Programėlės „Huawei“ telefonuose: kaip atskirti tiesą nuo mitų?

Partnerio turinys

2021-10-08, 16:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
Programėlės „Huawei“ telefonuose: kaip atskirti tiesą nuo mitų?

Pastaraisiais metais „Huawei“ užėmė didelę dalį visos Europos technologijų rinkos ir tapo viena iš patikimiausių išmaniųjų telefonų gamintojų. Sukauptą ilgametę patirtį „Huawei“ pademonstravo ir kai žengė dar vieną drąsų žingsnį – pristatė savo oficialią programėlių parduotuvę „AppGallery“, skirtą tiek Europos, tiek ir užsienio vartotojams. Kaip šiai parduotuvei sekasi šiandien?

Nuo pat pradžių bendrovė susidūrė su sudėtingu išbandymu: jai reikėjo pačių populiariausių programėlių, kurias būtų galima atsisiųsti iš oficialios „AppGallery“ parduotuvės. Visgi nepaisant to, kad Europos regione programėlių parduotuvės plėtra buvo pradėta nuo nulio, konkurentų pasivijimas neužtruko. Prie šios sėkmės bene smarkiausiai prisidėjo tai, jog kompanja tuo metu jau turėjo devynerių metų patirtį kuriant savo programėlių parduotuvę Kinijoje.

Nuo „AppGallery“ pristatymo praėjo jau aštuoniolika mėnesių, tačiau viešojoje erdvėje apie šią programėlių parduotuvę vis dar pasitaiko įvairių mitų. Kaip juos laiku atpažinti ir paneigti?

1. „AppGallery“ neturi pakankamai programėlių?

Šiuo metu progamėlių parduotuvėje „AppGallery“ jau yra tūkstančiai visų kategorijų programėlių, įskaitant tiek pirmaujančias pasaulyje, tiek ir vietinių kūrėjų programėles. Pagrindinis dėmesys skiriamas visų vartotojų poreikių užtikrinimui, todėl dabar jie gali rinktis iš daugiau nei 141 tūkst. programėlių, palaikomų HMS (angl. Huawei Mobile Services) naujuose „Huawei“ išmaniuosiuose telefonuose. Kita vertus, šis skaičius sudaro tik mažą dalį didžiulės programėlių bibliotekos, kuria vartotojai, net ir neturintys HMS palaikančių įrenginių, gali naudotis per „AppGallery“.

2. Ar veikia tokios programėlės kaip „Facebook“ ar „Zoom“?

Vis dar pasigirsta gandų, kad „Huawei“ išmaniųjų telefonų sistema nepalaiko ar neužtikrina kokybiško vyraujančių ir populiariausių programėlių veikimo. Tai – visiškai nepagrįstas mitas. Programėlių vartotojai, kurie nori naudotis programėlėmis „Facebook“, „Zoom“ ar „WhatsApp“, gali tai padaryti keliais paspaudimais – tereikia atsidaryti „AppGallery“ ir atsisiųsti norimas programėles. Šalia minėtų programėlių yra ir daug kitų, kurios ne mažiau populiarios, tačiau lygiai taip pat lengvai prieinamos: „Telegram“, „TikTok“, „Snapchat“, „Tinder“, „Microsoft Office“ ir kt.

3. Kokia nauda iš vietinių programėlių?

Vienas iš kertinių „Huawei“ tikslų yra suteikti ir kurti paslaugas, kurios būtų naudingos vietinėms bendruomenėms. Programėlių parduotuvė „AppGallery“ yra prieinama daugiau nei 170-tyje pasaulio valstybių ir visi šie naudotojai vertina programėles, kurios sukurtos vietinių kūrėjų. Būtent todėl „Huawei“ nuolat palaiko bendradarbiavimą su turinio kūrėjais iš visų pasaulio regionų. Kompanija taip pat suteikia vietiniams kūrėjams daugiau galimybių pasiekti savo vartotojus, pavyzdžiui, per vietines reklamos kampanijas, nuolaidas bei išskirtinius pasiūlymus.

4. Ar yra kuo pakeisti „Google“ programėles?

Šiandien „Huawei“ siūlo platų alternatyvų ratą visoms „Google“ programėlėms. Pavyzdžiui, „Huawei Browser“ taip pat sklandžiai ir užtikrintai atlieka funkcijas, kurias anksčiau siejome vien tik su „Chrome“. Maža to, visi „Huawei“ įrenginiai veikia su jau iš anksto įdiegtomis programėlėmis, pavyzdžiui, „Petal Maps“, „Huawei Assistant“, „Cloud“ ar „Huawei Drive“, kuriomis naudojamasi dažniausiai. Taip pat „Huawei“ vartotojai gali išbandyti ir „Wallet“ programėlę, atliekančią virtualios piniginės funkcijas.

5. Ar lengva atsisiųsti visas norimas programėles?

„Huawei“ jau senokai užtikrino, kad programėles būtų įmanoma atsisiųsti tiesiogiai iš „AppGallery“, o kartu sukūrė ir programėlių ieškoti padedantį įskiepį „Petal Search“. Be to, vartotojų patogumui pristatytos jau iš anksto kiekviename „Huawei“ įrenginyje įrašytos naudingos programėlės, pavyzdžiui, keliauti padėsianti „Petal Maps“. Taip pat „Huawei“ nuolat palaiko ryšį su turinio kūrėjais tam, kad įsitikintų, jog nuorodos į norimas programėles būtų susietos tiesiogiai su kūrėjų svetainėmis, taip įgalinant sklandų ir patogų turinio atsisiuntimą.

6. Kiek „Huawei“ parduotuvėje kasdien naudojamų programėlių?

Šiandien „AppGallery“ galima rasti vienas populiariausių pasaulyje programėlių skirtingose kategorijose – nuo paslaugų iki pramogų. Vienas iš vaizdingiausių pavyzdžių yra programėlė „Bolt“, siūlanti saugias ir greitas pavėžėjimo paslaugas. Užsiauginusi patikimos programėlės reputaciją, „Bolt“ varžosi su „Uber“ visose pagrindinėse Europos rinkose. Panašiai ir „Deezer“ ar „Tidal“ programėlės, kurios siūlo aukštą garso kokybę už prieinamą kainą ir palaiko rimtą konkurenciją su už jas anksčiau įsitvirtinusia „Spotify“ programėle.

Aukšto tikslumo žemėlapių ir navigacijos funkcionalumą siūlanti „Petal Maps“ šiandien yra viena iš populiariausių „Huawei“ programėlių, kurią įsidiegė daugiau nei 200 mln. vartotojų. Jos kokybė ypatingai išaugo po bendradarbiavimo su navigacijos paslaugas teikiančia kompanija „TomTom“ bei kitais vietiniais kūrėjais.

7. Ar visos parduotuvės kategorijos turi išskirtinių programėlių?

Per pastaruosius aštuoniolika mėnesių „Huawei“ smarkiai praturtino programėlių pasirinkimą svarbiausiose kategorijose. Labiausiai buvo koncentruojamasi ties finansų, navigacijos, sporto, gyvenimo būdo ar trasporto kategorijomis. Pavyzdžiui, kalbant vien apie finansų kategoriją galime pamatyti nemažai permainų: „AppGallery“ dabar turi beveik visas nuolat atnaujinamas bankininkystės programėles, veikiančias daugybėje valstybių ir regionų.

Galiausiai, „Huawei“ telefonų naudotojai visas norimas programėles gali pasiekti paprastai ir užtikrintai naudodamiesi „AppGallery“ ar „Petal Search“ paieška. „AppGallery“ veiklos pradžioje atsiradę mitai apie nepakankamą programėlių skaičių šiandien nebeteko prasmės. Būtent todėl galima drąsiai teigti, kad kiekvienas „Huawei“ vartotojas suras įvairiausios paskirties norimas programėles bet kurioje iš kategorijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Paskelbtos pasaulinės „Škoda Vision Gran Turismo“ premjeros detalės: sužinokite, kada tai įvyks ir kaip bus galima stebėti pristatymą

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 12:59

0 komentarų

Bendrovė „Škoda“ balandžio 24 dieną, 19 val. Lietuvos laiku, oficialiai pristatys koncepcinį „Vision Gran Turismo“ automobilį. Pasaulinė premjera bus tiesiogiai transliuojama iš Prahos (Čekija) „PLAYzone“ arenos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paskelbtos pasaulinės „Škoda Vision Gran Turismo“ premjeros detalės: sužinokite, kada tai įvyks ir kaip bus galima stebėti pristatymą

Bendrovė „Škoda“ balandžio 24 dieną, 19 val. Lietuvos laiku, oficialiai pristatys koncepcinį „Vision Gran Turismo“ automobilį. Pasaulinė premjera bus tiesiogiai transliuojama iš Prahos (Čekija) „PLAYzone“ arenos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Ją bus galima gyvai stebėti oficialiuose „Škoda Motorsport“ ir „Škoda Auto Česka republika“ kanaluose „YouTube“ platformoje. Renginys taip pat bus transliuojamas „PLAYzone“ arenos „Twitch“ kanale.

Renginiui artėjant, Čekijos automobilių gamintojas išplatino dizaino eskizą, kuriame demonstruojami koncepcinio „Škoda Vision Gran Turismo“ galiniai žibintai.

Bendrovė „Škoda Auto“ stiprina ir savo pozicijas skaitmeninių lenktynių pasaulyje. Naująjį įspūdingą koncepcinį elektromobilį „Vision Gran Turismo“ įmonė jau pristatė „Gran Turismo 7 PlayStation“ vaizdo žaidime.

Visais ratais varomas vienvietis automobilis sujungia elementus iš ikoniškojo 1957 m. „Škoda 1100 OHC Spider“ modelio su šiuolaikiškomis bendrovės taikomo „Modern Solid“ koncepcijos dizaino savybėmis. Pirmasis dizaino eskizas atskleidžia įspūdingus galinius žibintus, įkvėptus išskirtinio plono šviesos kontūro.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas