„Motorola“ ruošiasi sudrebinti telefonų rinką: žadą atimančios specifikacijos, kokių dar nematėme

Lukas Snarskis

2022-01-19, 14:20 (atnaujinta 2022-12-08, 16:12)

4 komentarai (-ų)
„Motorola“ ruošiasi sudrebinti telefonų rinką: žadą atimančios specifikacijos, kokių dar nematėme

2022 metai prasidėjo „Motorola“ naujienų pristatymu, kuomet dar likus keletui dienų iki metų pradžios buvo pristatytas naujasis „Edge X30“ išmanusis telefonas. Šių metų bendrovės flagmanas tapo pirmuoju įrenginiu, kuris pristatytas su naujuoju „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi. Akivaizdu, kad tai turėtų būti galingiausias šių metų bendrovės produktas, tačiau panašu, jog tai dar ne viskas, kuo nustebinti ketina „Motorola“.

Net neabejojama, kad naujasis „Motorola Edge X30“ netrukus turėtų pasiekti ir Europos rinką, kur bus žinomas kaip „Edge 30 Pro“, tačiau gamintojas ketina pristatyti ir dar įspūdingesnį produktą. Internete jau sklinda kalbos apie naująjį „Motorola Frontier“, kuris pretenduoja tapti įspūdingiausiu šių metų išmaniuoju telefonu. Pažiūrėkime kodėl.

Tikriausiai, neturėtų būti sunku nuspėti, jog šis flagmanas veiks su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1“ procesoriumi, visai kaip ir „Edge X30“ modelis. Daugelis tikriausiai galėtų pagalvoti, jog „Motorola“ ketina tiesiog pervadinti savo pirmąjį šių metų modelį ir pakeisti keletą jo savybių, tačiau tai tikrai nebus tokia situacija. Tai puikiai iliustruoja ir planai, susiję su kameromis. „Frontier“ variantas turėtų naudoti net 200 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą.

Apie pastarąjį sensorių kalbama jau kuris laikas, tačiau iki šiol dar nėra pristatytas nei vienas išmanusis telefonas, kuris naudotų 200 MP objektyvą. Remiantis naujausia informacija, „Motorola Frontier“ naudos „Samsung S5KHP1“ sensorių. Vien ši savybė skamba ganėtinai įspūdingai, tačiau tai tikrai ne viskas. Šio įrenginio nugarėlėje taip pat rasime 50 MP plataus kampo kamerą , o taip pat ir 12 MP teleobjektyvą. Pranešama, kad priekinėje telefono dalyje – 60 MP raiškos „OmniVision OV60A“ sensoriumi aprūpinta asmenukių kamera.

Kaip jau minėjome, „Motorola“ ruošiamas aukščiausios klasės įrenginys veiks su „Snapdragon 8 Gen 1“, o taip pat turės 8 GB arba 12 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB arba 256 GB vidinės atminties. Deja, tačiau kol kas nėra tiksliai žinoma kokios talpos baterija rūpinsis šio įrenginio veikimu. Tikėtina, kad gamintojas panaudos 5000 mAh talpos akumuliatorių su 125W greituoju įkrovimu. Negana to, čia rasime ir 50W belaidžio įkrovimo galimybę.

Pranešama, kad išmanusis telefonas turės 6,67 colių įstrižainės OLED ekraną su Full HD+ raiška bei 144 Hz atsinaujinimo dažniu. Tokio lygio flagmane daugelis, tikriausiai, tikėtųsi aukštesnės raiškos ekrano, tačiau žemesnė raiška, itin aukštas atsinaujinimo dažnis bei „Adreno 730“ vaizdo plokštė turėtų suteikti papildomų resursų itin sklandžiam įrenginio veikimui.

Deja, tačiau kol kas nėra žinoma kada „Motorola“ gali pristatyti šį išmanųjį telefoną, tačiau labai realu, kad tai įvyks jau visai netrukus. Akivaizdu, jog kompanijos vadovai yra nusiteikę gerokai patriukšmauti rinkoje ir mesti iššūkį tokiems milžinams kaip „Samsung“, „Apple“ ar „Xiaomi“.

4 komentarų

G

Koks skirtumas tie MP, svarbiausia - kameros skyles dydis. Apie kuri niekad nieks neraso. Turbut del to, kad ziopliai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas