Pavargusiems nuo „Xiaomi” ar „Samsung”: prasidėjo „Oppo Find X3” prekyba Europoje

Dainius Martinkus

2021-03-22, 10:30 (atnaujinta 2023-01-08, 14:23)

1 komentaras
Pavargusiems nuo „Xiaomi” ar „Samsung”: prasidėjo „Oppo Find X3” prekyba Europoje

Dar prieš savaitę „Oppo“ pristatė naujosios „Find X3“ serijos telefonus: flagmaną „Find X3 Pro“ su unikalia mikroskopine kamera, „Find X3 Neo“ - šiek tiek supaprastinta flagmano versiją su praeitų metų „Snapdragon 865“ procesoriumi ir 65W greituoju įkrovimu bei „Lite“ modelį - vidutinės klasės telefoną su „Snapdragon 765G“. Gera žinia, kad nuo šiandien Kinijos milžinės telefonus jau galima įsigyti Europoje. Europoje Mūsų žemyne pagaliau prieinami visi trys modeliai: „Find X3 Pro“, „Find X3 Neo“ ir „Find X3 Lite“.

Kaip ir buvo žadėta, „Oppo Find X3 Pro“ kainuoja 1149€, telefonas siūlomas 12/256 GB konfigūracijos, „Amazon“ internetinėje parduotuvėje siūlomos dviejų spalvų versijos - mėlyna ir juoda.

Paprastesnė „Oppo Find X3 Neo“ versija kainuoja 799€, siūlomi juodos ir sidabrinės spalvos variantai. Kaip ir „Pro“ versijos atveju, siūloma tik 12/256GB konfigūracija. Na, o pigiausias šios serijos „Lite“ telefonas kainuoja „vos” 449€, pirkėjai gali rinktis iš trijų spalvų: juodos, mėlynos ir sidabrinės. Telefonas siūlomas 8/128 GB konfigūracijos.

Daugiau apie „Oppo Find X3 Pro”

Kinijos milžinė „Oppo”, priklausanti tam pačiam „BBK” koncernui, kaip lietuviams geriau žinomi „OnePlus” ir „Realme” prekės ženklai, prieš daugiau nei savaitę oficialiai buvo pristatė „Oppo Find X3 Pro“ flagmaną. Šis įrenginys pasižymi savo įspūdingo dizaino ir galimybių kamerų sistemą, kurią sudaro net du 50 MP kamerų sensoriai, vienas 13MP ir vienas 2MP. Kaip būdinga tikram šiųmečiam aukščiausios klasės įrenginiui, jame rasime spartųjį „Snapdragon 888“ procesorių bei itin kokybišką AMOLED ekraną. Tiesa, vartotojai netruko pastabėti, kad kamerų sensorių išdėstymas šiek tiek primena „iPhone 12“ serijos telefonus, tačiau aikčioti verčia vientiso stiklo galinė nugarėlė, kurioje sumaniai integruoti kamerų objektyvai - tokio sprendimo neišvysime jokiame kitame telefone.

Kalbant apie specifikacijas, išmaniojo ekranas yra 6,7 colio, LTPO AMOLED technologijos ir palaikantis maksimalią QHD+ raišką. Ekrano atsinaujino dažnis gali kisti nuo 5 Hz iki 120 Hz, visai kaip „Samsung Galaxy S21 Ultra“, todėl taip bus taupoma baterija. Sklandų veikimą taip pat užtikrina 240Hz lietimų registravimų dažnis, tad jokių delsimų slinkdami vaizdą ekrane nepastebėsite.

Gamintojas kurdamas šį telefoną daugiausia dėmesio skyrė kameroms. „Oppo Find X3 Pro“ galinėje nugarėlėje rasime keturgubą sistemą. Pagrindinė ir plataus matymo kameros naudoja 50 MP „Sony IMX766“ sensorių - skiriasi tik lęšiai. Pagrindinė kamera pasižymi tokiomis funkcijomis, kaip OIS, EIS, PDAF - tai užtikrina stabilų ir greitai sufokusuotą vaizdą. Tuo metu itin plataus kamera taip pat naudoja naudoja šiek tiek siauresnę f/2.2 diafragmą Reikia nepamiršti ir telefoto 13 MP f/2.4 kameros, galinčios vaizdą hibridiniu būdu padidinti 5 kartus. Šis jutiklis apginkluotas 52mm lęšiu, kas reiškia 2x optinį artinimą, o artinant vaizdą daugiau nei 2x, pasitelkimas ir skaitmeninis artinimas.

Na, o paskutinė ir mažiausiai naudinga yra 3 MP makro kamera, galinti pasiūlyti net 60x priartinimo galimybę - sakytume, tai labiau mikroskopas, nei kamera. Pasitelkus šį jutiklį filmuoti galima iki 1080p raiška. Priekinėje telefono dalyje rasime sumontuotą 32 MP asmenukių kamera, kuri slepiasi kairiame ekrano kampe esančioje skylutės formos išpjovoje.

„Oppo Find X3“ palaiko greitojo belaidžio įkrovimo galimybę „AirVOOCWireless Flash Charge“, o tai leis šį įrenginį įkrauti be laidų per 1h 30 min. Deja, tam atskirai reikės įsigyti specialią krovimo stotelę. Ko netenkina ši funkcija, 4500 mAh telefono bateriją, galės ją įkrauti senamadiškai naudodami 65W greitąjį laidinį įkrovimą „SuperVOOC 2.0“ - tai viso labo truks 30-40 minučių.

Išmanusis taip pat turi visas kitas šiuolaikiniam aukščiausios klasės atstovui būtinas savybes - Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, USB 3.1, stereo garsiakalbius r kt. Tiesa, šis modelis siūlomas tik vienos konfigūracijos - su 12 GB pačios sparčiausios LPPDR5 RAM atminties ir 256 GB UFS 3.1 vidinės atminties. Telefone rasime „Android 11“ OS su „ColorOS 11.2“ vartojo sąsaja. Įrenginys turėtų pasirodyti pasaulinėje rinkoje nuo kovo 30 dienos ir kainuoti apie 1149€.

1 komentarų

Aleksejus

Butu gierai kad butu galimibe uzsakiti OPPO find x3 pro Lietuvoi jau sianden su pagarba Aleksejus

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas