Oficialiai pristatyta „Android 12“: laukia didžiausi pokyčiai per 7 metus

Oficialiai pristatyta „Android 12“: laukia didžiausi pokyčiai per 7 metus

Kasmetinėje I/O kūrėjų konferencijoje „Google“ atskleidė nemažai detalių apie „Android 12“ operacinės sistemos versiją, kuri turėtų pasiekti vartotojus iki vasaros pabaigos. Bandomoji šios OS versija prieinama kūrėjams kone nuo metų pradžios, tačiau tik dabar atskleista, kokių vartotojo sąsajos pokyčių galime tikėtis.

„Android 12“ vartotojo sąsajos kalbą „Google“ vadina „Material You“ - pagrindinis skirtumas tarp šios ir visų senesnių „Android“ versijų yra dėmesys suasmeninimui. Naudotojai galės keisti kelių sąsajos komponentų spalvas ne tik operacinėje sistemoje ir standartinėse programose, bet ir kai kuriose trečiųjų šalių aplikacijose.

Vienas iš būdų pakeisti visos operacinės sistemos spalvų gamą - pakeisti fono paveikslėlį. „Android 12“ automatiškai parinks spalvas pagal vaizdą, ko pasekoje bus sukuriama nuosekli ir vientisa naudojimo patirtis.

Tačiau linksmybės nesibaigia vien spalvomis - bus galima keisti dar daugiau sistemos elementų. „Google“ teigia, jog naudotojai galės keisti linijų storį, sąsajos elementų mastelį ir dar daugiau - visa tai tam, kad operacinė sistema būtų kiek įmanoma geriau pritaikyta prie kiekvieno vartotojo poreikių. Atsiras ir naujų darbalaukio valdiklių, kuriuos taip pat bus galima pritaikyti savo poreikiams su naujaisiais nustatymais.

„Google“ nemenkai pakeitė ir pranešimų sritį - prie greitų veiksmų (pavyzdžiui Wi-Fi ar „Bluetooth“ įjungimo) atsiras tekstas, padėsiantis lengviau identifikuoti šiuos nustatymus.

Yra ir subtilesnių pokyčių, kaip atnaujintos animacijos - paspaudus įjungimo mygtuką ekranas pradės įsižiebti iš tos krypties, kurioje yra mygtukas. Užrakto ekranas pakeistas taip, kad kol nėra pranešimų, laikrodis užimtų didesnę ekrano dalį.

Su „Android 12“ atkeliaus ir patobulintas privatumas - viena iš svarbiausių funkcijų čia bus naujasis privatumo skydelis, leisiantis matyti kaip dažnai per pastarąsias 24 valandas tam tikros aplikacijos naudojo telefono vietos informaciją, kamerą bei mikrofoną. Tuo pačiu „Google“ dirba ties funkcija, kuri įgalintų kameros ir mikrofono išjungimą visoms aplikacijoms vienu mygtuko paspaudimu. Aplikacijoms paprašius prieigos prie Jūsų vietovės informacijos bus galima pasirinkti nurodyti apytikslę arba tikslią lokaciją.

„Google“ taip pat skelbia dirbanti ties tuo, kaip jos kuriami produktai sąveikauja tarpusavyje. Technologijų milžinė bendradarbiauja su automobilių gamintojais siekdama sukurti virtualius automobilių raktelius, veiksiančius „Android“ išmaniuosiuose įrenginiuose. Netrukus „Android“ telefonais bus galima valdyti ir „Android TV“ televizorius, naudojant telefoną vietoje TV pultelio.

Jei norite išbandyti „Android 12“, nebūtina laukti galutinės versijos debiuto - „Google“ skelbia, jog „Android 12“ beta versiją galima išbandyti vienuolikos skirtingų gamintojų įrenginiuose, tarp kurių yra „Xiaomi“, „OPPO“ ir „Google Pixel“. Daugiau informacijos apie beta versiją rasite čia.

Naujoji „Android“ versija kartu su visomis „Material You“ savybėmis pirmiausia pasieks „Google Pixel“ serijos įrenginius, mat jie dažnai būna pirmieji, gaunantys naujausias funkcijas. Kadangi kiekvienas gamintojas pritaiko „Android“ prie savo poreikių, prireiks laiko, kol kiekvienas prekės ženklas pereis prie „Android 12“ operacinės sistemos.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas