst. JAV dolerių, bet ir naujausią „Huawei“ išmanųjį telefoną. Be to, visiems laimėtojams bus įteikti ir elektroniniai sertifikatai.

Šis konkursas išskirtinis ir tuo, kad ankstesniais metais jame tarp 50 geriausio kadro savininkų galėjome išvysti ir dvi lietuvių pavardes. Mindaugas Drigotas ir Daiva Seibelienė sėkmingai pasirodė kategorijoje „Labas, gyvenime!“ (angl. Hello, Life!). M. Drigotas triumfavo su nuotrauka „Taškai – visur“, o D. Seibelienė – su nuotrauka „Ilgai lauktas“.

Patarimai dalyvaujantiems

Visiems, kurie nuspręs išbandyti savo laimę šiame konkurse, pravartu pasinaudoti patarimais, kuriais dalinasi „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė.

„Prieš pradedant galvoti ką, kada ir kur fotografuosite, svarbu susipažinti su visomis telefono fotografavimo funkcijomis, nustatymais ir galimybėmis. Kadangi išmaniųjų telefonų fotoaparatų technologijos nuolat tobulėja, gali būti funkcijų, apie kurias iki šiol nežinojote. Pavyzdžiui, itin plataus kampo objektyvas arba naktinis režimas, leisiantis užfiksuoti tobulą akimirką net ir naktį. Be to, prieš fotografuojant ar filmuojant reikėtų atlikti ir tam tikrus namų darbus. Kūrėjas turėtų iš anksto apgalvoti, kaip mintyse sukurtą idėją turėtų įprasminti nuotraukoje. Temos pasirinkimas ir kompozicijos planavimas – visa tai reikėtų padaryti iš anksto. O svarbiausia – nepamiršti, kad pasirinkus fotografuojamą objektą gali prireikti nemažai laiko, kol visos aplinkybės sudarys sąlygas geriausiam įmanomam kadrui. Pavyzdžiui, tinkama saulės ar mėnulio pozicija, apšvietimas ir palankios oro sąlygos gali priversti laukti ne vieną valandą. Bet pasistengti dėl išskirtinio kadro tikrai verta“, – rekomenduoja U. Eidžiūnaitė.

Vis dėlto U. Eidžiūnaitė prideda, kad ir visų patarimų besilaikantys turėtų suprasti, jog kūrybinės sėkmės formulė visada išlieka individuali: „fotografuojant pirmiausiai reikėtų stengtis papasakoti įdomią ir įtraukiančią istoriją. Net ir didžiausias teorinis pasiruošimas negali garantuoti laimėjimo. Tad raktas į sėkmę – tai individualios emocijos ir išgyvenimų raiška.“

Kaip dalyvauti?

Norint varžytis dėl pagrindinio 10 tūkst. JAV dolerių prizo, reikia apsilankyti oficialioje konkurso svetainėje ir įkelti savo nuotraukas. Be to, dalyvauti konkurse galite ir naudodami savo „Instagram“ paskyrą. Jums tereikia paskelbti savo „Huawei“ išmaniaisiais telefonais nufotografuotą vaizdą ir naudoti grotažymę #HuaweiNextImage bei pažymėti @HuaweiMobileLT paskyrą. Nugalėtojų lauks prizai, tarp kurių ir naujausias „Huawei“ telefonas. Konkursiniai darbai bus priimami iki 2021 m. lapkričio 30 d.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas