Naujo „Qualcomm“ flagmano debiutas jau ne už kalnų, tačiau kas pirmasis panaudos šį procesorių? Visi ženklai rodo į „Xiaomi“

Leonardas Sindaravičius

2021-11-28, 12:41 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

1 komentaras
Naujo „Qualcomm“ flagmano debiutas jau ne už kalnų, tačiau kas pirmasis panaudos šį procesorių? Visi ženklai rodo į „Xiaomi“

Artėja metų pabaiga, kas technologijų naujienų sekėjams reiškia viena - netrukus bus pristatytas naujas „Qualcomm“ procesorius. Jau žinome, kad kitas kompanijos flagmanas oficialiai debiutuos lapkričio 30-ąją, po kurios prasidės išmaniųjų telefonų gamintojų „lenktynės“ - kas pirmas pristatys įrenginį su nauju procesoriumi?

Tikėtina, kad tai bus arba „Lenovo“ grupei priklausanti „Motorola“, arba Kinijos milžinė „Xiaomi“. Internete ėmė sklisti gandai, jog tai bus pastaroji kompanija - nors oficialiai dar nepublikuota, jau paskelbta potenciali „Xiaomi 12“ debiuto data.

Numanoma data yra gruodžio 12-oji - mat „12“ išmaniųjų telefonų serija, 12-tas mėnuo ir atitinkama diena. Taip pat atskleista, jog pirminė idėja buvo pristatyti įrenginius gruodžio 16-ąją - toks sprendimas turėtų daugiau prasmės vien dėl to, jog gruodžio 12-oji yra sekmadienis.

Viename naujausių gandų taip pat teigiama, jog „Xiaomi 12X“ bus pristatytas kartu su baziniu modeliu, tačiau laukiantys „12 Ultra“ turėtų nedėti daug vilčių. Labiau tikėtina, jog pastarasis įrenginys pasirodys tik kitų metų pradžioje.

Kalbant apie išskirtines savybes, „Xiaomi 12“ pasižymės lenktu ekranu su „skylės“ tipo kamera viduryje, 120 Hz atnaujinimo dažnio ekranu su 2K rezoliucija bei triguba kameros sistema, kurios pagrindinis sensorius bus 50 MP raiškos, pasiskolintas iš „Samsung“ arba „Sony“. Taip pat tikimasi 120 W spartaus įkrovimo galimybės bei ultragarsinio piršto antspaudo skaitytuvo.

„Xiaomi 12“ pasieks rinką su dar nepristatyta „MIUI 13“ operacine sistema - paprasčiau tariant, tai modifikuota „Android 12“ versija.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas