Netrukus sulauksime naujovės „Apple“ telefonuose: šiemet pasirodantys „iPhone“ gali būti paskutiniai, mums įprasti, modeliai

Lukas Snarskis

2022-05-15, 12:15 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

1 komentaras
Netrukus sulauksime naujovės „Apple“ telefonuose: šiemet pasirodantys „iPhone“ gali būti paskutiniai, mums įprasti, modeliai

Kalbos apie galimus pokyčius „Apple“ kuriamuose „iPhone“ serijos išmaniuose telefonuose sklinda jau ne vieną mėnesį. Internete jau kuris laikas kalbama apie tai, jog visai netrukus įrenginiuose atsiras USB-C įkrovimo jungtis, kuri pakeis iki tol naudotą „Lightning“.

Remiantis anksčiau pasirodžiusia informacija, tokie pokyčiai „Apple“ išmaniuosius telefonus turėtų pasiekti jau 2023 metais, kuomet debiutuos „iPhone 15“ serijos modeliai. Dabar aiškėja ir tai, jog JAV milžinės vadovai jau dabar testuoja savo produktus su USB-C jungtimi, praneša „Bloomberg“.

Pirmieji pranešimai apie įkrovimo jungties pokyčius „iPhone“ serijos įrenginiuose pasirodė dar 2017 metais, tačiau praėjus penkeriems metams – pokyčiai vis dar neįvyko. Įdomu tai, jog, kai kurių šaltinių teigimu, „Apple“ ketina pasiūlyti ir specialų aksesuarą, kuris leistų telefonuose su USB-C jungtimi turėti galimybę naudotis priedais su „Lightning“ jungtimi. Tiesa, kol kas išlieka neaišku ar toks priedas atkeliautų su telefonu ar jį reikėtų įsigyti atskirai.

Vertėtų prisiminti, jog viena pagrindinių priežasčių, dėl ko „Apple“ yra priversti svarstyti perėjimus prie USB-C įkrovimo jungčių savo įrenginiuose – tai Europos Sąjungos reikalavimai. Europoje jau kuris laikas siekiama suvienodinti visų įrenginių įkrovimo lizdus, o „Apple“ yra viena aršiausia tokių pokyčių kritikė.

Jei ši naujausia informacija pasitvirtins, „iPhone 14“ serija bus paskutinė su „Lightning“ jungtimi. Daugumą savo įrenginių „Apple“ jau perkėlė į USB-C ekosistemą, be „iPhone“ su „Lightning“ jungtimi palikdama tik pradinio lygio „iPad“ ir „AirPods“ serijas. „iPhone 15“ iš USB-C turėtų gauti įvairios naudos – greitesnis įkrovimas ir platesnės jungčių galimybės, ypač su pačios „Apple“ USB-C maitinamais įrenginiais.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas