Nauja tendencija išmaniųjų telefonų rinkoje: naujų įrenginių vietą užima atnaujinti

Lukas Snarskis

2021-08-02, 11:15 (atnaujinta 2021-08-03, 01:37)

0 komentarų
Nauja tendencija išmaniųjų telefonų rinkoje: naujų įrenginių vietą užima atnaujinti

Tyrimų bendrovė „Counterpoint Research” paskelbė 2020 ir 2021 metų gamykliškai atnaujintų išmaniųjų telefonų (angl. refurbished) pardavimų rezultatus. Tyrimas apėmė 2020 metų pasaulinius atnaujintų išmaniųjų telefonų pardavimus, o 2021 metams buvo pateiktos prognozės.

„Counterpoint” tyrimas parodė, kad 2020 metų antrąjį pusmetį, palyginti su pirmuoju pusmečiu, pasauliniai atnaujintų telefonų pardavimai šoktelėjo 4 proc. Bendri praėjusių metų rezultatai taip pat buvo geresni nei ankstesniais, 2019 metaus, kuriais pasauliniu mastu rinkos apimtys sumažėjo.

Dėl koronaviruso pandemijos daugelio pasaulio šalių ekonomika smarkiai smuko, o visuose regionuose buvo pranešta apie didelį darbo vietų praradimą. Kaip rodo „Counterpoint” tyrimas, tai galėjo prisidėti prie atnaujintų telefonų naudojimo augimo. Be to, „Counterpoint” pastebi, kad 2020 metais labai išaugo atnaujintų išmaniųjų telefonų paklausa ir pasiūla, daugiausia per antrąjį pusmetį. Pastebėta, kad perparduodamų ir keičiamų išmaniųjų telefonų kiekis išaugo visuose tyrime dalyvavusiuose regionuose.

Į „Counterpoint” tyrimą įtraukti šie regionai: JAV, Lotynų Amerika, Europa, Pietryčių Azija, Indija ir Afrika. Kadangi vidutinė „Apple” atnaujintų telefonų pardavimo kaina yra iki trijų kartų didesnė už kitų prekės ženklų vidutinę kainą, pastebėta, kad antrinėje rinkoje pirmenybė teikiama šiam prekės ženklui, o ne kitų gamintojų produkcijai. Kaip rodo „Counterpoint Tyrime” paskelbti skaičiai, platesnis 5G technologijos diegimas 150 mobiliojo ryšio operatorių 70-yje šalių neturėjo įtakos padidėjusiam „Apple” telefonų apetitui.

Tyrimo duomenimis, 2021 metais atnaujintų telefonų rinka, visame pasaulyje, išlieka itin perspektyvi. Kartais gerokai mažesnės vidutinės produktų pardavimo kainos antrinėje rinkoje gali skatinti produktų paklausą. Kartu pasiūlą galėjo lemti keli galimi veiksniai, įskaitant pasaulio ekonomikos nuosmukį, kuris apribojo kai kurių vartotojų segmentų perkamąją galią.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas