Oficialiai pristatyta „OnePlus 9” serija: rinkos chuliganai suaugo ir siūlo geriausius telefonus rinkoje

Oficialiai pristatyta „OnePlus 9” serija: rinkos chuliganai suaugo ir siūlo geriausius telefonus rinkoje

Vakar „OnePlus” gyvai transliuotame renginyje iškilmingai pristatė naująją „OnePlus 9” flagmanų seriją, kurią sudaro trys modeliai - viso pasaulio rinkoms skirti „OnePlus 9” ir „OnePlus 9 Pro” bei tik Indijoje ir Kinijoje planuojamas pardavinėti „OnePlus 9R” (apie jį papasakosime šiek tiek vėliau). Kompanija šiemet, kaip niekada anksčiau, susikoncentravo į solidumą ir didžiausio savo Achilo kulno - kameros - kokybės gerinimą.

Šiais metais „OnePlus” nusprendė kur kas labiau pakeisti telefonų dizainą, siekdama jiems suteikti naują veidą ir daugiau prabangos. Labiausiai pastebimas pokytis - naujas kamerų išdėstymas. Tiek „OnePlus 9”, tiek „OnePlus 9 Pro” atsisakė vertikaliai centre išdėstytų pirmtako objektyvų ir juos nustūmė į kairį nugarėlės kraštą. Du didesni kameros sensoriai įmontuoti vertikaliai, o po jai atsidūrę mažesni - horizontaliai. Beje, pastarieji pasitarnauja ir kaip abu modelius vieną nuo kito atskirti leidžiantis bruožas - „OnePlus 9” turi tik vieną mažą akytę, o brangesnis „Pro” - dvi. Tarp objektyvų puikuojasi legendinio švedų kamerų gamintojo pavadinimas - „Hasselblad”.

Kalbant apie patį korpusą, jo konstrukcija „OnePlus 9 Pro” atveju iš esmės nepasikeitė. Lenktą ekraną ir lenktą nugarėlės stiklą jungia tvirtas aliuminio rėmas, o atsparumą vandeniui ir dulkėms garantuoja IP68 sertifikatas. Šiokių tokių pokyčių sulaukė spalvos - gamintojas pirkėjams siūlo rinktis iš matinių pušies žalios ir ryto rūko atspalvių bei ypatingos švitrinio popieriaus tekstūrą primenančios žvaigždžių juodos.

Užtat šiemet didesnių permainų dizaino srityje sulaukė mažasis „OnePlus 9”. Kitaip nei didžiojo brolio atveju, jo ekranas yra visiškai plokščias, o rėmas gaminamas ne iš aliuminio, o iš stiklo pluošto sutvirtinto plastiko. Nors oficialiai tokius pokyčius bandoma pateikti kaip bandymą pagerinti laikymo rankoje patogumą ir sumažinti svorį, akivaizdu, jog priežastis - noras sumažinti įrenginio kainą. „OnePlus 9” korpusas taip pat neturi oficialiai patvirtino atsparumo vandeniui, tačiau gamintoja žada, jog jis vis tiek be vargo atlaikys aplaistymą vandeniu ar lietaus lašus. Spalvų pasirinkimą sudaro matinės žiemos rūko ir arktinio dangaus bei matinę plėvelę po blizgančiu paviršiumi turinčios astralinės juodos.

Priekinėje „OnePlus 9 Pro” dalyje montuojama 6,7 colio įstrižainės QHD+ raiškos „SuperAMOLED” matrica, kurios maksimalus atsinaujinimo dažnis siekia 120Hz. Iš pirmo žvilgsnio, pokyčių nuo pernai ne tiek ir daug, tačiau svarbiausias iš jų yra LTPO ekrano technologija. Ji leidžia ekranui atsinaujinimo dažnį preciziškai keisti nuo 1Hz iki 120Hz, o ne tik šokinėti tarp 60Hz ir 120Hz. Tai padės sutaupyti daug baterijos energijos, kadangi „YouTube” ir didelė dalis ekranuose atvaizduojamo turinio puikiai gali pasitenkinti 30, o kartais netgi dar mažesniu hercų skaičiumi. „OnePlus 9 Pro” matrica ypatinga ir tuo, jog gali atvaizduoti net vieną milijardą atspalvių, o maksimalus šviesumas siekia net 1300 nitų - tai leis turinį ekrane įžiūrėti net ir itin saulėtą dieną.

Tuo metu „OnePlus 9” ekranas šiek tiek kuklesnis. Jo įstrižainė yra 6,55 colio, o raiška - FHD+. Nors jis taip pat palaiko maksimalų 120Hz atsinaujinimo dažnį, jis gali kisti tik tarp 60Hz ir 120Hz. Šviesumas irgi šiek tiek mažesnis - siekia 1100 nitų. Užtat, kaip ir didysis brolis, jis palaiko HDR10+ standartą, kurį išnaudoja „Netflix” ir kitos vaizdo transliavimo programėlės.

Kalbant apie specifikacijas, čia skirtumų kur kas mažiau. Tiek „OnePlus 9”, tiek „OnePlus 9 Pro” gamintojas pasirinko naudoti patį galingiausią šiuo metu prieinamą „Snapdragon 888” lustą, 8 arba 12GB operatyviosios ir 128GB aba 256GB vidinės atminties. Abu telefonai taip pat turės stereo garsiakalbius, palaikys 2 SIM korteles, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6 ir, žinoma, 5G, be kurio neįsivaizduojamas joks naujas brangesnis telefonas. Išmaniuosiuose veiks „Android 11” paremta „Oxygen OS 11” vartotojo sąsaja. Gamintojas taip pat žada dvejus metus tiekti „Android” versijų atnaujinimus bei trejus metus siųsti saugumo pataisymus - taip vartotojams bus suteikiama galimybė ilgiau nekeisti išmaniojo.

Nedidele staigmena tapo tai, kad tiek „OnePlus 9”, tiek „OnePlus 9 Pro” bus montuojamos vienodos 4500mAh talpos baterijos, palaikančios 65W galios greitąjį laidinį „Warp Charge 65T” įkrovimą. „OnePlus 9”, kitaip nei jo pirmtakas „OnePlus 8” šiemet taip pat gavo 15W galios belaidžio įkrovimo galimybę (tuo galės džiaugtis tik europiečiai ir amerikiečiai - Azijos rinkoms skirti modeliai šios funkcijos neturės). Tuo metu „OnePlus 9 Pro” pasiūlys dar greitesnį 50W „Warp Charge 50 Wireless” belaidį įkrovimą.

„OnePlus 9” ir „OnePlus 9 Pro” kameros

Kadangi gamintojas šiemet daugiausia kameroms, nenuostabu, jog apie jas papasakoti tikrai yra ką. Deja, abiejų išmaniųjų kamerų sistemos skiriasi iš esmės ir, deja, į vienus vartus „Pro” modelio naudai.

Įspūdingiausias iš „OnePlus 9 Pro” kamerų ketvertuko yra pagrindinis pagal specialų užsakymą gamintas 48MP „Sony IMX789” jutiklis, turintis OIS ir f/1.8 diafragmą. Jis aprūpintas tokiomis rinkoje neregėtomis funkcijomis, kaip „Skaitmeninio persidengimo HDR”, dvigubu ISO ir 12 bitų RAW formato palaikymo - tai leis įamžinti dar spalvingesnes nuotraukas, nei bet kokiu kitu išmaniuoju. Ši kamera taip pat gali filmuoti 4K 120fps ir 8K 30fps kokybe.

Antroji, itin plataus kampo, „OnePlus 9 Pro” akis ne mažiau įspūdinga. Neįprastai tokio tipo kamerai kokybišką 50MP „Sony IMX766” jutiklį dengia pagal specialią technologiją pagamintų lęšių sistema, kuri leidžia panaikinti tokios rūšies objektyvams būdingą žuvies akies efektą, kai nuotraukos kraštai yra smarkiai iškraipyti. Šis sensorius taip pat turi makro fotografijos funkciją - gali įamžinti objektus vos iš 4cm atstumo.

Kita vertus, likusios dvi kameros, kaip leidžia spėti ir išorinis dydžių skirtumas, ne tokios įspūdingos. „OnePlus” greičiausiai taupymo sumetimais vis dar renkasi nenaudoti „Huawei” ir „Samsung” mėgstamo periskopinio 5 ar 10 kartų optiškai vaizdą didinti skirto jutiklio, tad jo vietoje atsidūrė paprasta 8MP kamera su 3,3 karto priartinimo galimybe. Na, o paskutinis ketvirtasis jutiklis yra monochrominis - leidžia fiksuoti kokybiškesnes juodai baltas nuotraukas. Tokius jutiklius prieš eilę metų buvo pamėgusi „Huawei”, tačiau suabejojusi reikalingumu vėliau jų atsisakė. Klausimas, kodėl tokio atributo staiga prisireikė „OnePlus” - ar tik nebus taip, jog toks sensorius skirtas nebrangiai specifikacijų lape telefono kamerų skaičių išpūsti iki ketvertuko?

„OnePlus 9” tenkinasi žemesnės klasės pagrindiniu „IMX 689” jutikliu, kurio raiška taip pat siekia 48MP, o palaikomų technologijų sąraše taip pat randame dvigubą ISO ir 12 bitų RAW. Tiesa, čia nėra optinio vaizdo stabilizavimo, o filmavimo galimybės apribotos iki 4K 60fps ir 8K 30fps. Gera žinia yra tai, kad standartinis modelis gavo tą pačią 50MP itin plataus kampo kamerą, galinčia fotografuoti makro kadrus. Deja, paskutinis trečiasis jutiklis yra monochrominis, o ne priartinimui skirtas.

Abu išmanieji aprūpinti 16MP asmenukių kameromis.

Naujieji „OnePlus” flagmanai ant Europos prekybininkų lentynų atsidurs jau balandžio 2 dieną, tačiau juos iš anksto bus galima užsisakyti jau poryt - kovo 26 dieną. Bazinės „OnePlus 9” versijos su 8GB RAM ir 128GB vidinės atminties kaina sieks 699 eurus, o už brangesnį 12GB/256GB modelį teks pakloti 799 eurus. „OnePlus 9 Pro” atitinkamai kainuos 899 ir 999 eurus.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas