Palyginti nauji „Samsung“ flagmanai – tai turėtų būti geros naujienos europiečiams

Leonardas Sindaravičius

2022-02-08, 07:35 (atnaujinta 2022-11-29, 00:35)

0 komentarų
Palyginti nauji „Samsung“ flagmanai – tai turėtų būti geros naujienos europiečiams

Iki „Samsung Unpacked“ renginio, kuriame Pietų Korėjos technologijų milžinė pristatys naują savo flagmaną „Galaxy S22“, liko vos pora dienų. Laikui iki prezentacijos senkant, internete pasirodė „Exynos 2200“ ir „Snapdragon 8 Gen 1“ procesorių palyginimas.

Šis palyginimas svarbus tuo, kad „Galaxy S22“ bus naudojami abu lustai, priklausomai nuo regiono - Europos žemyną pasieks „Exynos 2200“ turintys modeliai, tuo tarpu JAV rinkoje bus prekiaujama modeliais su „Snapdragon 8 Gen 1“. „Geekbench“ pateiktoje lentelėje matoma, kiek skirsis abiejų procesorių veikimas:

Kaip matoma iš testų rezultatų, lustų rinkiniai nepasižymi dideliais skirtumais. Abu testuoti įrenginiai yra „Galaxy S22 Ultra“ - „SM-S908B“ žymi JAV skirtą modelį su „Snapdragon“ procesoriumi, tuo tarpu „SM-S908U“ yra europietiškoji versija su „Exynos“. Pastarieji modeliai, kurių sulauksime ir Lietuvoje, pasižymi geresniu atskirų branduolių veikimu, tačiau yra šiek tiek silpnesni už „Snapdragon 8 Gen 1“ naudojant kelis branduolius vienu metu.

Verta paminėti, jog teste rodomas tik procesorių veikimo palyginimas, ignoruojant kitus aspektus, kurie turės įtakos realiuose įrenginių bandymuose. Pavyzdžiui, „Exynos 2200“ naudojama „AMD RNA2“ architektūra turėtų įgalinti šviesos spindulio sekimą žaidimuose. Akivaizdu, kad norint sužinoti tikruosius skirutmus, teks palaukti realaus JAV ir Europos rinkoms skirtų išmaniųjų telefonų palyginimo.

„Galaxy S22“ gali debiutuoti anksčiau, nei tikėtasi

Pasak „Samsung“ produktų pristatymo grafiko, visi „S22“ serijos išmanieji telefonai turėtų pasiekti prekybą vasario 25-ąją. Tačiau džiūgauti dar anksti - Korėjos milžinė, kaip ir visi elektronikos prietaisų gamintojai, susiduria su tiekimo problemomis. To pasekoje tikėtina, kad tik „Galaxy S22 Ultra“ debiutuos suplanuotu metu, o mažesnieji „S22“ ir „S22+“ bus išleisti keliomis dienomis vėliau. Visa tiesa paaiškės vasario 9-osios „Samsung Unpacked“ renginio metu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas