„Nikon“, „Canon“ ar „Hasselblad“ gali tapti „Xiaomi“ partneriu?

„Nikon“, „Canon“ ar „Hasselblad“ gali tapti „Xiaomi“ partneriu?

Daugelis mūsų telefonus naudoja kaip pagrindinę kamerą fiksuojant svarbias akimirkas. Kiekvienais metais nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė yra geresnė, programinės ir aparatinės įrangos galimybės platesnės. Dauguma technologijų analitikų sako, kad 2020 metai turėtų būti mobilios fotografijos techninis šuolis. Nepaisant to, kai kurie gamintojai fotografijoje vis dar renkasi specializuotus partnerius. „Huawei P9“ matėme, kaip Kinijos technikos gigantė dirba kartu su „Leica“, kaip „Motorola“ bendradarbiavo su „Hasselblad“, o „Nokia“ tęsia bendradarbiavimą su „Zeiss“. Ir dabar pasirodė informacija, kad „Xiaomi“ taip pat galėtų pradėti įgyvendinti tokio tipo bendradarbiavimą su kokiu nors garsiu foto kamerų gamintoju.

Žinia pasklido, kai „Xiaomi“ viceprezidentas Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ (analogas „Twitter“) paskelbė apklausą. Apklausoje vartotojų buvo klausiama, su kokiu prekės ženklu jie norėtų, kad „Xiaomi“ bendradarbiautų – „Canon“, „Nikon“, „Hasselblad“ ir variantas „Nereikia bendradarbiauti“. Ši apklausa susilaukė didelio dėmesio ir po daugiau nei 4000 balsų į priekį išsiveržė „Hasselblad“ - įmonė, kuriai ne kartą buvo suteiktas geriausių pasaulyje fotoaparatų titulas, kurios kameros fiksavo vaizdus mėnulio išsilaipinimuose.

„Hasselblad“ pergalė šioje apklausoje nereiškia, kad „Xiaomi“ ketina su ja dirbti, tačiau tai vis dar rodo gamintojo susidomėjimą tobulinti savo kameras, kurios vis dar nepadeda pasiekti norimų rezultatų ir bent jau konkuruoti su geriausiais.

Verta prisiminti ir 2017 metų „Xiaomi“ vadovo pareiškimą visiems darbuotojams, kad „Xiaomi“ telefonų achilo kulnas yra kameros ir jie privalo susikoncentruoti į jų tobulinimą. Prireikė net 2 metų, kad pagaliau „Xiaomi“ pradėtų ieškoti partnerių? O gal tai tik kinų mėgstama dūmų uždangos strategija, nes „Xiaomi“ jau kurį laiką bendradarbiauja pirkdami kamerų komponentus iš „Samsung“?

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas