Pavojaus sirenos kaukia visu garsu: „Samsung“ bando atsibusti po pralaimėjimo „Xiaomi“

Lukas Snarskis

2021-08-07, 13:45 (atnaujinta 2021-09-09, 01:46)

1 komentaras
Pavojaus sirenos kaukia visu garsu: „Samsung“ bando atsibusti po pralaimėjimo „Xiaomi“

„Samsung Electronics“ šiuo metu vykdo vidinę įvairių verslo padalinių valdymo peržiūrą. Šios peržiūros turėjo būti baigtos liepos mėnesį, tačiau buvo pratęstos dar kuriam laikui. „Elec“ sužinojo, kad „Samsung“ mobiliųjų telefonų padalinio valdymas bus peržiūrėtas dar šį mėnesį.

Vidiniams auditams atlikti paskirta „Samsung“ verslo palaikymo darbo grupė, kuri savo darbus pradėjo dar antrojo šių metų ketvirčio metu. „Elec“ pažymi, kad peržiūros paprastai atliekamos kas ketverius – penkerius metus, siekiant įvertinti savo verslo padalinių būklę ir įdiegti efektyvumo skatinimo priemones. Šie veiksmai dažniausiai pradedami be didesnių įspėjimų ir būtent tuomet, kai aukštesnio lygmens atstovai mato priežastis susirūpinti tam tikrais verslo padaliniais.

Šaltinių teigimu, pagrindinė šių auditų priežastis buvo yra neįtikėtinos mobiliųjų telefonų pardavimo ir tiekimo grandinės problemos. Viena iš jų siejama su mažėjančiais „Samsung Galaxy S21“ serijos pardavimais, kuriems iškart po išleidimo buvo pradėtos taikyti nuolaidos. Pranešama, kad per šių metų pirmąjį pusmetį „Samsung“ pardavė tik 13,5 milijono „Galaxy S21“ serijos įrenginių, nepaisant to, kad šiuos modelius pradėjo gaminti kur kas anksčiau nei įprasta. Pastebima ir tai, jog šių metų flagmanų pardavimai buvo daug mažesni nei ankstesnių „Galaxy S“ išmaniųjų telefonų. Ataskaitoje nurodoma, kad labai tikėtina, jog „Samsung“ nepasieks šiai įrenginių serijai keliamų pardavimų tikslų.

Pastebima ir tai, jog su problemomis susiduria ir „MediaTek“, kuri tiekia savo procesorius Pietų Korėjos milžinei. Lustų gamintojas informavo „Samsung“, kad negalės patenkinti visų lustų užsakymų dėl ne tik esamo mikroschemų trūkumo, bet ir telefonų gamintojo padėties išmaniųjų telefonų rinkoje. Norime priminti, kad „Samsung“ nusileido iš aukščiausios pasaulio vietos į antrąją, iškart už Kinijos gamintojos „Xiaomi“.

Negana to, „Strategy Analytics“ pranešė, kad šiuo metu „Samsung“ užima ketvirtą vietą pagal užimamą pasaulinę 5G išmaniųjų telefonų rinkos dalį, turėdama 12,5 proc. „Apple“ vis dar pirmauja su 29,8 proc. Laipteliu žemiau rikiuojasi „Oppo“, su 15,8 proc., o trečioje vietoje - „Vivo“, kuri užima 14,3 proc. rinkos.

Priminsime, jog kitą savaitę planuojama, kad „Samsung“ pristatys bent kelis naujus produktus, įskaitant du naujus sulankstomus aukščiausios klasės išmaniuosius įrenginius. Šio segmento produktų gali nepakakti, kad būtų galima smarkiai padidintas „Samsung“ populiarumas visame pasaulyje, tačiau jis neabejotinai padidins sulankstomų išmaniųjų telefonų rinkos dalį.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas