Nauja išmaniųjų telefonų era jau čia: „Qualcomm“ pristatė galingiausiems telefonams skirtą „Snapdragon“ naujieną

Nauja išmaniųjų telefonų era jau čia: „Qualcomm“ pristatė galingiausiems telefonams skirtą „Snapdragon“ naujieną

„Qualcomm“ pagaliau pristatė savo naujausios kartos flagmaną, skirtą aukščiausio lygio „Android“ telefonams. Iš dalies tai galima laikyti naujos „Snapdragon“ eros pradžia - ne tik dėl naujos vardinimo schemos, bet ir dėl to, kad procesorius yra paremtas „ARMv9“ instrukcijų rinkinio architektūra. Ilgai laukti naujų įrenginių ir pamatyti realius rezultatus taip pat nereikės, mat pasak kompanijos pirmieji telefonai su nauju lustu pasirodys dar iki šių metų galo.

Naujausią savo procesorių kartą kompanija pavadino „Snapdragon 8 Gen 1“ - tai nauja, supaprastinta vardinimo schema, kurioje įvardijama procesoriaus klasė ir karta. Aukščiausios klasės procesoriai vis dar žymimi skaičiumi 8, o priedėlis „Gen 1“ pavadinime žymi pirmąją šių flagmanų kartą. Tai pirmasis „Qualcomm“ sukurtas procesorius, kuriam pritaikyta 4nm gamybos technologija, kartu su nauja architektūra.

Pagrindinis procesorius sudarytas iš trijų „sekcijų“ su „ARMv9“ pagrindo branduoliais - pagrindinis yra 3 GHz dažniu veikiantis „Cortex-X2“, kuriam talkina du 2,5 GHz „Cortex-A710“ bei keturi 1,8 GHz „A510“ branduoliai. Sumoje jie veiks 20% sparčiau nei ankstesniojo „Snapdragon 888“ lustai, o tuo pačiu bus net 30% sumažintas energijos vartojimas.

Žvelgiant į vaizdo procesorių, nauja „Adreno“ mikroschema žada 30% didesnį našumą už savo pirmtakę bei 25% mažesnį energijos naudojimą - visa tai naujos architektūros dėka. „Qualcomm“ taip pat sukūrė kelias „Elite Gaming“ savybes, viena kurių leis žaidimų kūrėjams išlaikyti pusiausvyrą tarp funkcionalumo ir energinio našumo.

„Adreno Frame Motion Engine“ įgalina naująjį grafikos procesorių atkurti dvigubai daugiau kadrų per sekundę sunaudojant tiek pat energijos (lyginant su ankstesniu „Adreno“ modeliu). Nesant būtinybei turėti aukštą kadruotės skaičių, vartotojai galės pasirinkti išlaikyti fiksuotą žemesnį kadrų per sekundę skaičių, tuo pačiu perpus sumažindami prietaiso energijos vartojimą.

Kita nauja savybė yra stacionariems kompiuteriams prilygstantis tūrinis vizualizavimas (angl. volumetric rendering), leisiantis geriau atkurti sudėtingo apšvietimo scenas mobiliuosiuose žaidimuose. Kartu su ja pristatyta ir „Variable Rate Shading“ (kintamo laipsnio šešėliavimas), taip pat padėsiantis sukurti realistiškesnį įspūdį tam pritaikytuose žaidimuose. Tam, kad „Snapdragon 8 Gen 1“ galėtų pasiūlyti neprilygstamą žaidimų patirtį, „Qualcomm“ bendradarbiavo su vienomis didžiausių žaidimų kūrimo studijų.

Iš susisiekimo pusės, „Snapdragon 8 Gen 1“ turės integruotą „X65“ 5G ryšio modemą, gebantį perduoti informaciją net iki 10 GB/s sparta bei palaiko „Wi-Fi 6“ bei „Wi-Fi 6E“ standartus. Prie viso to prisideda ir naujausia „Bluetooth“ technologija, kurios dėka belaidžiu būdu bus galima perduoti „CD“ kokybės garsą visiškai nepaaukojant kokybės.

Pabaigai, „Qualcomm“ nepamiršo ir saugumo - kompanija dirbo ties „Trust Management Engine“ tobulinimu. Tai technologija, pirmą kartą pristatyta „Snapdragon 888“ ir skirta asmens duomenų saugumui užtikrinti. Ji veikia kaip apsauginis sluoksnis ir sumažina įsilaužimo ar duomenų vagystės riziką net jei būna prasibrauta pro ankstesnius ir silpnesnius apsaugos sluoksnius.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas