Paaiškėjo populiariausi telefonai Lietuvoje: nepatikėsite, ką perka daugelis mūsų

Paaiškėjo populiariausi telefonai Lietuvoje: nepatikėsite, ką perka daugelis mūsų

„Apple“ ir „Samsung“ – šių dviejų gamintojų išmanieji pirmąjį šių metų pusmetį karaliauja perkamiausių Lietuvoje telefonų TOP10 sąraše, o net kas antras išmanusis yra per pastaruosius metus išleistas aukščiausios klasės flagmanas. Tokias naujas tendencijas atspindi „Telia“ statistika.

„Telefonu žmonės naudojasi visą dieną, o daliai tai yra ir darbo įrankis, todėl rinkdamiesi naują išmanųjį lietuviai kelia vis didesnius reikalavimus. Tai rodo ir pardavimų duomenys: prieš metus iš dešimties perkamiausių telefonų trys buvo naujausi flagmanai, šįmet tokių jau penki. Beje, keturi iš jų palaiko 5G ryšį, taigi lietuviai sparčiai ruošiasi naujai, dar greitesnio mobiliojo interneto erai“, – pastebi „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

Įsigalėjo dvivaldystė

Itin sėkmingas pirmasis pusmetis buvo anksčiau nei įprastai, sausį pristatytam „Samsung Galaxy S21“ – jis įsitvirtino garbingoje antroje pozicijoje, nusileisdamas tik vidutinės klasės pusbroliui „Galaxy A52“.

Ketvirtą ir penktą vietas populiariausių išmaniųjų sąraše dalinasi pernai rudenį pristatyti „Apple iPhone 12“ ir „iPhone 12 Pro“, o pažangiausia „iPhone 12 Pro Max“ versija liko devinta. R. Marcišauskienė pastebi, kad iškart po pristatymo rinkoje buvo jaučiamas „Apple“ ragelių trūkumas, todėl jų paklausa išliko aukšta iki pat pirmojo šių metų ketvirčio pabaigos, o antrąjį ketvirtį pirkėjų dėmesį pritraukė naujas, purpurinis „iPhone 12“ modelis.

Dar vienas pernykštis flagmanas, „Samsung Galaxy S20 FE“, užkopė į aštuntą perkamiausiųjų poziciją. Laipteliu aukščiau yra senesnis, 2019-aisiais pristatytas „iPhone 11“. Pasak „Telia“ ekspertės, šis išmanusis lieka populiarus tiek dėl patrauklios kainos, tiek dėl išskirtinio dizaino.

Kitose pozicijose išsibarstę vidutinės ir žemesnės klasės „Samsung Galaxy A“ išmanieji.

Kinų gamintojų sunkumai

Tuo pačiu laikotarpiu prieš metus tarp perkamiausių dar pateko du „Huawei“ telefonai, tačiau šįmet šio gamintojo lyderių sąraše nebėra. Žmonių susidomėjimas mažėja pirmiausia dėl to, kad „Huawei“ teko atsisakyti „Google Play“ parduotuvės ir daugeliui aktualių „Google“ programėlių.

Kitas kinų gamintojas, „Xiaomi“, sparčiai auga visų Baltijos šalių rinkose, visgi Lietuvoje pirmąjį pusmetį jis liko už TOP10 atžymos – tai lėmė dažnai keičiamas modelių asortimentas ir jų trūkumas rinkoje.

Perkamiausių 2021 metų pirmojo pusmečio išmaniųjų „Telia“ dešimtukas atrodo taip:

  1. „Samsung Galaxy A52 4G“

  2. „Samsung Galaxy S21 5G“

  3. „Samsung Galaxy A51“

  4. „Samsung Galaxy A12“

  5. „Apple iPhone 12 5G“

  6. „Apple iPhone 12 Pro 5G“

  7. „Apple iPhone 11“

  8. „Samsung Galaxy S20 4G FE“

  9. „Apple iPhone 12 Pro Max 5G“

  10. „Samsung Galaxy A71“

    Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas