Netrukus sulauksime įspūdingo telefono: bus galima tiek jį sulenkti, tiek susukti

Dainius Martinkus

2021-04-16, 13:00 (atnaujinta 2021-05-26, 10:37)

0 komentarų
Netrukus sulauksime įspūdingo telefono: bus galima tiek jį sulenkti, tiek susukti

Galima sakyti, kad „Samsung“ pristatydama „Galaxy Fold“ išmanųjį telefoną sukūrė sujudimą rinkoje. Kompanija pradėjo lenktynes sulankstomų telefonų rinkoje ir daugelis seka jai iš paskos. Turėti flagmaną sulenkiamu ekranu savotišku tapo prestižo reikalu.

Lankstų ekraną turintys flagmanai sulaukia nemažai dėmesio dėl savo futuristinio dizaino. Štai „LG“ taip pat buvo pristačiusi „LG Rollable“ su susukamu ekranu, bet šio įrenginio likimas yra pakibęs ant plauko dėl „LG“ pasitraukimo iš išmaniųjų telefonų rinkos. Štai Kinijos bendrovė „TCL“, dominuojanti pasaulio televizorių rinkoje, pristatė šių dviejų išskirtinių lanksčių ekranų hibridą. Telefono ekranas atsilenks ir jei jo dydis vartotojui bus vis dar bus per mažas, ekranas galės išsiplėsti išvažiuodamas iš korpuso, taip padidėdamas net iki 10 colių.

TCL sulankstomas telefonas

„TCL“ kuriamas telefonas, naudos panašią vyrių technologiją, kaip „Huawei Mate X“ t. y. ekranas atsilenks į išorę, todėl telefonas bus labai neatsparus fiziniams pažeidimams. Kompanija žada, kad net neatlenkus telefono ekranas galės išsiplėsti išvažiuodamas - tam tikslui netgi buvo sukurtas specialus vyris, atlaikantis ypač dideles apkrovas.

Pradinėje formoje ekrano dydis sieks 6,87 colio ir praktiškai nesiskirs nuo šiuolaikinių išmaniųjų telefonų, tačiau atlenkus ekraną jis padidės iki 8.85“ colio ir bus pats didžiausias tokio tipo telefonas. Tuo metu ekranui dar ir išvažiavus iš rėmelio, dydis įstrižainė taps net 10 colių, o tai jau nebe telefonų teritorija - dydžiu jis prilygs planšetėms.

TCL sulenkiamas flagmanas

Tiesa, šis meno kūrinys kol kas yra tik prototipas, kada jis pasirodys prekyboje - nežinia. Gamintojui liko išspręsti nemažą šūsnį problemų, kadangi tokio tipo telefonas yra labai trapus dėl vyrių mechanizmo sudėtingumo bei, žinoma, ekrano dydžio ir svorio. „TCL“ prototipo ekraną dengia plastikas, kaip pirmos kartos „Galaxy Fold“, kuris turėjo daug problemų dėl ekrano atsparumo. „TCL“ nenuilsdama suka galvas ir bendradarbiauja su partneriais, ieškodama būdų, kaip minkštą plastiką pakeisti stiklu, kuris yra daug kartų patvaresnis.

„TCL“ yra dukterinė „CSOT“ kompanijos įmonė. „CSOT“ užsiima ekranų gamyba ir yra viena didžiausių Kinijos ekranų gamintoja. Ši kompanija gamina ekranus skirtus telefonams ir net televizoriams, tad turi didelę patirtį, gamindama sudėtingas matricas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas