Naujas išmaniųjų telefonų technologijų etapas: kuo išskirtiniai ir ką atskleidžia lankstomi įrenginiai?

Pranešimas spaudai

2022-02-11, 08:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:03)

0 komentarų
Naujas išmaniųjų telefonų technologijų etapas: kuo išskirtiniai ir ką atskleidžia lankstomi įrenginiai?

Dar visai neseniai sulankstomi telefonai dažnam asocijavosi su jau praėjusių laikų technologija, tačiau kelis pastaruosius metus stebime šios laiko jau patikrintos koncepcijos atgimimą. Pažangūs sulenkiami telefonai ir vėl įsitvirtina išmaniųjų technologijų pasaulyje ir siūlo rimtą alternatyvą įprastiems išmaniesiems telefonams. Tad kokias naujoves sulenkiami telefonai gali pasiūlyti šiandien ir kuo jie gali sudominti šiuolaikinius vartotojus?

„Pasirodžius pirmiesiems sulankstomiems išmaniesiems telefonams, jų ypač didelės kainos ir kylančios patvarumo problemos lėmė, jog jie buvo ne visiems prieinama prabanga. Visgi didžiausios technologijų bendrovės per keletą pastarųjų metų ištobulino gamybos procesus, pagerino sulenkimo mechanizmą ir dabar reguliariai išleidžia naujus sulankstomus išmaniųjų modelius, kurie savo pažangumu imponuoja dideliam būriui technologijų gerbėjų“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Ekspertė dalinasi įžvalgomis, kodėl sulankstomi išmanieji telefonai ateityje tik populiarės ir išskiria 3 jų privalumus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį jeigu pradėjote jais domėtis:

1. Unikalus ir kitoks stilius

Išmaniųjų telefonų dizainas yra tai, kas pirmiausiai krenta į akis jį juo naudojantis, todėl tiek gamintojai, tiek vartotojai tam skiria vis daugiau dėmesio.

„Sulankstomi išmanieji telefonai išsiskiria pirmiausiai dėl savo išvaizdos ir patogumo: telefonai yra stilingi, juos patogu laikyti rankoje tiek atlenktus, tiek ir sulenktus. Tačiau svarbiausia yra tai, kad atvertus moderniausius tokio tipo telefonus, jų ekranas būna toks pats lygus, kaip ir įprasto išmaniojo telefono. Be to, kiekvienas sulankstomo telefono turėtojas, kaskart atversdamas telefoną, įsitraukia ir į tam tikrą ritualinį veiksmą, kuris daugeliui gali priminti ir pirmąsias patirtis mobiliųjų telefonų pasaulyje. Įdomu ir tai, jog su šių prietaisų plėtra stebime ir svarbius išmaniųjų telefonų pasaulio pokyčius – atrodo, kad po beveik dešimtmetį trukusios pertraukos dizaino tobulinimo srityje, galime matyti savo išvaizda ryškiai išsiskiriančius telefonų modelius“, – sako U. Eidžiūnaitė.

2. Naujos galimybės fotografijos srityje

Kartu su novatorišku dizainu šie išmanieji įrenginiai gali pasiūlyti ir dar vieną ypatybę – unikalias fotografavimo patirtis.

„Sulenkiamuose telefonų modeliuose atsispindi didelės telefonų gamintojų pastangos užtikrinant pavyzdinę nuotraukų kokybę. Daugelis tokių telefonų gali pasiūlyti itin kokybiškas ir raiškias nuotraukas. Visgi labiausiai patraukli naujovė – asmenukių gerbėjams. Dažnai šie telefonai turi priekinę kamerą, tačiau sulenkus savo išmanųjį – autoportretus darysite su pagrindine kamera. Tai reiškia, kad fotografuojant išgausite ryškesnės kokybės nuotraukas įvairiomis oro ar apšvietimo sąlygomis. Pavyzdžiui, naujasis „Huawei P50 Pocket“ vartotojams siūlo 40 MP raiškos pagrindinį objektyvą su šalia esančiomis 13 MP itin plataus kampo ir 32 MP „Ultra Spectrum“ kameromis, smarkiai lenkiančiomis įprastas priekines kameras, todėl nuotraukų kokybė nudžiugins net reikliausius fotografus“, – teigia U. Eidžiūnaitė.

3. Dar daugiau išmanių sprendimų

Sulankstomas išmanusis telefonas yra ypač pravartus dėl patogaus vartojimo ir mažesnio dydžio, tačiau telefoną sulenkus per pusę – aukščiausios klasės technologiniai sprendimai niekur nedingsta. Taip pat atsiranda ir naujos galimybės.

„Sulenkiami telefono modeliai visais laikais leisdavo efektingu būdu uždarant telefoną baigti skambutį, o jį uždarius – apsaugoti ekraną nuo įbrėžimų ir saugiai įsidėti į kišenę ar krepšį. Tačiau modernūs sulankstomi telefonai turi ir ne vieną naują funkciją. Pavyzdžiui, sulenkus tokį telefoną ant jo išorinio korpuso dažniausiai rasite ir nedidelės įstrižainės ekraną, kuriame matysite visas svarbiausias naujienas: datą, laiką ir gaunamus pranešimus. Be to, per tokį ekraną valdysite ir muzikos grotuvą ar stebėsite savo maršrutą naudojant žemėlapių programėlę. Todėl nesvarbu, ar išmanusis atlenktas, ar sulenktas – visada galėsite patogiai juo naudotis“, – išskiria U. Eidžiūnaitė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas