„POCO X3 Pro“ jau prekyboje: pirmųjų pirkėjų laukia staigmenos

Dainius Martinkus

2021-03-23, 12:50 (atnaujinta 2021-05-28, 13:32)

0 komentarų
„POCO X3 Pro“ jau prekyboje: pirmųjų pirkėjų laukia staigmenos

Vakar pagaliau buvo pristatytas ilgai lauktas „POCO X3 Pro“ išmanusis telefonas, apie kurį žinias pastarąsias savaites nenuildsami skelbė įvairūs naujienų portalai. Pagrindinis šio modelio ginklas - juokingai nedidelį kaina. Už bazinę versiją prašoma tik 199€, tiesa, ši kaina taikoma tik pirmiesiems pirkėjams, vėliau įrenginys kainuos šiek brangiau. Kaip ten bebūtų, „POCO X3 Pro“ drąsiai galime tituluoti flagmanų žudiku.

„POCO X3 Pro“ bus siūlomas kelių konfigūracijų – 6 GB ir 8 GB RAM atminties bei 128 GB arba 256 GB UFS3.1 vidinės atminties. Negana to, telefonas, turės microSD kortelių lizdą, kurio dėka vidinę atmintį bus galima išplėsti iki 1 TB.

Oficialiai „POCO X3 Pro“ telefono kainos prasideda nuo 249€ už 6/128 GB modelį, o už 299€ galima įsigyti 8/256 GB įrenginio versiją. Bet „Xiaomi“ paskelbė akciją ir už bazinį modelį (6/128) GB prašo tik 199€, o už galingiausia versiją (8/256 GB) norima vos 249€. Ši kainodara taikoma pirmiems klientams, kurie įrenginį užsisakys iš anksto. Išankstiniai užsakymai priimami nuo vakar, o įsigyti bus galima jau nuo kovo 24 dienos įvairiose internetinėse parduotuvėse, tokiose kaip „Amazon“, „Ebay“ ir kt. Nepatvirtintais duomenimis, akcija turėtų tęstis iki balandžio 1 dienos.

Netrukus „POCO X3 Pro“ turėtų pasirodyti ir fizinėse parduotuvėse. Įdomiausiai tai, kad „POCO“ siūlo 6 mėnesių nemokamą ekrano draudimo programą. Tai reiškia, kad jei sudažysite ekraną per šį laikotarpį, jis bus keičiamas nemokamai. Tokia paslauga dažniausiai siūloma tik „Premium“ klasės telefonų pirkėjams, o žinant, kiek kainuoja „POCO X3 Pro“, tai sunkiai telpa galvoje.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „POCO X3 Pro“ savo išvaizda labai primena jaunesnįjį broliuką „POCO X3“. Korpusas išlaikė savo dvigubą tekstūrą - viena dalis slidi, o kita matinė. Dėl tokio dizaino sprendimo ant nugarėlės nesimato pirštų antspaudų ir telefonas neslysta iš rankų. Įrenginys bus siūlomas kelių spalvų: juodos, mėlynos ir bronzinės.

Kalbant apie specifikacijas, „POCO X3 Pro“ pasiūlys 6,67 colio FHD+ raiškos ekraną su skylutės formos išpjova centre. Ekrano atsinaujinimo dažnis sieks 120 Hz, o lietimai bus registruojami 240 Hz dažniu, kas leis mėgautis itin sklandžiu slinkimu. Ekrane galėsime mėgautis kontrastingu vaizdu - kontrasto santykis siekia1500:1, o ryškumas - 450 nitų. Gaila, bet bendrovė nusprendė ir toliau naudoti senstelėjusią IPS matricos technologiją, todėl vaizdas nebus toks patrauklus akiai, kaip AMOLED matricų. Ekraną nuo įbrėžimų saugos „Corning Gorilla Glass 6“ stiklas.

„POCO X3 Pro“ bus aprūpintas „DynamicSwicth“ technologija, kurios dėka ekrano atsinaujinimo dažnis kis tarp 60, 90 ir 120 Hz, priklausomai nuo ekrane atvaizduojamo turinio. Taip bus tausojama baterija ir kartu užtikrinamas sklandus veikimas.

Telefonas bus apginkluotas aštuonių branduolių 7 nm „Snapdragon 860“ procesoriumi, kurio branduoliai veiks 2,96 GHz dažniu, šiam lustui talkins „Adreno 640“ grafikos plokštė. „Xiaomi“ kūrinys turės skysto aušinimo technologiją „LiquidCool Technology 1.0“, kuri užtikrins kad ir esant didžiausioms apkrovoms telefonas neperkaistų. Be skysto aušinimo technologijos „Xiaomi“ šiame telefone panaudojo grafito sluoksnius, kurie dar efektyviau išskirstys susidariusią šilumą - tai leis sumažinti procesoriaus temperatūra net 6 laipsniais. Priešingai nei konkurentai, šiame modelyje kompanija atsisakė 5G technologijos, kadangi telefonas bus labiau orientuotas į regionus, kuriuose 5G ryšio infrastruktūra dar nėra išplėtota - tai ir lems pasakiškai mažą kainą.

Kalbant apie kameras, „POCO X3 Pro“ galės pasigirti keturių kamerų sistema, kurią sudarys 48 MP pagrindinis (f/1.9 Sony IMX582), 8 MP plataus kampo (f/2.2, 119 laipsnių matymo kampas) sensoriai, na, o likusios dvi kameros bus 2 MP. Priekinėje dalyje rasime 20 MP asmenukių kamerą. Lyg koks flagmanas, šis „Xiaomi“ vidutiniokas bus aprūpintas stereo garsiakalbiais, 3.5 mm audio jungtimi, turės linijinį vibracijos motoriuką, palaikys „Bluetooth 5“, NFC ir daugybę kitų technologijų. Ilgą telefono veikimą užtikrins didelės talpos baterija, jos talpa siekia net 5160 mAh. Bateriją bus galima papildyti 33 W greituoju įkrovikliu per USB-C lizdą. Dėl didelės baterijos „POCO X3 Pro“ sveria išties nemažai 215g, o įrenginio storis yra neįprastai didelis - net 9,4 mm. Telefone veiks „MIUI 12“ vartotojo sąsaja ir „Android 11“ OS.

„POCO” vakar taip pat pristatė dar įspūdingesnį „flagmanų žudiką” „POCO F3”. Pastarasis neturės daugumos „X3 Pro” trūkumų, o jo kaina bus didesnė tik simboliškai - apie jį rašėme čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas