Pasitikėjimas technologijų rinkoje: ką jis reiškia ir kodėl toks svarbus pasaulio ekonomikos vystymuisi?

Ignas Petrikonis

2021-05-21, 16:50 (atnaujinta 2021-05-26, 10:39)

0 komentarų
Pasitikėjimas technologijų rinkoje: ką jis reiškia ir kodėl toks svarbus pasaulio ekonomikos vystymuisi?

Pastaruoju metu pasaulis patyrė ypatingų iššūkių ir daug nežinomybės. Visą planetą apėmusi pandemija paveikė ne tik įprastas gyvenimo sritis kaip kelionės, darbas ir laisvalaikis, bet pakeitė ir tai, kaip veikia ekonomika. Per šį laikotarpį smarkiai paspartėjo visi skaitmenizacijos procesai, tapę pagrindiniu finansinių srautų varikliu.

Vis dėlto, „Huawei“ vyresnioji viceprezidentė ir valdybos pirmininkė Chen Lifang įsitikinusi, jog pandeminė situacija taip pat pademonstravo, jog koordinuoti veiksmai ir inovacijų vystymasis neįmanomas be pasitikėjimo kūrimo ir palaikymo. Jos nuomone, nesukūrus šia vertybe grįsto santykio, sunkiai įsivaizduojama socialinių normų ir technologijų sąveika, be kurios ateinantį dešimtmetį neįsivaizduojamas ekonomikos augimas.

Du ateities keliai

Pirmasis kelias, kaip visuomenė galėtų užmegzti pasitikėjimu grįstą ryšį su technologijomis, priklauso nuo to, kaip pasirinksime reguliuoti skaitmeninių sprendimų kūrimą ir naudojimą. Skaitmeninės technologijos turi tiek potencialo, kad galėtų užtikrinti viso pasaulio ekonomikos augimą kelis ateinančius dešimtmečius, tačiau, nesant teisinės jų naudojimo kontrolės, vargu ar jos prisidės prie didesnės visuomenės laisvės ir ilgalaikio klestėjimo.

Kadangi vis didesnė gyvenimo dalis keliasi į elektroninę erdvę, reguliuotojams tenka sudėtinga užduotis užtikrinti saugų duomenų perdavimą, saugojimą ir apdorojimą. Šiuo metu daug diskutuojama, kokį reguliavimo būdą pasirinkti, tačiau visuotinai sutariama, jog jis turi būti maksimaliai skaidrus ir gebantis greitai prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų. C. Lifang mano, jog šią teoriją geriausiai praktikoje pritaikė Vokietija, priėmusi naują kibernetinio saugumo aktą, pagal kurį visiems gamintojams bus taikomi vienodi ir skaidrūs reikalavimai. Šis aiškumas – vienas svarbiausių norimo pasiekti pasitikėjimo komponentų.

Antrasis kelias, galintis padėti užtikrinti pasitikėjimą technologijomis – nustatyti standartai, kurie skatina rinkos pažangą ir padeda apsaugoti vartotojų interesus. „Nors teoriškai tokiai kompanijai kaip „Huawei“ būtų naudingiau neturėti konkurentų, jei visi produktai rinkoje naudotų „Huawei“ sukurtas technologijas, vartotojai dėl to nukentėtų. Bendri standartai skatina gamintojus tobulėti“, – vaizdžiai aiškina ekspertė. Geriausiai tai iliustruoja 2G, 3G, 4G ir naujasis 5G mobiliojo ryšio standartai, sudarantys vienodas sąlygas sveikai infrastruktūros gamintojų konkurencijai ir geresnėms ekonomikos vystymosi galimybėms.

Ką technologijų industrijoje reiškia pasitikėjimas?

„Kalbėdami apie pasitikėjimo svarbą, omenyje turime ne tik pasitikėjimą savo komerciniais partneriais – vartotojai taip pat turi pasitikėti jų naudojamomis technologijomis. Žinojimas, jog technologijų rinkoje yra vykdoma aiški kontrolė, yra pirmas žingsnis pasitikėjimo link. Deja, tik bendros taisyklės gali kurti visuomenės palankumą technologijų diegimui“, – mano „Huawei“ vyresnioji viceprezidentė.

Ekonominio vystymosi sėkmė priklauso nuo to, kaip plačiai bus pritaikytas teisinis reguliavimas ir standartai. Jei reguliavimas bus taikomas vienpusiškai, kai kurios kompanijos tiesiog nustos vykdyti prekybą su tam tikrų abejonių keliančia šalimi. Pasaulio ekonomikai tampant vis globalesne, taip pat būtina teisinį reguliavimą paversti tarptautiniu. Tik taip bus užtikrinta skaitmeninė ir kibernetinė nepriklausomybė, vartotojo privatumas bei bus suteikiamos galimybės vartotojo duomenims tarp valstybių sklisti saugiu ir tvarkingu būdu. Būtent šie informacijos srautai ateityje ir taps skaitmeninės ekonomikos tiekimo grandinėmis, tad būtina dėti visas pastangas jiems apsaugoti.

Pasaulis turėtų sutelkti dėmesį į tai, kad būtų plačiai pritaikyti tarptautiniai techniniai standartai ir teisinis reglamentavimas, atspindinčias konkrečias atskirų valstybių vertybes ir normas. Tai būtina siekiant paskatinti ekonomikos augimą, kuris ateinančiais metais patenkins planetos poreikius. Šie bendri principai sudarys pasitikėjimo pagrindą, kuriuo remsimės, kurdami inovacijas ir tobulėdami. „Būtent dėl to technologijų rinkoje svarbus pasitikėjimas“, – pabrėžia C. Lifang.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas