Mūsų naudojami telefonai jau netrukus pasikeis neatpažįstamai: trys technologiniai sprendimai, kurie pakeis mūsų supratimą apie telefonus

Išmanieji telefonai nuolatos tobulėja, o didžiausias progresas matomas per pastaruosius keletą metų. Gamintojai nuolat siekia pasiūlyti kuo geresnes kameras, galingiausius procesorius, o didelį žingsnį į priekį pavyko žengti ir įkraunant telefonus.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Mūsų naudojami telefonai jau netrukus pasikeis neatpažįstamai: trys technologiniai sprendimai, kurie pakeis mūsų supratimą apie telefonus

Tačiau per pastaruosius penkerius metus galime išvysti ir gerokai didesnių pokyčių. Tai, kad ateityje išmanieji telefonai atrodys kitaip nei dabar – abejonių nedaug. Rinkoje matome vis daugiau sulenkiamų ar atlenkiamų įrenginių, o technologijų kompanijos tobulina ir įvairius kitus sprendimus.

Šiandien kviečiame pažvelgti į tris technologinius sprendimus, kurie jau neturkus gali neatpažįstamai pakeisti mums įprastus telefonus

Naujos kartos baterijos

Grafenas yra medžiaga, pagaminta iš vieno sluoksnio anglies atomų, išsidėsčiusių šešiakampėje gardelėje. Jis turi daug puikių savybių, tokių kaip didelis stiprumas, lankstumas, laidumas ir skaidrumas. Tikimasi, kad grafeno baterijos turės didesnį energijos tankį, greitesnį įkrovimą ir ilgesnį tarnavimo laiką nei įprastos ličio jonų baterijos.

Tokios bendrovės kaip „Xiaomi“, „Oppo“ ar „Samsung“ jau kuris laikas tiria naujas baterijų technologijas, o grafenas – viena iš jų. Šios medžiagos panaudojimas gali suteikti galimybę pasiūlyti didesnės talpos baterijas, nors jos pačios ir būtų gerokai mažesnės.

Tokių baterijų panaudojimas leistų pasiūlyti ne tik ilgesnį baterijos tarnavimo laiką, bet ir leistų pasiūlyti plonesnius išmaniuosius telefonus.

Kameros po telefono ekranu

Ekrano išpjovos jau tapo įprastas reiškinys išmaniuosiuose telefonuose, tačiau tai po truputį keičiasi. Kai kurie gamintojai jau pademonstravo sprendimus, kuomet kameros paslėptos po ekranu. Nors tokia technologija dar nėra tobula, tačiau ji leidžia pasiūlyti didžiulius ekranus, be jokių papildomų iškirpimų.

Didžiausia problema su kamerų objektyvais, kurie montuojami po ekranu – nuotraukų kokybė. Tokiems sprendimams naudojami permatomi OLED ekrano panelių taškai, kurie leidžia šviesai patekti į kameros sensorių, tačiau šiai dienai rezultatai dar yra ganėtinai toli nuo tobulumo.

Kaip bebūtų, tokia technologija anksčiau ar vėliau bus naudojama daugelio gamintojų ir mes galėsime pamiršti įvairias išpjovas, o tuo pačiu – galėsime mėgautis aukščiausios kokybės nuotraukomis. Tikimasi, kad toks sprendimas pasieks įprastinių telefono kamerų lygį per artimiausius penkerius metus.

Susukami išmaniųjų telefonų ekranai

Sulenkiami ar atlenkiami telefonai jau tampa įprastas reiškinys išmaniųjų rinkoje, tačiau gamintojai jau kuris laikas dirba ir su įvairiausių tipų susukamais ekranais. Tokia technologija leidžia pasiūlyti gerokai didesnius ekranus mums įprasto dydžio korpuse, o norint – ir gerokai padidinti plotą, kuriame matomas vaizdas.

Susukami ekranai yra pagrįsti organinių šviesos diodų (OLED) technologija, kuri sukuria ryškias spalvas sunaudojant mažai energijos. Kai kurie išmaniųjų telefonų gamintojai, pavyzdžiui, „Motorola“ ar „Samsung“, jau pristatė savo susukamų išmaniųjų telefonų prototipus, tačiau dar prireiks laiko kol tokie įrenginiai taps prieinami daugeliui.

Kaip bebūtų, abejonių čia neturėtų būti – tokie ir panašūs sprendimai taps rinkos standartu ir tai yra tik laiko klausimas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas