„Oppo“ pristatė įspūdingąjį „Find N“ telefoną: nusitaikė į sulenkiamų telefonų karaliaus sostą?

Lukas Snarskis

2021-12-15, 10:15 (atnaujinta 2023-01-08, 14:23)

0 komentarų
„Oppo“ pristatė įspūdingąjį „Find N“ telefoną: nusitaikė į sulenkiamų telefonų karaliaus sostą?

Kinijos milžinė „Oppo“, kaip ir kiekvienais metais, rengia metinį „Oppo Inno Day“ renginį, kurio metu pristato naujausias technologijas bei produktus. Šiandien prasidėjo antroji renginio diena, o jos metu buvo pristatytas ir pirmasis bendrovės sulenkiamas išmanusis telefonas. Kalbos apie naująjį „Oppo Find N“ sklido jau kuris laikas, o dabar visos jo pagrindinės savybės žinomos ir oficialiai.

Akivaizdu, jog vienas didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų iš Kinijos nusitaikė į „Samsung“ užimamą poziciją sulenkiamų įrenginių segmentą. Naujasis „Oppo Find N“ iš pirmo žvilgsnio yra ganėtinai panašus į „Galaxy Z Fold“ serijos produktus. Priekinėje išmaniojo dalyje rasime 5,49 colių įstrižainės AMOLED ekraną, kurį bus galima naudoti tuomet, kai telefonas yra sulenktas. Šis mažesnis ekranas turės 60 Hz atsinaujinimo dažnį. Verta paminėti ir tai, jog priekinė dalis yra apsaugota „Gorilla Glass Victus“ apsauginiu stiklu.

Atlenkus šį išmanųjį telefoną rasime 7,1 colių įstrižainės ekraną, kurio kraštinių santykis siekia 8:4:9. „Oppo Find N“ taip pat aprūpintas ir 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu, kuris gali varijuoti tarp 0 Hz ir 120 Hz, atsižvelgiant į tai kokiomis programėlėmis naudojatės. Bene daugiausiai dėmesio vertas sprendimas – „Flexion Hinge“ mechanizmas, kuris naudojamas sulenkiamame ekrane. Jį sudaro net 136 skirtingi komponentai, kurie atlieka dvi itin svarbias užduotis.

Visų pirma, ekranas susilenkia taip, jog raukšlė, esanti viduryje yra net 80 proc. mažiau pastebima. Antra, pastarasis mechanizmas pašalina ir tarpą tarp dviejų pusių, kuomet išmanusis telefonas yra sulenktas. Tai bene didžiausias išskirtinumas, lyginant su „Samsung“ pademonstruotais sulenkiamais įrenginiais. Verta paminėti, jog „Oppo FInd N“ turi ir papildomą „FlexForm“ režimą, kuris leidžia lankstyti ekraną į abi puses nuo 50 iki 120 laipsnių kampais. Tai leis šį flagmaną naudoti ir vieną iš dalių pastačius ant lygaus paviršiaus ar pan.

„Oppo“ pirmąjį savo sulenkiamą telefoną aprūpino „Qualcomm Snapdragon 888“ procesoriumi su 12 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB vidinės atminties. Verta paminėti ir tai, jog čia bus naudojami LPDDR5 RAM ir UFS 3.1 lustai. Išmaniojo telefono veikimą palaikys 4500 mAh talpos baterija su 33W greituoju įkrovimu, o taip pat turės ir 15W belaidžio įkrovimo galimybę. Gamintojas pasirūpino ir šio flagmano kameromis, kurių rasime net penkias – trys iš jų įmontuotos nugarėlėje bei po vieną ant kiekvieno ekrano.

„Oppo Find N“ nugarėlėje rasime 50 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą plataus kampo kamerą, o greta jos ir 16 MP itin plataus kampo bei 13 MP teleobjektyvas. Išmanusis telefonas taip pat turės ir nemažai funkcijų, kurios padės išnaudoti didžiausius jo privalumus – tai ekranus. „Oppo“ pasiūlys galimybę padalinti pagrindinį ekraną į dvi dalis, vos dviejų pirštų prisilietimu. Specialios funkcijos suteiks galimybę nesunkiai perkelti priekiniame ekrane esančią informaciją į atlenkiamą ekraną ir atvirkščiai.

Pranešama, kad naujasis „Oppo Find N“, bent jau kol kas, bus prieinamas tik Kinijoje, o jo prekyba prasidės gruodžio 23 dieną. Pigiausias šio sulenkiamo telefono modelis kainuos vos 1070 eurų, o už tai vartotojai gaus 8 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas