„Motorola“ siekia susigrąžinti prarastą šlovę: aiškėja naujojo flagmano savybės, kurios daugelį nustebins

„Motorola“ siekia susigrąžinti prarastą šlovę: aiškėja naujojo flagmano savybės, kurios daugelį nustebins

Kurį laiką buvo manyta, jog sekantis kadaise didžiausia mobiliųjų telefonų gamintoja laikytos „Motorola“ flagmanas vadinsis „Moto Edge X“. Pasak vokiečių tinklaraščio „TechnikNews“, gandai ne itin nutolo nuo realybės - pasak jų, naujas išmanusis telefonas bus pristatytas sausio mėnesį pavadinimu „Motorola Edge 30 Ultra“. Ir tai dar ne viskas - šis tinklaraštis paviešino visus duomenis apie būsimą įrenginį.

Įskaitant ir tai, jog naujojo flagmano modelio kodas yra „XT-2201“, o kompanijos viduje jam naudojamas vardas „Rogue“. Kad ir kaip pavadinsite, pasak publikacijos naujoji „Motorola“ atkeliaus su 6,67 colių įstrižainės OLED ekranu, turinčiu 144 Hz atnaujinimo dažnį ir „HDR10+“ sertifikaciją. Išnaudoti šio ekrano galimybes jam padės „Qualcomm Snapdragon SM8450“ - spekuliuojama, jog tai būsimojo „Snapdragon 898“ gamyklinis kodas, tačiau pati gamintoja šio gandais apipinto procesoriaus dar nepristatė oficialiai.

Kartu su minėtu procesoriumi pirkėjai gaus 8 arba 12 gigabaitų operatyvinės atminties bei galės pasirinkti tarp 128 arba 256 GB talpos saugyklos - galimybės ją praplėsti naudojant „microSD“ korteles čia nebus. Vienas iš silpnųjų įrenginio taškų yra tai, jog, pasak „TechnikNews“ pranešimo, įrenginys atkeliaus su „Android 12“, o „Motorola“ žada tik du operacinės sistemos atnaujinimus - jei mėgstate telefoną turėti ilgiau nei du metus, šis nebus pats geriausias pasirinkimas.

Grįžtant prie pozityvesnių gaidų, „Motorola Edge 30 Ultra“ iš viso turės keturias kameras. Priekyje bus įtaisyta net 60 megapikselių raiškos kamera asmenukėms ir vaizdo skambučiams, tuo tarpu gale - 50 MP pagrindinis sensorius, 50 MP itin plataus kampo kamera (pasiskolinta iš „Samsung“) bei 2 MP jutiklis su gylio efektu. Pagrindinė kameros sistema turės įmontuotą stabilizacijos sistemą, o priekinė leis filmuoti vaizdo įrašus 4K raiška.

Energiją šiam kūriniui suteiks 5000 mAh talpos baterija, įkraunama per standartu tapusia USB-C jungtį net 68W sparta - pasak šaltinio, pridedamas pakrovėjas gebės įkrauti telefoną iki 50% per mažiau nei 15 minučių, o 100% įkrovai prireiks vos daugiau nei pusvalandžio. Deja, „Edge 30 Ultra“ neturės belaidžio įkrovimo galimybės. Taip pat „Edge 30 Ultra“ palaikys 5G ryšio standartą ir specifiškai Europos rinkoje turės dedikuotą „Google Assistant“ mygtuką, tačiau neturės 3,5 mm ausinių kištuko.

Naujojo įrenginio specifikacija išties nebloga, tačiau šis prietaisas nepasiūlo nieko revoliucingo - iš esmės tai tebus dar vienas pasirinkimo variantas tiems, kas nori galingo ir nebrangaus įrenginio, tačiau nenori pirkti Kinijos gamintojų produkcijos. Tikruoju „Motorola“ flagmanu išliks mišrių atsiliepimų sulaukiantis „Razr 5G“ - šiuo, kad ir brangiu, įrenginiu, kompanija siūlo vartotojams tai, kam vis dar pasiryžta ne kiekvienas išmaniųjų telefonų gamintojas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas