Naujos problemos „Apple“? „Europos Sąjungos“ komisija planuoja įvesti vienodus „USB-C“ lizdus visiems telefonams

Rokas Gaidys

2021-09-23, 16:15 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Naujos problemos „Apple“? „Europos Sąjungos“ komisija planuoja įvesti vienodus „USB-C“ lizdus visiems telefonams

Problema, kuri turbūt būtu buvusi aktualiausia prieš daugiau nei dešimt metų kai visi telefonų gamintojai naudojo savas, o kai kurie pavieniai modeliai turėjo net atskiras jungtis. Žinoma, dabar beveik visi, išskyrus „iPhone“, naudoja jau įprastas „Type-C“ jungtis, todėl daugeliui problemos čia ir neturėtų būti. Visai nesenai „Europos Sąjungos“ komisija paskelbė, kad bando pažaboti išmaniųjų gamintojus ir įvesti vieną universalų telefono kroviklį „USB-C“.

Šiuo metu yra svarstoma galimybė visiems išmaniesiems „Europos Sąjungoje“ pritaikyti vienodą, „USB-C“ standartą. Pagrindinis šio pasiūlymo tikslas yra sumažinti vartotojų išmetamas atliekas panaudojant seną įkroviklį naujame prietaise. Ši žinia labai nepatiko „Apple“ atstovams, kurie teigia, kad tai pakenks ateities telefonų inovacijoms. Pastarieji jau ilgą laiką savo išmaniesiems prietaisams naudoja išskirtinę „Lightning“ jungtį ir savaime suprantama, kad ateities „iPhone“ modeliuose jos gali tekti atsisakyti.

Senieji „Android“ operacines sistemas palaikantys telefonai naudoja „USB micro-B“ jungtį, o jau ne vienerius metus gaminami modeliai turi modernesnę „USB-C“ jungtį kaip standartinę. Tiesa, ir pačių „Apple“ kuriami naujieji „MacBook“ taip pat naudoja „Thunderbolt 3“ lizdą, todėl šis svarstomas gali pakenkti tik „iPhone“ išmaniesiems, o ne visai technikos milžinės produkcijai. Pasak „BBC“, dar 2018-aisiais „USB micro-B“ buvo didžiojoje dalyje mobiliųjų telefonų, o tuo tarpu 29 procentai jau naudojo „Type-C“ ir tik 21 procentas buvo su „Lightning“ jungtimi.

Europos politikai jau daugiau nei dešimtmetį bando įvesti vienodą standartą telefonams ir pasak jų vien telefonų kabeliai sudaro daugiau nei 11 tonų atliekų kiekvienais metais. Dabar yra bandoma patvirtinti šią idėją nuo kitų metų pradžios ir taip įpareigoti visus telefonų gamintojus taikyti vienodą standartą įkrovikliams. Pasak jų, jeigu būtų priimtas šis siūlymas, tai būrų pergalė ne tik jiems patiems bet ir patiems vartotojams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas