Naujasis „Redmi Note 10 Pro” pateikė nemalonią staigmeną: yra ypač nepatvarus

Naujasis „Redmi Note 10 Pro” pateikė nemalonią staigmeną: yra ypač nepatvarus

Visai neseniai buvo pristatyta „Redmi Note 10” serija, kurios ilgai laukė didelė dalis taupyti linkusių pirkėjų. „Redmi Note 10 Pro“ yra galingiausias šios serijos išmanusis telefonas, tiesa, Indijos rinkoje jis vadinamas „Redmi Note 10 Pro Max“. Sunku suvokti, kodėl tą patį modelį skirtingose šalyse reikia pardavinėti skirtingu pavadinimu „Note 10 Pro“, nes tai įneša daug sumaišties. Tačiau šis nesusipratimas, panašu, yra mažiausia telefono problema.

Dizaino prasme „Redmi Note 10“ telefonai atnaujinti iš pagrindų. Skirtumas nuo „Redmi Note 9“ daugiau nei akivaizdus - įkvėpimo šįkart semtasi iš pernai debiutavusio „Xiaomi Mi 10 Ultra”. Nuostabą kelia netik šio įrenginio dizainas bet ir kaina. Kaip „Redmi“ pavyko pasiūlyti puikių specifikacijų telefoną už žemą kainą? Akivaizdu - neapsieita be kompromisų tose srityse, kurios neatsispindi specifikacijų lape. Viename „Youtube“ kanale pasirodė „Note 10 Pro Max/ Note 10 Pro“ patvarumo testas, kurio rezultatai, deja, labai nuviliantys.

Kaip ir dažnas patvarumo testas, jis susideda iš kelių dalių: panardinimo į vandenį, atsparumo mechaniniams pažeidimams (pvz. braižymuisi) bei puikiai žinomo lenkimo testo, tikrinančio, kaip lengvai telefono korpusas lūžta. Deja, „Redmi Note 10“ blogiausiai pasirodė būtent paskutinėje dalyje - korpusas apgailėtinai lūžo per pusę.

Pirmiausia buvo atliktas vandens testas „Redmi Note 10 Pro“ 5 minutėms panardinus po vandeniu. Iš pradžių pasidžiaugta, kad ištraukus telefoną iš vandens jis veikė puikiai. Tiesa, atvėrus SIM kortelės lizdą vis dėl to pasimatė vanduo, kas rodo, kad jo į telefono vidų pateko išties nemažai. Po kelių minučių išmanusis pradėjo persikraudinėti savaime ir kol galiausiai nustojo veikti.

Tiesa, „Note 10 Pro“ šiek tiek pradžiūvęs vėl įsijungė, tad iš dalies galima laikyti, kad vandens testą šis telefonas išgyveno. Tokia situacija yra įprasta su telefonais, kurie neturi „IPXX“ sertifikavimo - vanduo dažniu atveju patenka pro įvairiais ertmes korpuse. Tai gali būti ausinių lizdas, garsiakalbis ar SIM lizdas. Tokius įrenginius patartina atokiau laikyti nuo vandens. Ne išimtis ir „Redmi Note 10 Pro“ - jei jus lydės sėkmė, telefonas išgyvens, jei ne - neturintiems draudimo toks nuotykis brangiai atsieis.

Kalbant apie atsparumą įbrėžimams, nieko naujo nepasakysime. „Redmi Note 10 Pro Max“ ekranas ir galinė nugarėlė apsaugota „Corning Gorilla Glass 5“ stiklu. Kaip žinome, šis stiklas įbrėžiamas šešto kietumo lygio pagal Mohso skalę rėžtuku, o gilesnes žymes palieka septinto kietumo lygio pagaliukas. Žmonių kalba kalbant, tais reiškia, kad mūsų kišenėse ar krepšiuose įprastai esančios monetos ir raktai nesubraižys telefono, nebent sugalvosite nueiti į smėlėtą paplūdimį. Kiek jautresnis įbrėžimams yra plastikinis telefono korpusas ir LED blykstės dangtelis.

Na, o dabar turėtų suklusti tie telefono savininkai, kuriems dažnai pasitaiko išmesti telefoną iš rankų. „Note 10 Pro Max“ išmetus maždaug iš 1m aukščio, kas būtų maždaug juosmens aukštis, telefonas liekas nepažeistas, kai nukrenta kampu arba nugarėle ant žemės. Situacija kiek prastesnė, kai įrenginys nukrenta ekranu žemyn. Net įvykus kritimui iš juosmens aukščio ekranas skilo ir nustotojo reaguoti į prisilietimus - ganėtinai prastas rezultatas.

Na ir žinoma pati įdomiausia testo dalis - kontraversiškasis lenkimo testas, kuris parodo telefono konstrukcijos tvirtumą. Deja, „Note 10 Pro Max“ negali pasigirti tvirtu korpusu, nes jis vis dar gaminamas iš plastiko, kuris nepaisant tam tikrų metalinių sutvirtinimų lengvai lūžta per pusę. Didžiausia „Note 10 Pro Max“ problema - plastikiniame korpuse sumontuotas piršto antspaudų skaneris, kuris struktūriškai yra silpniausia korpuso vieta. Būtent ten ir lūžta telefonas. Didelės išpjovos telefono korpuse neprideda stiprumo, o kaip tik dar papildomai susilpnina konstrukciją. Kitaip tariant, nepatariame „Redmi Note 10 Pro” laikyti galinėje kelnių kišenėje, nes vieną galima ten rasite du perpus mažesnius ir neveikiančius telefoniukus.

3 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Otilija

Nusipirkau redmi10c ir labai supykau,spacifikacijoj rašo spartus ikrovimas,o kraunasi 3 geras val.LABAI nusivyliau

Ramas

Neklausykite ką čia rašo, jau 3metus naudoju xiomi , tai bent jau man kainos ir kokybės pats geriausias santykis, ir visi dagyveno iki keitimo, išskirus viena pas žmoną įtrūko galinis dangtelis,bet žmona į savaitę bent du tris kartus jį numesdavo ant žemės truputį kerepliukas ji pas mane,geriau xiomi nei samsungai kur moki už vardą o daro tą patį

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas