Naujieji „iPhone“ staigmenų nepateiks: „Apple“ atsisakė minties panaudoti technologiją, kurią turi visi „Android“ telefonai

Naujieji „iPhone“ staigmenų nepateiks: „Apple“ atsisakė minties panaudoti technologiją, kurią turi visi „Android“ telefonai

Nors „Touch ID“, „Apple“ pirštų atspaudų skaitytuvas, sutinkamas išties gana retai, tačiau šis niekada neišnyko – šią techninę smulkmenėlę vis tiek galime rasti „iPad“ planšetiniuose kompiuteriuose.

Kalbant apie „iPhone“ įrenginius, tokia funkcija išlikusi tik praėjusiais metais debiutavusiame SE (2020) modelyje, kuris, kaip daugelis supranta, yra gana pasenusio dizaino. Nors internete ir buvo pasklidę gandų, jog netrukus pasirodantys „iPhone“ modeliai gali ir vėl turėti „Touch ID“, tačiau panašu, kad tai realybe nevirs, skelbia Markas Gurmanas iš „Bloomberg“.

Pranešama, kad JAV bendrovė išbandė ekranus, kuriuose yra įmontuoti pirštų atspaudų skaitytuvai, tačiau žurnalistas išreiškė abejonę, kad greitu metu tai išvysime naująjame „iPhone“ įrenginyje. Spėjama, kad vietoj to, „Face ID“ bus integruotas į būsimų aukščiausios klasės modelių, tokių kaip „iPhone 14.“, ekranus. Pigesni modeliai gali likti prie įpjovos stiliaus veido nuskaitymo sistemos. Žinoma, visa tai yra tik spėlionės apie būsimus modelius, šį rugsėjį pasirodysianti „iPhone 13“ serija yra daugiau ar mažiau aiški bei didelių dizainų ir funkcionalumo pokyčio neturėtų atnešti.

Taip pat netyla kalbos apie naują „iPhone SE“, kuris turėtų pasirodyti kitais metais. Išmanusis telefonas veiks su naująja 5G ryšio technologija, tačiau turėtų įgauti tą patį, „iPhone 8“, dizainą su 4,7 colių įstrižainės skystųjų kristalų ekranu ir galimai pirštų atspaudų skaitytuvu. Visgi, M.Gurmanas užsimena, kad naujasis SE turės įprastą „Face ID“.

Bet kuriuo atveju, kalbant apie gandus dėl „iPhone“ ekranų pakeitimų, tikimasi, kad „iPhone 13“ įrenginių šeima įgaus „Always On“ režimą, kas būtų kaip ir įkvėpimas žvelgiant į „Apple Watch“. Numanoma, kad „iPhone 13“ įrenginiai turės mažesnes išpjovas ekrane ir 120 Hz atnaujinimo dažnį, kuris turėtų būti greičiausiai skirtas „Pro“ modeliams.

„iPhone 14“ turėtų būti ta karta, kuri pridės 120 Hz LTPO plokštes visiems šeimos nariams. Kitąmet mini modelis greičiausiai išnyks, todėl analitikai tikisi pamatyti du 6,1 colio įrenginius ir du 6,7 colio įrenginius.

Kaip birželio mėnesį vienas iš analitinių šaltinių teigė, kad „Apple“ jau 2022 metais naudos po ekranu esančius pirštų atspaudų skaitytuvus. Galbūt „Apple“ nebuvo patenkinta, kaip toks jutiklis veikė bandymų metu, todėl buvo nuspręsta šios minties atsisakyti. Žinoma, vienas dalykas aiškus – šiuo metu dar yra daugybė laiko užbaigti kitų metų „iPhone“ dizainą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas