Paradoksas ekonominio nuosmukio akivaizdoje: tūkstančius kainuojančius „Samsung“ telefonus lietuviai šluoja nuo lentynų

Lukas Snarskis

2021-08-27, 17:15 (atnaujinta 2021-09-09, 01:27)

0 komentarų
Paradoksas ekonominio nuosmukio akivaizdoje: tūkstančius kainuojančius „Samsung“ telefonus lietuviai šluoja nuo lentynų

Lietuvoje prasideda oficialūs „Samsung“ sulenkiamų išmaniųjų telefonų „Galaxy Z Fold3 5G“, „Galaxy Z Flip3 5G“, išmaniųjų laikrodžių „Galaxy Watch4“ ir „Galaxy Watch4 Classic“ bei naujo dizaino belaidžių ausinių „Galaxy Buds2“ pardavimai. Naujus įrenginius jau galima įsigyti Lietuvos mobiliųjų operatorių, elektronikos prekių, firminėse „Samsung“ parduotuvėse bei internete adresu samsung.lt.

Užsakymų apimtys viršija lūkesčius

Nors oficialūs aukštos klasės sulenkiamų išmaniųjų telefonų pardavimai Lietuvoje prasidėjo tik šiandien, didžiausi technologijų entuziastai jau spėjo pasinaudoti išankstinių užsakymų galimybe. Naujausi pardavimų duomenys rodo, kad susidomėjimas abiem sulenkiamais išmaniaisiais telefonais yra itin didelis o išankstinių užsakymų apimtys viršija visus lūkesčius tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.

Išankstinių užsakymų laikotarpiu parduota 20 kartų daugiau sulenkiamų įrenginių nei pernai, kai buvo pristatytas „Z Fold2 5G“ išmanusis telefonas. Visose Baltijos šalių rinkose nuperkamų modelių santykis yra labai panašus – 53 proc. pasirinko „Galaxy Z Flip3 5G“ išmanųjį telefoną, o 47 proc. „Z Fold3 5G“ įrenginį.

40 proc. vartotojų rinkosi „Galaxy Z Flip3 5G“ telefonus su 256 GB atmintimi, o 38 proc. žmonių įsigijo „Z Fold3 5G“ išmaniuosius telefonus su 512 GB atmintimi. Tradiciškai pirkėjų dėmesį labiausiai patraukė praktiškosios šios telefonų serijos spalvos – net 50 proc. abiejų modelių užsakymų sudarė fantomo juodos spalvos įrenginiai. Tuo tarpu maždaug trečdalis „Galaxy Z Flip3 5G“ pirkėjų rinkosi kreminę spalvą, o 38 proc. žmonių įsigijo žalios spalvos „Z Fold3 5G“.

„Šiandien sulenkiami telefonai peržengia įprastas telefonų ribas, tačiau tikiu, kad netolimoje ateityje tai taps įprasta. Naujos kartos įrenginiai yra dar geriau pritaikyti darbui daugiaprogramiu režimu. Vienu iš svarbiausių uždavinių kuriant naujus sulenkiamus telefonus tapo dar didesnės „Galaxy“ ekosistemos galimybės. Taip pat kartu su „Google“ dirbame tam, kad kuo daugiau programėlių būtų pritaikytos unikaliems sulenkiamiems ekranams“, – sako Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Gausi įrenginių ekosistema

„Galaxy Z Fold3“ modelis sujungia tai, ką geriausio gali pasiūlyti išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai. „Samsung“ vartotojai iš sulenkiamo įrenginio tikisi patvarumo ir ilgaamžiškumo, todėl naujosios kartos „Galaxy Z“ modeliai gali pasigirti neprilygstama surinkimo kokybe. Pirmą kartą sulenkiamų išmaniųjų telefonų istorijoje „Galaxy Z Fold3 5G“ ir „Galaxy Z Flip3 5G“ yra aprūpinti IPX8 atsparumu vandeniui. Abiejų prietaisų gamyboje pritaikytas naujasis sustiprintas aliuminis, kuris yra atspariausias iš naudojamų telefonuose, bei kiečiausias „Corning® Gorilla® Glass Victus™“ stiklas.

Atlenkę „Z Fold3“ galite visiškai susikoncentruoti į turinį dėl jokių iškarpų neturinčio 7,6 colio „Infinity Flex“ ekrano. Tai pasiekti padėjo nauja po ekranu paslėptos priekinės kameros technologija. Būtent todėl „Z Fold3“ siūlo padidintą žiūrėjimo plotą ir vartotojai gali matyti nepertraukiamą savo mėgstamiausių programėlių vaizdą.

Atliepdami vartotojų poreikius, modeliui „Z Fold3“ „Samsung“ pritaikė „Note“ linijos savybę – „S Pen“ rašiklio palaikymą. Tai itin patiks daug užduočių vienu metu atlikti mėgstantiems naudotojams bei „Note“ linijos gerbėjams.

„Z Flip3“ patiks stilingiems ir aktyviems. Šio modelio išmanieji pasižymi originaliomis spalvomis, elegantišku dizainu ir aukščiausios klasės funkcijomis. Beje, išorinis ekranas nuo šiol yra keturis kartus didesnis ir palengvina žinučių bei pranešimų peržiūrą neatvėrus pagrindinio ekrano.

„Z Flip3“ sukurtas tiems, kurie nori fiksuoti ir dalintis savo prisiminimais greitai ir patogiai. Naujos kameros funkcijos ir „Flex“ režimas leis užfiksuoti asmenukę be jokio prisilietimo, o „Quick Shot“ įgalins ne tik įamžinti nuotrauką naudojant išorinį ekraną, kai telefonas yra sulenktas, bet ir pradėti filmuoti du kartus paspaudus įjungimo mygtuką.

Be sulenkiamų išmaniųjų, „Samsung“ taip pat pristatė ir dėvimųjų prietaisų liniją: laikrodžiuose „Galaxy Watch4“ ir „Galaxy Watch4 Classic“ veikia nauja „Wear OS“ operacinė sistema, be to, laikrodžiai siūlo patobulintą veikimą, sklandžią sąveiką su kitais įrenginiais ir geresnę vartotojo patirtį nei bet kada anksčiau.

Prie naujosios „Galaxy Z“ serijos prisijungia ir „Galaxy Buds2“ belaidės ausinės, sukurtos komfortiškai jas dėvėti kasdien ir suteikiančios aukštos kokybės garso patirtį, leidžiančią mėgautis geriausiomis akimirkomis visur ir visada. Būdamos „Galaxy“ ekosistemos dalimi, „Galaxy Buds2“ yra tobulos „Galaxy“ išmaniojo telefono, laikrodžio ir planšetės kompanionės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas