„OnePlus“ pristatė įspūdingą dizaino sprendimą: sugalvojo, kur paslėpti priekinę kamerą

Dainius Martinkus

2021-02-11, 09:00 (atnaujinta 2022-12-03, 19:12)

0 komentarų
„OnePlus“ pristatė įspūdingą dizaino sprendimą: sugalvojo, kur paslėpti priekinę kamerą

Nuo 2018 metų pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojai kaip išprotėję bando mažinti rėmelius, juosiančius išmaniojo telefono ekraną, kartais net nepagalvodami apie estetiką. Pirma atsirado ekrano išpjovos, tada prasidėjo eksperimentai su motorizuotomis kameromis, išlendančiomis iš telefono korpuso. Vėliau abu šiuos sprendimus pakeitė skylutės formos ekrano išpjova, o šiuo metu jau artėjama prie kokybiško asmenukių objektyvo paslėpimo po ekranu. Tačiau kai atrodo, nieko naujo sugalvoti neįmanoma, „OnePlus“ ėmė ir ištraukė dar vieną kiškį iš kepurės - kamerą sugebėjo sumontuoti pačiame ekrano rėme.

„OnePlus“ pateikė prašymą Pasaulinei intelektinės nuosavybės organizaciji (WIPO) dar 2020 metų antrame ketvirtyje, kuris šį mėnesį buvo patvirtintas ir viešai paskelbtas.

Remiantis pateikta dokumentacija, asmenukių kamera bus sumontuota siaurame rėmelyje aplink telefono ekraną, taip išlaikant matricos vientisumą. Šios technologijos privalumas, kad žiūrint vaizdo turinį ar žaidžiant žaidimus neblaškomas dėmesys ir nėra užstojami jokie ekrano elementai. Asmeniškai aš nesu didelis ekrano iškarpų fanas. Jos labai krenta į akis, didina telefono gamybos kaštus, o kai kuriais atvejais aplink išpjovas netgi iškraipomos spalvos. Bet kokiu atveju, siauri ekrano rėmeliai atrodo elegantiškai, net ir turint galvoje tam pasiekti reikalingus technologinius iššūkius.

Be to, kai kamera sumontuota rėmelyje, yra ir daugiau privalumų, nei vien tik „švarus“ vaizdas. Ši technologija yra pigi, todėl nereikia įmantrių OLED ar LCD matricų, dėl ko smarkiai atpinga viso įrenginio kaina. Antra, šis sprendimas yra patikimesnis, nei išlendančios kameros mechanizmas, bei neigiamai nepaveikia nuotraukų kokybės, kas šiuo metu yra didžiausia kamerų po ekranu problema.

Dar nėra aišku ar „Oneplus“ išleis telefoną šiais metais panaudodami šią priekinės kameros sistemą. Žinant kitų tipų asmenukių kamerų sistemų privalumus ir trūkumus, turint omenyje gamybos kaštus. Manoma, kad „Oneplus“ tokias kameras naudos savo biudžetinėje „Nord“ serijoje.

Konkurentai iš „Meizu”, jau yra išleidę telefonų su panašia kameros sistema, kai siaurame rėmelyje sumontuota asmenukių kamera. Tiesa rėmelis yra kiek „storesnis“, nei „OnePlus“ pateiktame dizaino eskize, todėl kyla klausimas, ar tikrai „OnePlus” sugebės pasiekti tokį rėmo plonumą ir masinės gamybos įrenginiuose. Na, bet kuriuo atveju, kompanijai linkime sėkmės - jos užpatentuota technologija galėtų tapti labai laukiamu tarpiniu žingsniu tarp išmaniųjų su ekrano išpjovomis ir po ekranu montuojamų asmenukių kamerų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas